Je kunt het flesje gellak of gel polish ook in een bakje warm water leggen, zodat het wat vloeibaarder word. Of zet de gellak even op de verwarming. Bewaar je gellak in een ruimte waar het niet te koud word. Dus op kamer temperatuur.
Ingedroogde nagellak moet u niet direct weggooien. In de meeste gevallen kunt u hem weer vloeibaar maken door het flesje in heet water te zetten. Wees voorzichtig om hem met nagellak remover vloeibaar te maken. Gebruik remover zuinig, anders moet u de mooie nagellak toch weggooien.
Hoe af te weken:
Laat de nagels minimaal 10 minuten in het badje, De gellak word nu langzaam zacht en lost op. en haal de volgende vinger eruit om deze nagel te behandelen met het bokkenpootje. en kun je weer opnieuw beginnen met afweken.
Product loopt sneller uit
Uiteraard hebben ze zon en de warmte ook invloed op je producten. Wanneer je werkt met gel, heb je daar vast iets van gemerkt. Gel, en ook gellak, loopt sneller uit bij hogere temperaturen. Wanneer je werkt met acryl, zal je merken dat het product sneller is uitgehard.
Nagellak kan ook uitdrogen of stroperig worden door de zon.
Lak nooit je nagels als je buiten in de zon zit, door de warmte verdampt het oplosmiddel te snel, zowel op je nagels als in het flesje. Je lak wordt dan dik of stroperig. Je nagellak droogt niet op je nagels en je kan je flesje nagellak weggooien.
De gellak droogt niet onder de lamp
Sommige gels harden bijvoorbeeld enkel uit onder UV-licht. Je controleert dus best even of jouw lamp conform de producten is. Het vermogen van de lamp is ook heel belangrijk. In een lamp met een lager vermogen zal de gel polish langer moeten uitharden.
Als het flesje van glas is, mag je deze met een restant nagellak in de glasbak weggooien. De glasrecycler kan dat prima aan. De nagellak en andere vervuiling verbrandt in het smeltproces. Je kunt de recycler wel een plezier doen door het kwastje alvast bij het restafval te gooien.
De gellak laat los als de nagels te vet zijn. Ontvet de nagels dus voordat je begint met het aanbrengen van de eerste laagjes. Je ontvet de nagels met behulp van een celstofdepper en nail prep. Mocht je tussendoor iets eten of drinken, ontvet de nagels dan opnieuw.
Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Het voordeel hiervan is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar 2 tot wel 3 weken mooi blijft zitten.
Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Gellak verwijderen zonder aceton
Dompel je nagels dan onder in een bakje warm water met wat afwasmiddel en een theelepel zout. Je moet je nagels dan wel twintig minuten laten weken, voordat je de nagels kunt verwijderen. Zorg er dus voor dat je je handen en nagels hierna goed verzorgt.
De meest “conventionele” manier (oftewel ouderwetse) om je gel of nagellak te verwijderen is gewoon met aceton. Wanneer je niet al te vaak je nagels lakt en dus niet heel vaak gellak verwijdert dan is dit een simpele en geschikte methode.
De bubbels in de nagellak ontstaan doordat er tijdens het drogen lucht tussen de verschillende laagjes nagellak komt. Die zie je pas nadat je helemaal klaar bent met het lakken en dat maakt het zo frustrerend.
Gebruik een plastic broodzakje om de nagellak op te mengen. Gooi de twee kleuren bij elkaar en meng deze tot je de gewenste kleur krijgt. Zorg ervoor dat je genoeg nagellak mengt om al je nagels te lakken. Het is moeilijk om nogmaals exact dezelfde kleur te mengen.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.” Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels. Hieronder heb ik wat punten opgesteld die veel invloed kunnen hebben. Sommige merken gaan langer mee dan anderen.
Gellak korte nagels. Gelmanicures op korte nagels zijn zo populair geworden omdat het een van de snelste manicures is om te krijgen en het gemakkelijkst te onderhouden. Ook zorgt gellak dat je korte nagels stevig worden en kunnen groeien. Ga voor een klassieke ronde vorm en één van deze designs.
De gellak van CCO Shellac is een echte topper die goed dekt én lekker lang mooi blijft. Je geniet wekenlang van het resultaat! Je hoeft maar één keer de tijd te nemen om deze gellak goed aan te brengen. Vervolgens werk je de gellak af met een top coat en is je nieuwe manicure klaar.
Knip geen nagels af met gellak erop.
Als je je nagels knipt, beschadig je deze beschermlaag en kunnen er waterdruppels en vuildeeltjes tussen de nagel en de nagellak terechtkomen. Daardoor kan je manicure gaan schilferen. Gellak kun je niet opnieuw uit laten harden zonder een speciale uv-lamp.
We raden het volledig af om gellak te verdunnen. Door het verdunnen van gel nagellak gaat de samenstelling wijzigen en wordt de uithardingstijd beïnvloed.
Nagellak verdunnen met nagellakremover of aceton
De nagellak wordt door de nagellakremover wel dunner, maar ook wateriger. Nagellak kan gaan klonteren en verkleuren. De structuur van de nagellak is dan aangetast, waardoor je strepen krijgt als je de nagellak weer gebruikt.
Sinds 2001 hoeft nagellak in Nederland niet meer bij het klein chemisch afval, maar mag het bij het restafval.