Onderteken je bedankkaartje
Schrijf iets in de trant van 'Nogmaals dank voor het heerlijke etentje' en eindig met een groet, die past bij de relatie die je met de ontvanger van het kaartje hebt, bijvoorbeeld: 'Liefs', 'Vriendelijke groet', 'Hartelijke groeten', 'Groetjes', 'Hoogachtend', enzovoort.
Als iemand je bedankt zeg je: “Graag gedaan.” Of: “Helemaal goed!” Ook “Niets te danken” kan, al ben ik het er niet helemaal mee eens, want ik vind juist dat er wél wat te danken valt. Als ik de pakketbezorger of mijn mondhygiënist of de boekhouder bedank, vind ik “Tot je dienst” een gepaste reactie.
Voorbeeldzinnen en teksten; bedankt voor de samenwerking
-> Dank je wel voor de prettige samenwerking. -> We willen je graag laten weten hoe blij we met je zijn. -> Dank je wel dat je de moeite hebt gedaan om me hierbij te helpen / dit voor me op te zoeken. -> Het is fijn om te weten dat ik bij jou terecht kan.
Bedankt dat jullie mij de laatste twee decennia zo'n geweldige werkplek hebben geboden." "Toen ik hier in mijn jeugd kwam werken, dacht ik niet dat ik hier ooit ook met pensioen zou gaan. Bedankt voor de mooie tijd." "Hoewel ik uitkijk naar dit nieuwe hoofdstuk, zal ik jullie vreselijk missen.
Voorbeeld zinnen en teksten afscheid collega: -> Beste collega, je gaat ons verlaten en dat is ongelofelijk jammer. Dank je wel voor de mooie tijd die we samen hebben gehad. Ik heb onze samenwerking als bijzonder prettig ervaren.
Dank je wel en dankjewel zijn allebei correct in de betekenis 'ik bedank je'. Ik heb al gegeten, dank je wel / dankjewel. Dank je wel / dankjewel voor je hulp.
De formulering hartelijk dank is enigszins uitzonderlijk: dank is immers een de-woord, en een bijvoeglijk naamwoord voor een de-woord wordt normaal gesproken met een e geschreven; vergelijk hartelijke groet en hartelijke ontvangst.
"Alvast bedankt," of "op voorhand bedankt," blijken dé manier om een antwoord los te krijgen. "Dankjewel," en "bedankt," prijkten op een mooie tweede plaats.
Wees specifiek. Focus je dankbaarheid op iets concreets dat diegene die je wil bedanken, bereikt heeft. In plaats van te zeggen 'Bedankt voor het goede werk!' is het effectiever en geschikter om het specifiek te maken en dingen te zeggen als 'Bedankt om me gisteren te helpen bij het sluiten van die deal'.
In je dankwoord bedank je de personen die je tijdens het scriptie schrijven hebben geholpen en gesteund. In veel scripties is het dankwoord onderdeel van het voorwoord. Als je een los dankwoord schrijft, plaats je deze na de titelpagina (of de informatiepagina of het voorwoord) en voor je samenvatting.
Bedankt dat jij er voor mij bent!
-> Ik bedank je vanuit de grond van mijn hart voor… -> Wij vonden het zo geweldig dat jij dit… -> Ik wilde je echt zo snel mogelijk laten weten hoe blij ik hiermee ben… -> Nooit zal ik vergeten wat je voor mij….
Ze zijn allemaal correct om te gebruiken. Het netste is het om iemand te bedanken met; 'Dank u, dank u wel', vriendelijk-of hartelijk bedankt. Bedankt is meer 'vrijblijvend in de vorm van een ' vriendendienst'. De hoofdletter voor U is niet meer van deze tijd en gebeurt niet meer.
bedankt = bedankt tussenwerpselUitspraak: [bədɑŋkt] <dit zeg je als je iemand wilt bedanken> Voorbeelden: `bedankt voor de bloemen`, `heel hartelijk bedankt`Synoniemen: dankjewel, dankuwe... graag gedaan = •beleefd antwoord nadat je bedankt bent.
vriendelijk bedankt (interjection): dank je wel(en) greater gratitude than "thank you"., dank u wel(en) greater gratitude than "thank you"., hartelijk dank(en) greater gratitude than "thank you"., heel hartelijk bedankt.
Dank je wordt als twee losse woorden geschreven. Dat geldt ook voor vergelijkbare combinaties als dank je zeer en dank je hartelijk. Ik heb al gegeten, dank je.
Dank jullie wel en dankjulliewel zijn allebei correct in de betekenis 'ik bedank jullie'. Ik heb al gegeten, dank jullie wel / dankjulliewel. Dank jullie wel / dankjulliewel voor de hulp.
En zelfs op persoonlijk vlak was je vaak mijn steun en toeverlaat. Ik weet nu nog niet zo goed hoe ik het zonder je moet doen, maar ga het toch proberen. Ik hoop dat ik je wel af en toe nog eens mag bellen, om te horen hoe het met je gaat in je fantastische nieuwe baan. Het is je meer dan gegund, alle geluk!
Uit het onderzoek van Radio2 blijkt dat mensen gemiddeld vijftig euro per persoon uitgeven aan een cadeau. In het boek “Etiquette voor Dummies” wordt geadviseerd de bedrijfscultuur te laten bepalen hoeveel je geeft. “Dat kan uiteenlopen van zo'n tien euro per cadeau tot veel grotere bedragen.”
Je vertrek aankondigen kan je steeds via e-mail doen als het te tijdrovend is om van deur tot deur te gaan. Stuur een bedankje voor de mooie jaren en de prettige samenwerking om een positieve insteek aan de e-mail te geven. Zorg ervoor dat de e-mail niet te langdradig wordt.