De juiste manier om beha's op te bergen is door ze los op elkaar of achter elkaar te leggen. Zorg er dus voor dat je genoeg ruimte in je kast overhoudt voor je beha's of leg ze op deze manier in een losse bak.
In tegendeel: een goede bh biedt je borsten en schouders ondersteuning en kan hiermee lichamelijke klachten zoals bijv. nek-en rugpijn helpen voorkomen. Helemaal als je grotere borsten hebt. Net zoals ieder ander kledingstuk kan ook een mooie bh je net even wat meer zelfvertrouwen geven.
"Er wordt gezegd dat je borsten gaan hangen als je er geen draagt, maar dat is helemaal niet waar. Integendeel zelfs: door minder vaak een beha te dragen, worden je borsten net stéviger, omdat je bindweefsel en ondersteunende ligamenten zich beter kunnen ontwikkelen. Een beha dragen is dus nergens voor nodig."
Ruim drieduizend vrouwen deden mee met de opiniepeiling en daaruit blijkt dat 7 procent van de vrouwen geen bh draagt.
Lingerie experts geven aan dat de beha's gemiddeld acht maanden gegaan. En dat is alleen als de beha's ook goed worden verzorgd. Na deze acht maanden rekken beha's zich vaak zo ver uit dat ze de borsten niet meer de nodige ondersteuning bieden. Hoe meer beha's, hoe vaker je ze verwisselt, hoe langer je beha's meegaan.
Het elastische materiaal in bh's verliest juist sneller zijn kracht als de vezels niet goed schoon zijn. Wij raden onze klanten altijd aan om na 3 á 4 dagen een bh wasje te doen, maar als jij wat meer transpireert is het natuurlijk slimmer om wat vaker te wassen.
Het beste kan je BHs om de 2 à 3 dagen dragen wassen. Draag je ze langer, dan zullen zweet, huidvet en verzorgingsproducten het materiaal van de BH aantasten en dit is wederom niet goed voor het elastiek.
Vier bh's per week
Zorg daarom dat je minimaal vier bh's in je kledingkast hebt liggen, adviseert ze. Zo hoef je ze maar één keer per week te wassen en heb je veel langer plezier van je favoriete bh. Twijfel je of je bh nog voldoende stevigheid biedt? Zo zie je wanneer het tijd is om 'm te vervangen.
Kies voor een BH met stevige zijkanten, die je borsten meer naar voren brengen. Als je een BH met een beugel hebt, dan hoort die aan de zijkant helemaal achter je borst te zitten, onder je arm. De band van de BH is belangrijker dan de schouderbandjes. Een BH moet ook goed passen zonder de schouderbandjes.
Er zijn nog meer redenen waarom een bh relatief veel stof kost en tijd om te maken. Zo wordt bij duurdere bustehouders het patroon van de stof gespiegeld en dat betekent meer snijafval dat niet kan worden gebruikt. Ook maakt het uit of de patroondelen uit de stof worden gestanst of gelaserd.
Dit hangt ervan af hoe vaak je jouw bh's wast, met de hand of in de wasmachine en hoe vaak je de bh's draagt. Elke zes maanden een nieuwe bh is geen overbodige luxe. Als je onderstaande tekenen herkent, dan doe je er goed aan om eens even langs de Hunkemöller te gaan en een nieuwe bh te scoren.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Gebruik lauwwarm water en bij voorkeur wasmiddel voor de fijne was. Laat je bh's een paar minuten kort weken in plaats van deze hardhandig schoon te wrijven. Laat echter je bh's niet al te lang weken (met name als je meerkleurige bh's wast). Spoel de bh's af met koud water zonder te wrijven.
Een slaapbh is een specifiek soort bh die wordt gebruikt om in te slapen. Dat klinkt ook wel logisch. Het voordeel is dat ze heel comfortabel zitten. Daarom is het ideaal om erin te slapen, aangezien er geen ongeregeldheden in zitten die je slaap kunnen belemmeren.
Waszakjes beschermen alleen de stoffen van bh's of badkleding tegen haaltjes die andere kleding kunnen veroorzaken.
Was bh's niet warmer dan 30 of 40 graden. Was bh's niet in een volle wasmachine en het liefst apart. Of met zo min mogelijk andere kleding. Doe ze in een speciaal bh-netje of bh-bal.
Het zweet kan irritaties op je borsten veroorzaken. Je kunt er zelfs schimmels door krijgen. Daarnaast zal een beha met ijzeren beugels snel in je lichaam porren, wat niet alleen oncomfortabel is, maar ook inwendige cystes kan veroorzaken.
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
Dertien jaar geleden had de gemiddelde vrouw zo'n 12 slipjes in haar kast liggen. Anno 2012 is dat aantal bijna verdrievoudigd. De doorsnee vrouw heeft vandaag een onderbroekencollectie met maar liefst 34 exemplaren.
De meeste borsten beginnen rond, als een soort appelvorm. Naarmate we ouder worden, neemt deze ronde vorm af en zal de borst meer peervormig worden en helaas vaak ook gaan hangen. We spreken van hangborsten als het merendeel van de borst niet meer mooi rechtop staat en de tepel (grotendeels) naar beneden wijst.
Tape of tepelbedekkers
Heb je een ingewikkelde jurk waar geen enkele bh geschikt voor is en je deze dus niet kunt dragen? Zelfs dan is er een oplossing. Er zijn verschillende soorten tapes die ondersteuning aan je borsten bieden of ervoor zorgen dat je kleding op de juiste plek blijft zitten.
Snijd je bh-band in je lichaam? Dan is je bh-band te strak en draag je waarschijnlijk een te kleine omvangs maat. Met de juiste omvangs maat moeten er nog twee vingers onder je bh-band passen. Snelle oplossing: sluit je bh op een losser haakje.
Een beha, bh of bustehouder is een aansluitend kledingstuk dat vrouwen als ondergoed dragen ter ondersteuning van hun borsten. Er is een grote verscheidenheid beha's in verschillende materialen, al bestaan de meeste modellen uit een band rond de borstkas, twee cups over de borsten en twee schouderbandjes.