Je krijgt een waarschuwing in Chrome als je de site niet beveiligd of via een privéverbinding kunt bezoeken. Open een pagina in Chrome.Kijk naar de beveiligingsstatus links van het webadres om de beveiliging van de site te checken: Beveiligd.
Ga naar het Configuratiescherm. Klik op Netwerkstatus. Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren. De beveiligingsmethodiek staat naast het draadloze netwerk dat je gebruikt.
Een beveiligde verbinding is belangrijk om je gegevens veilig te houden. Wanneer je een HTTPS-webpagina bezoekt, stuurt je browser een verzoek naar de servers van de website. Zowel de browser als de server moeten een zogenaamde SSL/TLS-handshake voltooien om een veilige verbinding tot stand te brengen.
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.
De fout treedt op meerdere beveiligde websites op. Als u dit probleem op meerdere niet-gerelateerde HTTPS-websites tegenkomt, geeft dit aan dat iets op uw systeem of netwerk uw internetverbinding onderschept en certificaten injecteert op een manier die niet door Firefox wordt vertrouwd.
Check het veiligheid slotje in de adresbalk
Klik met je muis op het slotje in de adresbalk. Dan zie je dat het certificaat gecontroleerd is (Verified of Valid staat er meestal). Is de website niet beveiligd, dan zie je dat staan. Het kan ook dat je ziet: not secure.
Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en werkt met een SSL-beveiligingscertificaat. Dit certificaat versleutelt de communicatie tussen de website en bezoeker. Dit betekent dat de gegevens die je ingeeft op de website veilig worden verwerkt, zodat cybercriminelen de gegevens niet kunnen onderscheppen.
Van de vier populairste browsers (Chrome, Edge, Safari en Firefox) is Firefox de beste keuze. In tegenstelling tot Safari is deze browser beschikbaar voor alle veelgebruikte besturingssystemen voor desktopcomputers en mobiele apparaten.
De makkelijkste manier om te kijken welke browsers je op je computer hebt staan is door naar programma's te gaan. Scrol naar beneden en klik op de knop waar staat “Webbrowser“. Hier kun je alle browsers bekijken die op je computer geïnstalleerd staan!
Wanneer je wel bezorgd bent over veiligheid en privacy, kan je het beste kiezen voor Tor, Firefox en Brave. Maar Tor is vrij lastig te gebruiken. Hierdoor blijven Brave en Firefox over. Je keuze hangt vooral af van of je voor Chromium wilt gaan, of een alternatief.
Safari waarschuwt wanneer u een website bezoekt die onveilig is. Wanneer u een versleutelde website bezoekt, controleert Safari het certificaat van de website en wordt u gewaarschuwd als het certificaat verlopen of niet legitiem is.
SSL staat voor Secure Sockets Layer. Zoals genoemd zorgt SSL voor een versleutelde verbinding tussen twee computers. Met deze versleutelde verbinding kun je data veilig over het internet sturen. Zo voorkom je dat internetcriminelen gevoelige informatie kunnen inzien of aanpassen.
Controleer of uw router gehackt is
Gelukkig kunt u controleren of uw thuisnetwerk veilig is door naar de online routercontroleservice van F‑Secure te gaan. Deze is gratis en volledig web gebaseerd.
De Veilige Wi-Fi-functie
Met de functie 'Veilige Wi-Fi' van Samsung (vanaf Android 9) is zo'n openbaar wifi-netwerk wel veilig. Als de functie aanstaat wordt informatie gecodeerd verstuurd via een server die VPN-technologie gebruikt. Gebruikers kunnen elke maand gratis 250 MB beveiligen.
Klik op geavanceerde instellingen. Klik op draadloos. Klik op beveiliging. verander op het 2.4 en 5ghz netwerk wpa/wpa2 naar wpa2.
Google Chrome is populaire internetbrowser van de zoekmachine Google. De browser van Google is sinds 2008 beschikbaar. Deze browser is minimalistiesch opgezet zodat alle, voor sommige, onnodige extra´s, achterwege zijn gelaten.
Op iPads en iPhones staat standaard de Safari browser. Op nieuwere Android telefoons en tablets staat vaak Chrome als standaard ingesteld, maar op oudere apparaten staan meestal nog browsers van de fabrikant (meestal gewoon Internet genaamd).
Een goede manier om veilig met je smartphone te browsen, is door te internetten met een VPN-verbinding. Een VPN, of Virtual Private Network, verbergt je locatie en maakt je anoniem, want je verbindt met een server in een ander land, waarna websites denken dat je daar bent.
Google Chrome
Chrome vraagt veel rekenkracht en geheugen. Daarom is het niet de meeste geschikte browser op tragere systemen. Een ander nadeel is dat Chrome jouw persoonlijke informatie (zoals je surfgeschiedenis) kan worden gebruikt om andere producten van Google te verbeteren.
Chrome is het internetprogramma van Google. Het is wereldwijd de meest gebruikte browser en staat bekend als de snelste.
De twee zijn in wezen hetzelfde, omdat ze beide verwijzen naar hetzelfde 'hypertext transfer protocol', dat ervoor zorgt dat webgegevens op uw scherm worden weergegeven. HTTPS werkt echter iets anders, is meer geavanceerd en veel veiliger. Eenvoudig gezegd: het HTTPS-protocol is een uitbreiding van HTTP.
De letter 's' staat voor 'secure' (Engels voor veilig). Ook zie je een slotje in een groen balkje in de adresbalk of onderin in het browserscherm. als je op het slotje klikt kun je zien of je daadwerkelijk verbinding hebt met de juiste website.
Met een groen slotje tonen browsers doorgaans dat een website gebruikmaakt van een HTTPS-verbinding. Daarmee wordt het verkeer van en naar die website versleuteld, waardoor het lastiger is af te luisteren. Bij websites die gebruikmaken van HTTP in plaats van HTTPS is dat niet het geval.