De diepte voor. een dressing op maat. Voor deze smalle legvlakken is een diepte van 41 cm ideaal. Voor een kast met hanggedeelte voorzie je best een diepte van 60 cm voor de binnenkast.
Maatvoering van een kledingkast: diepte
Het interieur van een kledingkast is 60 cm diep. Dat is namelijk de ruimte die je nodig hebt om je kleding netjes op te hangen, zonder dat het overal tegenaan schuurt en tussenkomt. Wanneer je geen hangkleding heb (in de betreffende kast) kun je de kast ondieper maken.
minimum 1 meter bewegingsafstand.
Als je ook kledij wil passen in jouw dressing of als je vaak met twee personen gelijktijdig in de dressing bent, voorzie je best een afstand van 1m20 – 1m50. Op die manier heb je zeker voldoende bewegingsruimte en creëer je een vrij gevoel in de dressing.
Om comfortabel rond te lopen in je dressing wordt een minimumbreedte van 100 centimeter aangeraden. Wil je ook kledij passen of met twee personen rondlopen, dan mag je gerust rekenen op een vrije ruimte van 120 tot 150 centimeter. Kies je kasten met draaideuren, voorzie dan zeker voldoende vrije ruimte.
De diepte van een kledingkast is belangrijk om te zorgen dat je kleding en accessoires goed passen en gemakkelijk toegankelijk zijn. Voor hangende kleding is een diepte van 60-65 cm ideaal, terwijl voor opgevouwen kleding en lades een diepte van 45-50 cm voldoende is.
Dressoir of hoog tv meubel
De totale breedte is 160 cm en de diepte is 40 cm.
De diepte van een kledingkast is minimaal 45 centimeter. Dat is namelijk de maat van een kledinghanger. Liever heb je de kastdiepte nog iets ruimer, zo'n zestig centimeter, zodat je ook dikke truien en winterjassen probleemloos kunt ophangen. Als je geen hangkleding hebt, dan kan de kast wat minder diep zijn.
Dressing inrichten: waarop letten? Een dressing moet vooral functioneel en onderhoudsvriendelijk zijn. Open kasten ogen mooi maar vergen meer poetswerk. Invallend licht kan er bovendien voor zorgen dat je kledij gaat verkleuren.
De minimale oppervlakte van een dressing is zo'n 4 à 5m². Voor een dressing met pasruimte voorzie je beter een oppervlakte van zo'n 6m². Lees meer over het inrichten en ontwerpen van een dressing.
Een dressing op maat hoeft niet perse erg duur te zijn. Het hangt volledig af van jouw wensen wat het gaat kosten. Je moet rekening houden met een prijs tussen de € 500 en €1000 per lopende meter.
Vrijheid aan de zijkant: minimaal 60 centimeter
Je wilt naast de bedombouw in 160 x 200 natuurlijk voldoende ruimte hebben om in het bed te stappen en 's morgens weer lekker op te staan. Je hebt daar ongeveer 60 centimeter voor nodig.
In de meeste kasten op maat is een hanggedeelte voorzien. Voor het hangen van hemden, bloezen, vesten, … reken je meestal op zo'n 100 cm vanaf de bovenkant van de garderobestang tot aan de bodem of plank. Ga je ook jurken hangen of broeken, dan neem je maar beter 130 cm om zeker te zijn.
Afstand tot de muur of een kast
Houd 80 cm afstand van je eettafel tot een muur of een kast tegen de wand. Zo is er genoeg ruimte om te zitten en kan er toch iemand achterlangs. Als je je benen wilt strekken na een lange maaltijd, heb je genoeg plek om je stoel wat naar achter te zetten.
Een dressing vormt een praktische en moderne oplossing voor de opslag van uw kleren, schoenen en andere accessoires. Als onderdeel van een kamer of in een aangrenzende ruimte, maakt een dressing het mogelijk om op een ordelijke manier alle soorten outfits te bewaren.
De ideale diepte van een hangkast schommelt rond de 65cm, rekening houdend met de lengte van kapstokken (± 45cm), de rug en deur van de kleerkast en wat extra vrije ruimte. Hou ook rekening met de nodige lengte. Zo zullen jurken of broeken op kleerhangers meer lengte innemen dan een t-shirt.
Heb je juist zoveel mogelijk opbergruimte nodig, dan kun je ook een hogere kast kiezen. Wel raden we altijd aan om 10 tot 20 centimeter afstand te reserveren tussen je kast en het plafond zodat er nog ruimte is om een stofdoek over de kast heen te halen.
Bij een kast met hanggedeelte moet de kast zo'n 60 cm diep zijn. Zo kunnen jurken, winterjassen en broeken opgehangen worden. Is een hanggedeelte niet per sé een pré? Dan kunt u kiezen voor een diepte tussen de 30 cm en 60 cm.
Een dressing is een aparte ruimte in je huis die bedoeld is voor het opbergen van kleren, schoenen en allerlei accessoires. Met voor dressing zo dicht mogelijk bij de slaapkamer en de badkamer voor een slimme indeling van je woning.
Door zijn bijzondere sterkte is multiplex een veel gebruikt plaatmateriaal om dressings mee te maken. Dankzij zijn hoge draagkracht kan hij heel wat kledij dragen en met zijn natuurlijke afwerking van fineerhout lijkt het gewoon op massief hout. De kopse kanten worden dan afgewerkt met een houten lat uit massief hout.
Een dressing is niets meer dan een verzameling van kasten in één afzonderlijke ruimte of compartiment. Door middel van de dressingkasten met elkaar te verbinden ontstaat een ingebouwde kast die aanvoelt als maatwerk en te integreren is in elke kamer in huis.
De legplanken in de kast kunnen verschillende afmetingen hebben, maar de afstand tussen de planken is wel belangrijk. Om een kledingstuk netjes uit de stapel te kunnen pakken, heb je minstens 30 tot 35 centimeter nodig.
Gebreide, tricot en jersey kledingstukken kun je beter opvouwen dan ophangen, omdat ze anders gaan uitrekken. Linnen en katoenen kleding kun je juist weer beter ophangen omdat je dan voorkomt dat het gaat kreuken. Persoonlijke voorkeur speelt ook een rol.
Over het algemeen kun je dit aanhouden voor je kledingstukken: Hangen: blouses, jurken, rokken, pantalons, blazers, pakken en overhemden. Vouwen: alles wat gebreid is, sportkleding en pyjama's. Hangen of vouwen: mouwloze tops, shirts met korte en lange mouwen, vestjes (ligt aan de stof), spijkerbroeken en leggings.
Jeansbroek netjes ophangen
Vouw de jeans horizontaal op.Schuif de kapstokhaak door de achterste broeklus.Trek beide broekspijpen door het gat van de kledinghanger en vouw deze helemaal dubbel.