De statische raamfolie hecht het beste wanneer het op een vochtige ruit wordt geplakt. Spuit met een plantenspuit je raam goed vochtig. De folie hecht namelijk beter door statische elektriciteit in combinatie met water.
Raam moet glad en vetvrij zijn
Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is. Wanneer de ondergrond niet glad is, zal het folie ook loslaten.
Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Je kunt folie aanbrengen door te wrijven met je vinger of door een vouwbeen te gebruiken.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee. Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
De voordelen van statisch raamfolie op een rij:
- Het is over het algemeen gemakkelijker aan te brengen. - Het is meerdere malen te gebruiken. - Het laat geen lijmresten achter. - Het is eenvoudig te verplaatsen en eventueel herbruikbaar.
Je gaat als volgt te werk: verwarm het plakfolie met een föhn. Begin in een hoekje zodat deze loslaat en je het plakfolie voorzichtig los kan trekken van de achtergrond. Föhn vervolgens verder onder het deel dat los is geraakt en trek zo voorzichtig het plakfolie verder los.
Voordat je folie aanbrengt
Voordat je begint met het restylen van je meubels, is het slim om te controleren of de ondergrond van je meubel geschikt is om zelfklevende meubelfolie op aan te brengen. Ondergronden zoals Multiplex, MDF (bij voorkeur voorgelakt), massief hout, kunststof, metaal en gelakte oppervlakken.
Door de gaatjes in het folie in combinatie met contrast in licht, treedt het one way vision effect op. Wat dus eigenlijk inhoudt dat jij zelf nog fijn naar buiten kan kijken, terwijl anderen tegen een vlak aankijken en jou niet kunnen zien zitten.
Statisch raamfolie kun je van het raam verwijderen en nogmaals opnieuw plakken. Het blijft altijd haar statische kleefkracht behouden.
Als het aankomt op het kopen van raamfolie is er eigenlijk maar één merk wat echt het beste is. Dit merk is Squid. Dit merk staat bekend om het feit dat zij alleen de beste kwaliteit materialen gebruiken. Door deze hoogwaardige kwaliteit weet je zeker dat jouw raamfolie erg lang op de ramen zal blijven zitten.
Er is geen verschil tussen plakfolie, plakplastic en kleeffolie. Het zijn synoniemen sommige benoemen het anders.
Mag ik HR HR+ HR++ en HR+++ glas beplakken met raamfolie? HR, HR+ en hoger glas mag niet aan de binnenzijde geplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen. Dit kan lijden tot een thermische breuk.
De folie is in elk geval prima tegen buiten plaatsing opgewassen, daar deze weersbestendig is. Wil je een object buiten voorzien van folie, dan is dit dus geen probleem. Zolang de ondergrond maar glad, vlak en vetvrij is.
Hoogte. De gemiddelde lengte van Nederlanders is zo'n 170 centimeter. Dat betekent dat je de meeste inkijk weert als de folie op deze hoogte zit. Maar omdat een te hoge raamfolie heel vervelend is, is de aanbevolen hoogte voor de onderrand 140 cm en voor de bovenrand 180 cm.
Spiegelfolies bevatten een heel dun metaallaagje. Dit laagje weerkaatst een grootdeel van invallend zonlicht (zichtbaar licht, warmte en UV-straling). Door de weerkaatsing van dit zichtbare licht ontstaat een spiegeleffect.
Breng de plakfolie in de juiste positie. Plak het eerste hoekje op het meubel en verwijder vervolgens steeds iets meer papier, terwijl je de folie gelijkmatig aanduwt met de rakel uit de accessoireset. Werk hierbij altijd vanuit het midden naar de randen. Zo voorkom je dat er luchtbellen in de folie blijven zitten.
Heb je een houten keuken dan kun je Histor Perfect Finish Grondverf gebruiken. Voor een keukenkastje met folie is het van belang dat de folie goed vastzit, foliedeurtjes zijn te schilderen met een primer zoals Allgrund of Hechtprimer. 5. Eventuele oneffenheden wegschuren met een fijn schuurpapier of schuurmatje.
Het is een MDF plaat die aan één of beide zijden wordt voorzien van een gladde witte folie die vervolgens overlakbaar is. Aangezien MDF een absorberende werking heeft zorgt de lakdraagfolie ervoor dat er minder verf nodig is om een goed en gelijkmatig resultaat te behalen.
Dit kan door middel van een scherp stanleymes of een schaar. Bepaal eerst de breedte en eventueel de hoogte van het te beplakken raam. Snij vervolgens het folie op maat. Wij adviseren je om het raamfolie 1 a 2 centimeter breder af te snijden dan dat je hebt opgemeten.
Acrylaat heeft een andere werking dan glas. Daarom is er voor acrylaat(plexiglas) ook een andere soort zonwerende folie beschikbaar. Alle overige folies kunt u gewoon plakken op acrylaat. Hardglas is een glassoort waarin het hang-en sluitwerk in het glas verwerkt zit.
gebruik een mesje om de sticker los te krabben in combinatie met de haardroger; nagellakverwijderaar, aceton of afwasmiddel om de eventueel achtergebleven stickerresten te verwijderen van glas; optioneel, wanneer je stickers van ruiten af hebt gehaald kan je de ramen poetsen zodat ze weer glinsteren als weleer.
Zandstraalfolie op dubbel en enkel glas
Deze folies zijn bedoeld om de privacy in de woning te verbeteren, maar houden geen warmte of straling van de zon tegen. Je kunt deze raamfolie op HR++ glas aanbrengen, maar natuurlijk ook op regulier dubbel glas. De raamfolie wordt aan de binnenzijde van het raam aangebracht.