Ideale bewaring: Bewaar de tompouce in de koelkast. De koele temperatuur helpt de room vers te houden en voorkomt bederf. Verpakking: Gebruik een luchtdichte container of bedek het gebak met plasticfolie om uitdroging tegen te gaan. Consumptie: Eet de tompouce bij voorkeur zo snel mogelijk na bereiding.
Een tompouce is een dagvers product, bestemd voor onmiddellijke consumptie. Als je het later wil consumeren, zet het product dan weg op een koele plaats. Wil je het product langer bewaren (2/3 dagen ), Plaats het dan zo snel mogelijk in de koelkast. (temperatuur 7°C of lager ).
Tips bij gebak:
– gebak smaakt het beste op kamertemperatuur. Haal het gebak een half uur van te voren uit de koelkast, zodat de smaak veel beter tot zijn recht komt.
Ja hoor tompouchen kun je gewoon invriezen. Even een uur of 2 van te voren eruit halen en dan kun je ze gewoon opeten.
Zet je vork recht op de bovenste glazuurlaag en ga door alle lagen heen tot je de bodem bereikt. Als je dit rustig doet, dan heb je in een hap alle lagen van de tompouce op je vork. Doe je het snel, dan is de kans groot dat de volgende hap niet zo netjes wordt.
Een tompouce valt dan ook buiten de schijf van vijf en je moet ze ook niet te vaak eten. Het feit dat een tompouce evengoed rijk is aan schaarsere nutriënten zoals vitamine B12, vitamine D en E maken het gebak niet gezond. Dit product bevat te veel calorieën ten opzichte van de hoeveelheid micronutriënten.
Bianca Buvens, Monika Vos, Tuur en Lenie Brouwer en vele anderen tipten Voskamp in Spijkenisse als bakker met de beste tompouce. "Niet één zo lekker als die van Voskamp". Dit jaar pakken ze vanwege de coronamaatregelen extra uit met een drive-through, waar liefhebbers hun vooraf bestelde gebakjes kunnen afhalen.
Houdbaarheid: Tompouce kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard.
Bestel het gebak maximaal 14 dagen en minimaal 2 dagen van tevoren. Zodra jouw gebaksbestelling klaarligt in de winkel, krijg je een e-mail waarmee je jouw bestelling af te halen.
Gebruiksaanwijzing / bereidingswijze: Neem het gewenste aantal producten uit de verpakking en laat deze 40 minuten ontdooien bij kamertemperatuur. Eenmaal ontdooid, niet opnieuw invriezen. Na ontdooien maximaal 24 uur bewaren in de koelkast.
Het beste kun je de taart in een afsluitbare doos of bak in de koelkast zetten zodat er geen andere geuren of smaken bijkomen. De meeste taarten en gebakjes kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Wanneer je het gebak buiten de koeling bewaard, gaan de kwaliteit en smaak snel achteruit.
je kunt dat nog prima eten hoor. geen probleem.
Gebak invriezen
Voor vrijwel alle baksels geldt dat je ze vrij gemakkelijk kunt invriezen. Dat kan zowel in z'n geheel (een hele taart) als per portie (per punt). Zorg dat je het gebak goed verpakt in vershoudfolie en leg het dan in de vriezer. Het is zo tot ongeveer drie maanden houdbaar.
De vulling is banketbakkersroom en dat is een soort pudding ( meestal een maïzena of bloem, vanillesmaak, suiker en melk of room)/ Het roze bovenop is suiker, soms ook eiwit en een rode kleurstof. Helemaal halal.
Brood is 1 maand houdbaar in de vriezer. Dat geldt voor alle soorten brood, zoals volkorenbrood, bruinbrood en witbrood. Als je brood in de vriezer bewaart, heb je elke dag vers brood. Haal alleen de boterhammen uit de vriezer die je gaat opeten.
Je kiest je afhaaldatum en locatie naar wens. Zolang er maar een gebakafdeling aanwezig is bij het filiaal dat je kiest. Als jouw HEMA ook op zondag is geopend, is het zelfs mogelijk om je gebak op zondag af te halen. Vanaf het moment dat jouw bestelling bij ons binnenkomt, gaan wij voor je aan de slag.
Je moet het niet gebruiken na die datum.Dat is niet veilig. Het product kan ziekteverwekkers bevatten die je niet ziet, ruikt, of proeft. Dit icoon kun je tegenkomen op producten met een TGT-datum.
Dan kun je de slagroomtaart ook enkele dagen in de koelkast bewaren. Pak 'm goed in, bijvoorbeeld in een taartstolp of een goede taartdoos. Invriezen is ook een optie voor wie op een later moment wil genieten, maar raden we niet aan.
Houdbaarheid: ca.2 dag(en). De tompouce is het lekkerst als u deze dezelfde dag op eet.
Pak de tompoes met je handen op en begin aan de room te likken, daarna eet je de onder- en bovenkant op. KV. 231 - Wolfgang weet wel waarom... Plak de bovenste laag met banketvulling op de omgekeerde onderste laag.
- Invriezen: Chocoladetruffels kunnen worden ingevroren voor langere opslag . Doe ze in een luchtdichte container of hersluitbare zak en zet ze in de vriezer. Wanneer u ze wilt eten, haalt u ze uit de vriezer en laat u ze een paar uur ontdooien in de koelkast voordat u ze serveert.
Roze is een klassieke kleur voor tompoucen. Voor de perfecte tint roze kun je een paar verse frambozen door een zeef drukken en het sap gebruiken om het glazuur mee aan te maken.
"De tompouce, twee lagen bladerdeeg met room ertussen, komt oorspronkelijk namelijk uit Frankrijk", vertelt Norbert Cappetti van HEMA, waar ze sinds 1932 worden verkocht. Geschat wordt dat het gebakje daar voor het eerst in 1651 werd gegeten. Het Franse gebakje bestaat uit drie lagen bladerdeeg met banketbakkersroom.
Tompouce werd in het Nederlands een benaming voor allerlei dingen die klein uitgevallen waren. Het Etymologisch Woordenboek van het Nederlands vermeldt dat een tompouce een bepaald rijtuigje kon zijn, een dwerggeranium en een damesparapluutje. Ook het gebakje werd waarschijnlijk tompouce genoemd omdat het klein was.