Ga na een ommetje naar 'Team beheer' en kies voor 'Delen'.Kies daarna voor Whatsapp.Je komt nu in Whatsapp, maar nu druk je op het pijltje naar links (linksboven). Je hebt niets gedeeld maar ontvangt toch twee punten.
Je kunt de app op twee manieren delen: 1⃣ Na ieder Ommetje. 2⃣ Via de deelknop onder de ranglijst op het homescreen.
Dit komt namelijk vaker voor bij gebruikers. Dit kan te maken hebben met de overschakeling van 4G naar Wifi. Als je op het moment dat jouw telefoon verbindt met Wifi de wandeling stopt, kan dit problemen opleveren. Als je al verbonden bent, kun je het beste enkele minuten wachten voordat jouw Ommetje stopt.
Je kunt punten verdienen door je Ommetje na iedere wandeling te delen via WhatsApp of social media. Hiervoor krijg je de mogelijkheid meteen na het scherm met je verdiende punten. Je kunt je Ommetjes niet achteraf delen. Je krijgt per keer 1 XP punt voor het delen met een maximum van 3 XP punten per dag.
De app Ommetje van de Hersenstichting, gemaakt in samenwerking met hersenprofessor Erik Scherder, was al populair, maar sinds de tweede lockdown lijkt het wel of heel Nederland aan het wandelen is geslagen. Maar liefst 680.000 mensen hebben de gratis app inmiddels geïnstalleerd op hun smartphone.
Beweeg iedere dag minimaal 20 a 30 minuten
Je hoeft echt niet elke dag hevig te sporten om je hersenen gezond te houden. Dagelijks een 20 minuten stevig wandelen of fietsen is al heel effectief. Loop bijvoorbeeld iedere dag een ommetje. Lees hier meer informatie over wat bewegen met je hersenen doet.
Blijf actief: Als Ommetje jouw locatie mag volgen, dan wordt er bijgehouden of je actief hebt gewandeld. Loop in één Ommetje een afstand van 750 meter en verdien 4 XP punten. Laat je locatie volgen zodat er een routekaart van je Ommetje gemaakt kan worden.
Je kunt 5 badges verdienen. Namelijk door zelf een donatie te doen, een online collectebus aan te maken en daarna 20, 50 of 100 euro of meer in te zamelen met je collectebus. In principe kun je het hele jaar door nog een online collectebus aanmaken en geld inzamelen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen.
Download gratis de Ommetje-app
Al 1,5 miljoen mensen gingen je voor! Wandelaars beoordeelden de app met gemiddeld een 8,1!
Dat lukt wel met de gratis Ommetje app van de Hersenstichting. Je kunt de app Ommetje zien als een stok achter de deur. Hier leggen we stap-voor-stap uit hoe je de app Ommetje kunt downloaden op je telefoon en hoe je hem kunt gebruiken.
Ommetje app extra punten verdienen. Per dag kun je maximaal 22 punten krijgen – extra punten van de medailles niet meegerekend. Met de zogenaamde medailles kun je in de Ommetje app extra punten verdienen en dit zijn maar liefst 4 punten per medaille.
Kan ik Ommetje in het buitenland gebruiken? Op dit moment is de app niet te downloaden in het buitenland. De app is niet ingericht voor gebruik in het buitenland. Hoewel het kan dat sommige functionaliteiten buiten Nederland werken, garanderen we dit niet.
Naast de bronzen, zilvere en gouden medaille, kun je nu ook een robijn, saffier en een diamanten status behalen. Na ieder gelopen Ommetje ontvang je een Hersenweetje van prof. Erik Scherder.
Met deze app kun je namelijk een wandelcompetitie starten met vrienden en familie. Wanneer je een wandeling maakt met de Ommetje-app verdien je punten en maak je kans op medailles. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten je krijgt. Op deze manier strijd je tegen je vrienden en familie.
Eenvoudig meedoen
De fietsapp is opgenomen in de bestaande Ommetje-app. De app is te activeren met de code ' FIETSRIT' op de persoonlijke accountpagina. De Fietsritje Challenge loopt 14 weken en werkt grotendeels hetzelfde als Ommetje.
Dat lukt heel goed met de website AfstandMeten.nl. Met behulp van een Google Maps kaart zoom je net zo lang in tot je de straten herkent waar je hebt gelopen. Je kunt nu steeds van hoek tot hoek markers plaatsen en zo meet je de gelopen afstand. Je kunt zelfs de gemiddelde snelheid meten!
Iemand die goed getraind is en al wat ervaring heeft loopt namelijk al snel 5 tot 6 kilometer per uur. Dit betekent dat je tussen de 3 en 4 uur over een wandeling van 20 kilometer zal doen.
Je kunt onze app en website gratis gebruiken en daarna beslissen of je ook één van onze producten wilt kopen. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de website, het downloaden van de app en het plannen van Tours. Meld je aan met je e-mailadres of Facebook-account en ga van start.
Een ommetje of lange wandelingen maken past daar volgens Scherder helemaal in. "Je krijgt betere motivatie, je gaat meer initiatief nemen, je hebt betere controle over impulsen, dat zijn dagelijks heel belangrijke functies", zegt Scherder.
Regelmatig wandelen zorgt voor sterkere spieren en botten. Tijdens het wandelen kunt u uw gedachten ordenen en negatieve gedachten op zij zetten. Het lichaam maakt tijdens het wandelen hormonen aan die een positief gevoel geven, zoals dopamine en endorfine.
Kies de afstand (van 500 meter tot 10 kilometer) die je wilt lopen en je krijgt een suggestie voor een wandelroute vanaf de plek waar je je bevindt. Tijdens de route krijg je een overzicht van leuke plekken op jouw route. De routes die je hebt gelopen (inclusief kilometers en geschatte calorieën) worden bewaard.
Met de app kun je precies je wandelafstanden bijhouden. De app houdt verschillende gegevens van je wandeling bij, zoals afstand, de tijd, je gemiddelde tempo en de hoogtemeters die je hebt gemaakt. Het kaartje van de gelopen route, maar ook foto's die je onderweg hebt gemaakt, kun je delen met andere wandelaars.