Ook de standaard diepte van een voorlader wasmachine is 60 centimeter. Maar let op: door de uitsteeksels aan de achterkant van je machine, zoals de slangen, is de diepte al gauw 5 tot 10 cm meer.
Als u de wasmachine in een kast plaatst, is het belangrijk dat de machine niet kan schuiven. Controleer goed of u de machine niet kunt verschuiven. Als u de machine wel makkelijk verschuift in de kast, kan het helpen om een slip mat onder de machine te plaatsen.
Wasmachines hebben een standaard breedte van 60 cm en hoogte van zo'n 85 cm. De diepte is afhankelijk van het vulgewicht. Meestal 60 cm, maar dat kan ook wel 70 cm zijn. Een wasmachine met een hoger vulgewicht neemt dus meer ruimte in.
Wasmachine inbouwen in 4 stappen
Stap 1: sluit de wasmachine aan. Stap 2: plaats de scharnieren in de deur. Stap 3: monteer de deur aan de wasmachine. Stap 4: monteer de magneet.
Een wasmachine moet altijd horizontaal staan
Zorg er dus voor dat 'het apparaat stevig op de grond staat'. Gebruik bij het plaatsen van witgoed daarom altijd een waterpas. De stelbare voetjes onder de machine maken het mogelijk om de wasmachine waterpas te plaatsen, zelfs al loopt de ruimte af.
Als je de keuze hebt, kun je de wasmachine het beste op een egale vloer van beton, steen of matte tegels plaatsen. Op deze ondergrond staat de wasmachine het stevigst en blijft hij goed op zijn plek staan. Hierdoor minimaliseer je geluid en trillingen.
Bonkend geluid tijdens het centrifugeren
Een andere oorzaak van een bonkend geluid kunnen versleten schokbrekers of veren zijn. Bij oudere wasmachines verliezen deze onderdelen vaak hun kracht waardoor de wasmachinetrommel meer kan gaan bewegen. Is dit het geval, laat de schokbrekers of veren dan vervangen.
Deze wasmachine ombouw kan je nu zelf maken van verschillende soorten hout. Zo weet je zeker dat deze ombouw precies past in jou interieur. De houtsoorten die je kan gebruiken zijn bijvoorbeeld steigerhout, hardhout, vuren, douglas, eiken en grenen.
Daarom wordt er als vuistregel gezegd dat een afvoer van een wasmachine niet hoger geplaatst mag worden dan de hoogte van de wasmachine zelf. Met andere woorden, plaats je de afvoer op een hoogte tussen 60 cm en maximaal 1 meter van de vloer.
Laat voor de ventilatie wat ruimte rondom de wasmachine vrij: zo'n 5 tot 10 cm aan de achterkant en 2 cm aan de zijkanten.
Wasmachines hebben vrij standaard afmetingen. Het verschil zit hem vooral in de diepte. De standaard hoogte van een wasmachine is 85 centimeter en de standaard hoogste is 60 centimeter. De diepte is deels afhankelijk van hoe groot je de trommel wil hebben, maar varieert van ongeveer 60 tot 70 centimeter.
De diepte van een droogkast
Een standaard droogkast is gemiddeld zo'n 57,5 tot 68 cm diep. Afhankelijk van de lengte van de bedieningselementen kan deze nog eens 5 tot 10 cm dieper worden. De diepte van een droogkast kan wel één van de belangrijkste afmeting zijn om rekening mee te houden.
Dat is vaak niet te doen. Je kan het vocht niet kwijt en je krijgt schimmelvorming, zelfs een condensdroger zal in een kast slecht werken doordat er geen genoeg koellucht binnen komt.
Zet altijd de wasdroger op de wasmachine, niet andersom! De wasmachine is zwaarder door de betonnen elementen (die zorgen ervoor dat de wasmachine op zijn plek blijft staan als hij gaat centrifugeren).
De volgende vloeren zijn minder geschikt om een wasmachine op te zetten. Je hebt hier het meeste kans dat de wasautomaat gaat trillen, schuiven en lawaai maakt: Houten vloer. Laminaat.
Berken multiplex is tevens het meest gebruikte plaatmateriaal voor het maken van kasten.
Een optimale werkhoogte bevindt zich iets onder ellebooghoogte, wat voor de gemiddelde Belg overeenkomt met 1m05. Een wasmachine wordt dus beter op een verhoog van 50 cm geplaatst, zodat men op een goede hoogte de was kan vullen en uitladen. Een meubel op maat laat zelfs een individuele afstelling mogelijk.
Met een wasmachine verhoger komt jouw wasmachine een stuk hoger te staan. De meeste verhogers verhogen de wasmachine maar maximaal 40cm. Onze wasmachinekast verhoogt de wasmachine 60cm, waardoor deze op de ideale werkhoogte komt. Nu hoef je nooit meer bukkend de was te doen, wat veel rugklachten kan voorkomen.
Een inbouw droger gaat naadloos over in de rest van je interieur, waardoor je niet de hele tijd naar het apparaat hoeft te kijken. Je kunt ervoor kiezen om de wasdroger ergens onder te plaatsen, maar voor een echt mooie afwerking, zorg je er ook voor dat er een paneel op je wasdroger zit.
De levensduur van een wasmachine varieert van 2 tot 8 jaar. Hoe lang een wasmachine daadwerkelijk meegaat hangt af van verschillende factoren. Zo heeft het te maken met de bouwkwaliteit, hoe vaak je ermee wast, hoe je de wasmachine gebruikt, en hoe je hem onderhoudt.
Iets in de trommel
Dan zit er mogelijk een munt of ander klein voorwerp tussen de trommel en de kuip. Je hoort het ratelen in de machine. Dit kan de trommel beschadigen. Verwijder daarom het voorwerp meteen.
Als een wasmachine niet waterpas staat, is de kans groot dat de wasmachine enorme herrie gaat produceren tijdens het centrifugeren van de was. Dit komt door de speling tussen het apparaat en de ondergrond. Daarnaast kan de wasmachine zichzelf zelfs langzaam gaan verplaatsen.
Wanneer er een lekkage is, voelt de waterstop dat er te veel water door de slang stroomt. Zo schiet de waterstop op slot en is de watertoevoer afgesloten. Om je vloer extra te beschermen, raden we aan dat je een lekbak bij je waterstop koopt.