Voor het opspannen van uw dekzeil gebruikt u bijvoorbeeld spanrubbers. Wilt u uw afdekzeil tussen een buizenframe bevestigen? Kies dan voor onze spanlussen met geplastificeerde staalhaak. En wat natuurlijk ook niet mag missen, zijn tyraps, Elastisch koord, touw, S-haken, zeilklemmen en marktklemmen.
De meeste zeilen hebben een strakke band aan de onderkant waardoor je het dekzeil over je boot heentrekt en hiermee ervoor zorgt dat het al voor een gedeelte strak staat. Aan het zeil zitten ogen. Met een gevlochten touw kan je het zeil dan vasttrekken.
Zwembad noppenfolie
Tevens vermindert deze folie het verdampen van het water met 90 procent. Hiermee bespaart u mogelijk honderden euro's op onderhoud, chemische- en verwarmingkosten. Een noppenfolieafdekking wordt op het wateroppervlak geplaatst met de noppen naar beneden en met het gladde gedeelte naar boven.
Een zomerzeil of noppenfolie is erg populair en de goedkoopste manier om je zwembad in de zomer af te dekken. Het is een afdekking die niet alleen beschermt tegen vuil, maar ook warmte afgeeft aan het water. Zo kan de watertemperatuur al snel met 5 graden of meer stijgen.
Met een afdekzeil voorkomt u dat er vuil en bladeren in het water komen als u het zwembad niet gebruikt. In dit Intex afdekzeil zitten kleine gaten om te zorgen dat het water blijft ademen. Daarnaast zorgen de gaten ervoor dat u het afdekzeil ook als het geregend heeft eenvoudig van het zwembad kunt halen.
We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien.
Dek het badje na gebruik 's avonds af met een zeil en schep met een klein netje de beestjes en al het andere vuil in de ochtend uit het bad. Zo kan het water makkelijk een dag of twee mee.
Zonder adequate afdekking is het zinloos om uw bad te verwarmen. Bovendien houdt een zomerzeil of noppenfolie het zonlicht effectief tegen. Dit is belangrijk als u chloor gebruikt voor de desinfectie van uw water. De UV stralen van de zon hebben een negatief effect op het chloor in uw bad en breken het geleidelijk af.
Chloor Shock is er in tablet en granulaat vorm. Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan.
Bij het verpakken plaats je de noppen, luchtbolletjes, aan de binnenzijde. Wikkel de noppenfolie vervolgens om het product en zet het vast met een goede tape. Het aan de binnenzijde plaatsen van de noppen heeft meerdere goede redenen.
Een warmtepomp is de efficiëntste en zuinigste manier om ook grote zwembaden op te warmen. Het maakt gebruik van elektriciteit om warmte te onttrekken uit de buitenlucht en die af te geven aan het water. De koude lucht wordt dan weer door de pomp weggeblazen.
Noppenfolie is een transparant en elastisch kunststof verpakkingsmateriaal. In de folie zitten belletjes lucht in halve bollen die de bescherming vormen. Daarnaast is bubbeltjesplastic ook één van de meest bruikbare verpakkingsmaterialen ooit gemaakt.
Hiervoor zijn twee redenen: Vaak wordt groen zwembadwater veroorzaakt door algen. Algen kunnen in het zwembadwater terecht komen door lichtinval, onweer, slechte desinfectie of verkeerde pH waardes. Een andere reden voor groen water is dat er te veel cyaanzuur in het water zit.
Wanneer het zwembadwater niet voldoende chloor bevat, heeft algvorming vrij spel en krijgt u groen water. Test daarom na een goede onweersbui uw zwembadwater. Bij onvoldoende chloor is een chloorshock-behandeling het meest effectief om algvorming te voorkomen.
Het goede nieuws is dat hoewel het er niet zo prettig uit ziet, algen in je zwembad ongevaarlijk voor je gezondheid zijn. Je kunt dus in principe in groen zwembadwater blijven zwemmen, maar je zult toch een stuk meer van je zwembad genieten als het er weer helder uitziet en fris ruikt!
De prijs voor een zwembadafdekking met rolluiken varieert van € 5000,- voor een eenvoudig opbouwsysteem tot ongeveer € 10.000 voor een inbouw rolluik (grootte: 7×3 meter). De prijs is voornamelijk afhankelijk van het soort lamellen, het soort systeem (opbouw / inbouw) en de wijze van bediening.
Te veel (regen)water in het zwembad
Als je zwembad gevuld is tot de maximale hoogte, dan kan de regen er voor zorgen dat het waterniveau te hoog wordt. Hierdoor kan bijvoorbeeld de zwembadskimmer niet meer zijn werk doen en komt het water boven de rand. Ook is dit niet goed voor de constructie van het zwembad.
Wil je jouw zwembad na gebruik schoon houden of tijdens de winter volledig afdekken? Dan is een zwembad afdekzeil de perfecte keuze. Kies voor een rechthoekig, rond of ovaal zwembad afdekzeil en bescherm je zwembad het hele jaar door tegen vuil en bacteriën.
Een manier om het water wel zo lang mogelijk schoon te houden zonder pomp is met behulp van Kiddy Pool. Een zakje poeder wat je in het zwembadwater kunt gooien en waarmee je het zwembadwater van een zwembad zonder pomp tot 2 weken goed kunt houden. Eenmaal toegevoegd aan het water kan er meteen in gezwommen worden.
Je kunt je zwembad ontsmetten zonder chloor door te kiezen voor zoutelektrolyse of UV-C desinfectie. Voor zoutelektrolyse heb je een speciaal zoutelektrolyse apparaat nodig. Dit vraagt om een iets grotere investering, maar deze investering heb je snel terugverdiend door de besparing op chloorproducten.
Vanzelfsprekend ververs je het water bij een opzetzwembad 1 keer per jaar volledig; in het voorjaar bij het opnieuw opzetten. Bij een bouwkundig zwembad ligt dat anders. Het is in principe goed om het water een keer volledig te verversen, maar bij een bouwkundig zwembad volstaat het om dit gedeeltelijk te doen.
Wij adviseren om het water 2 keer per week met een testset te testen. Zo ziet u of de pH-waarde nog goed is en of het chloor op peil is. Voeg 1 keer per week een langzaam oplossende chloortablet toe.
In de meeste gevallen zal de zwembadpomp minimaal 8 uur per dag moeten draaien om het zwembad 4 keer per dag volledig te filteren. Zelf raden we aan om de zandfilterpomp of filterpomp tijdens de warmste uren van de dag aan te zetten.
In principe moet de ondergrond zo goed als waterpas zijn. Tot 3% kan je nog wel gaan, daarna is het vragen om problemen. 3% of 3cm, het kan nog steeds teveel zijn.