Kleine bar: 120 centimeter – 2 krukken.grote bar: 240 centimeter – 4 krukken. Hoe breed moet de bar zijn in de keuken? Men neemt vaak de complete breedte van het eiland.
Een bar buffet waar vooral uitgifte plaats vindt, dus waar niet aan gezeten wordt heeft meestal een hoogte tussen de 95 en 100 cm. Een bar waar achter gewerkt wordt en voor aan gezeten wordt heeft een werkhoogte van 95 cm en een uitgifteblad met een hoogte van 115 cm.
Je rekent best 60 cm ruimte voor iedere barkruk. Dit is een afstand waar iedereen comfortabel kan zitten naast elkaar. Als je weet hoe lang het werkblad van je keuken is, kan je bepalen hoeveel barkrukken je kan plaatsen. In de meeste keukens met kookeiland passen 2 à 3 barkrukken.
Houd rekening met voldoende beenruimte onder de bar. Daarvoor geldt zo'n 25 à 30 centimeter tussen de zitting van de barkruk en de onderkant van de bar. Zo'n zelfde afstand, 25 à 30 centimeter dus, is nodig om je benen een beetje behoorlijk onder het barblad kwijt te kunnen.
Het is belangrijk om genoeg ruimte te houden tussen de barkrukken, zodat je rustig kunt eten en drinken zonder ellenbogen te stoten met je buurman of buurvrouw. Reken voor een comfortabele zit minimaal 60 centimeter per barkruk. Aan een bar van 2 meter lang kun je dus maximaal 3 barkrukken kwijt.
Hoe weet ik hoeveel barkrukken ik kan plaatsen? Je kunt het best rekening houden met een ruimte van 60 centimeter voor iedere kruk die je aan een bar, kookeiland of hoge (eet)tafel plaatst. Dit is de ruimte die je kunt aanhouden en die je nodig hebt om op een comfortabele manier plaats te nemen en te zitten.
Om lekker aan je bartafel te kunnen zitten is het handig om een redelijk diep blad te hebben. Zeker wanneer je de bartafel met de lange zijde tegen een dichte wand of muur plaatst. Je wil namelijk wel je knieën onder de tafel kwijt kunnen. Ideaal is een diepte van 75 cm.
Voor een kookeiland met bar moet je voor de breedte rekening houden met ongeveer 60 cm per kruk. Daarnaast is voor de diepte van het zitgedeelte een maat van 30 cm gewenst.
Voordat je je deuren mag openen moet je een aantal vergunningen hebben. Je moet als horecaondernemen voldoen aan de milieuvoorschriften die horen bij geluid, energie en afvalstoffen. En moet je voor jouw pand een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruiken aanvragen.
Hoeveel barkrukken passen er aan de bar? De truc is dat je rekening houdt met een ruimte van 60 cm voor iedere kruk die je aan de bar plaatst. Dat is de ruimte die men nodig heeft om comfortabel te zitten. Om dit te berekenen deel je dus simpelwel de lengte van de bar door 60 cm, ét voila!
De meest ideale barhoogte is 90 - 105/110 cm.
Hoeveel barkrukken kan ik aan mijn bar kwijt? Om comfortabel te zitten wordt een ruimte van minimaal 60 centimeter geadviseerd per zitplaats aan de bar.
Je moet alleen de hoogte van je bar- of countertafel weten. Daar trek je 27-30 centimeter vanaf en dan heb je de juiste hoogte van jouw barkruk. Tussen de bovenkant van de bartafel/countertafel en de bovenkant van de zitting moet namelijk ongeveer 30 centimeter zitten.
Hardhout – Wil je zeker zijn van een duurzame bar met weinig onderhoud? Dan is hardhout de beste optie. Een bar van hardhout kan je hele leven lang meegaan. Voordelen: zeer duurzaam, veel variatie in afmeting en geschikt voor binnen en buiten.
Gemiddeld kost een horeca interieur ontwerp + realisatie bij ons tussen de €15.000 en €70.000, afhankelijk van de grootte van het project. De één wil een nieuwe bar, die de eyecatcher van de zaak moet worden en de ander wil ook de rest van het interieur eens flink onder handen nemen. Je kunt met ons alle kanten op!
Meestal is dit er één die binnen de maten van 2,5 bij 2,5 meter valt. De gemiddelde keukenmaat in Nederland is een keuken van 2,5 bij 4 meter. Dit zijn maatvoeringen die het meeste voorkomen in de huizen in Nederland.
Gastronomisch: 1,6 tot 1,8 vierkante meter per klant. Full-service: 1,1 tot 1,4 vierkante meter per klant.
Wanner u de keuken in een gangvorm maakt moet de loopruimte minimaal 120 cm zijn om voldoende loop en werkruimte over te houden. Veel mensen rekenen hier te weinig ruimte voor bij het ontwerpen van de keuken. Laat altijd wat ruimte over tussen de muur en het eerste keukenkastje.
Afmetingen kookeiland
De ideale bewegingsruimte rondom het kookeiland is 1 tot 1,20 meter. De breedte van een kookeiland is meestal tussen de 2,50 en 2,70 meter. De diepte van een kookeiland is gemiddeld ongeveer 1,10 meter. Heeft u een grote ruimte, dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een groot kookeiland.
Stoelen nemen immers ook vrij veel ruimte in beslag: niet alleen de stoel zelf, maar ook de beenruimte van zo'n 30 centimeter waar rekening mee moet worden gehouden. Als je kinderen hebt en ook lage stoelen wilt, is het overigens mogelijk om het eiland bijvoorbeeld de verdelen in een hoog en lager deel.
Bartafel - grootte en vorm van het tafelblad? De gebruikelijke vorm is rond of vierkant. Gangbare afmetingen van de tafelbladen zijn 60x60cm en voor ronde tafels een diameter van 60 cm of 70 cm.
Houd 80 cm afstand van je eettafel tot een muur of een kast tegen de wand. Zo is er genoeg ruimte om te zitten en kan er toch iemand achterlangs. Als je je benen wilt strekken na een lange maaltijd, heb je genoeg plek om je stoel wat naar achter te zetten.
Een ideale eettafel heeft een hoogte van 75-76 centimeter. De breedte is afhankelijk van het aantal personen aan tafel. Ben je bijvoorbeeld met z'n tweeën dan heb je aan een minder brede tafel van 70 centimeter al voldoende. Wanneer je met acht personen bent heb je een eettafel van minstens 220 centimeter breed nodig.