Burrata is bij uitstek 'vers' en dus beperkt houdbaar; binnen de twee à drie dagen moet de kaas geconsumeerd worden. Denk eraan: hoe verser, hoe lekkerder! Het kaasje wordt vaak gewikkeld in de beestachtige bladeren van een lokale plant, de 'witte affodil' (asphodelus albus).
Burrata: Friszuur en romig tegelijk
Als het blad verlept was, kon je het kaasje weggooien. Helaas wordt tegenwoordig geen ambachtelijk blaadje, maar een plastic groen blaadje er omheen gebruikt. Niet getreurd: het kaasje smaakt nog steeds verrukkelijk.
Bewaar de mozzarella in het vocht en dek het bakje af in de koelkast. Gebruik een schone lepel om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
Zorg dat het bakje goed afsluitbaar is zodat er geen lucht bij komt. Zo houd je de mozzarella het langst vers. Zet het bakje met de mozzarella nu in de koelkast. Je kunt dit op deze manier zo'n 2-3 dagen bewaren.
Door de zachte textuur is mozzarella geen ideaal product om in te vriezen. Tijdens het invriesproces wordt het vocht uit de kaas onttrokken, ook wel bekend als schiften, waardoor er een slap of kruimelig geheel kan ontstaan. Daarom kun je beter bewerkte mozzarella in plaats van verse buffel mozzarella invriezen.
Burrata is een enorm delicaat product. Het is daarom belangrijk om de kaas zo vers mogelijk te eten. Vanaf de productie is de kaas slechts enkele weken houdbaar.
Burrata heeft de smaak van verse, frisse kaas. Het is zacht, ontzettend romig. De buitenkant is gemaakt van mozzarella, de binnenkant is gemaakt van verse stracciatella room. Door zijn smaak eigenschappen is de kaas ontzettend goede te combineren met salades en verse pasta's en pizza.
Om hem toch even te kunnen bewaren wordt verse mozzarella in het natuurlijke vocht, de wie, verpakt en verkocht. Na openenvan de verpakking kun je de kaas het best in dat vocht bewaren, maximaal twee tot drie dagen. Heb je het vocht per ongeluk weggegooid, dan kun je de kaas ook onder water zetten.
Ze ontdekte onder meer dat kersenpitten, iets te zure wijn en het vocht uit een pakje feta of mozzarella nog perfect bruikbaar zijn. Dat vocht kan je namelijk gebruiken als kookvocht om rijst in te koken. “Gebruik de wei in plaats van kraantjeswater, of verdun hem als hij erg zout is”, schrijft Claire.
Gerechten met burrata
Tomaat, balsamico, basilicum en gedroogde ham zijn altijd goed, maar ook nectarine of perzik, kiemen en truffel doen het goed bij deze allemansvriend. Eet het in een simpele salade, met een stukje brood en wat olijfolie of laat de kaas smelten in een heerlijke pasta.
Mozzarella en burrata zien er ongeveer hetzelfde uit en zijn dus allebei Italiaanse verse kazen. Burrata bestaat gedeeltelijk uit mozzarella en daar word nog room en wrongel aan toegevoegd. Om het te maken wordt er van mozzarella een soort zakje gemaakt en daaraan wordt room toegevoegd.
Burrata kopen kun je dus het beste bij het Hollands kaashuis doen! De verse burrata wordt geleverd in een bakje met vocht wat gebruikt is bij de bereiding van de kaas. In dit bakje zit 1 bolletje van 100 gram.
Burrata is een verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De binnenkant is heerlijk romig en dat is geweldig in combinatie met frisse cherry tomaatjes. Toegegeven: Er is redelijk veel vet in de kaas en is daardoor niet de 'gezondste' keuze.
Burrata komt oorspronkelijk uit Puglia en het is mozzarella die gevuld is met een mengsel van room en wrongel. Vandaar dat de binnenkant altijd zo mooi uit de kaas loopt als je hem aansnijdt.
Het beste antwoord. Soms wordt mozzarella in het natuurlijke vocht bewaard (wei), maar meestal is het licht gezouten pekelwater. Dit zorgt voor een betere houdbaarheid van de kaas. Wei is lichtzurig van smaak, pekelwater zout.
Mozzarella kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Mozzarella, waarvan de verpakking open is, kun je 2 tot 3 dagen goed houden in de koelkast.
Zachte geitenkaas, roomkaas, smeerkaas, mozzarella, …
Allemaal zachte kaasjes die je best niet invriest. Ze bevatten namelijk veel vocht dat bij het bevriezen uitzet en de textuur van de kaas helemaal kan verpesten.
Hoe kan je het vervangen? Je bent helemaal klaar om je lekkere gerecht te bereiden, maar dan is de burrata in geen velden of wegen te bekennen. Je kunt het product eventueel vervangen door gewone mozzarella of buffelmozzarella, al zal het resultaat dan iets afwijken (minder romig).
Burrata wordt gemaakt van mozzarella. De eerste vormt namelijk het omhulsel van de tweede. De verse mozzarella dient dus als het ware als zakje voor een mengsel van room en fijne restanten van de mozzarella. Die restanten worden dan weer stracciatella genoemd, wat vrij vertaald versnipperd betekent.
Door zijn romige smaak en zachte textuur is de Galbani burrata een ware delicatesse. Deze burrata bezorgt je een ware italiaanse smaakervaring. Ideaal voor een eenvoudige salade met tomaat, balsamico, basilicum en gedroogde ham. Ook heerlijk met een stukje brood en olijfolie.
Hoe lang mozzarella buiten koelkast? Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen.
De halve bol mozzarella kun je met het vocht in een afgesloten bakje bewaren. De kwaliteit gaat snel achteruit, dus bewaar de mozzarella niet langer dan twee op drie dagen. Volgens sommige verpakkingen moet je de mozzarella binnen 24 uur consumeren. Gebruik je zintuigen om te bepalen of de mozzarella nog goed is.
285 g. Deze heerlijke Italiaanse mozzarella bezorgt je een sensationele smaakervaring. Galbani Burrata is de smeuïgste en romigste Italiaanse kaas van koemelk.