Lidl biedt naast de Tempeh-blokjes een ruime collectie producten aan.
Wat is Nutri-Score? Gebakken en gemarineerde blokjes tempeh. Ideaal om direct te verwerken in Oosterse gerechten of frisse salades.
Hoe smaakt tempeh? Tempeh heeft in tegenstelling tot tofu veel uitgesprokenere smaak. Door het fermentatieproces kan tempeh een paddenstoelachtige geur bevatten en wat zurig smaken. Vooral nootachtige aroma's zullen naar voren komen, maar de bereiding zal de smaak bepalen.
Het eerste belangrijke voordeel van tempeh is dat het gemaakt wordt van hele sojabonen. Daardoor is het een zeer vezelrijk product. Voedingsvezels zijn het voedsel voor de nuttige bacteriën in de darm.Ze dragen bij aan een gezonde darmflora en een goede stoelgang.
Tempeh wordt vaak gegeten door vegetariërs en veganisten, en dat is niet voor niets. Er zitten namelijk veel vitaminen en mineralen in die je niet binnen krijgt als je geen dierlijke producten eet. Daarnaast is deze vervanger van vlees vetarm, cholesterolvrij en dus super geschikt als jij aan het afvallen bent!
Zowel tofu als tempeh zitten vol voedingsstoffen en zijn beide goede eiwitbronnen. De gefermenteerde tempeh wint het echter vanwege de hoeveelheid eiwitten, vezels en vitaminen en is daarom iets gezonder dan tofu. Ook is het lichter verteerbaar en lekkerder. Maar beide zijn gezonde en voedzame vegan bijgerechten!
Tempeh is een licht verteerbaar product dat gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen. Het is een uitstekende vleesvervanger. Tempeh is namelijk rijk aan ijzer, calcium en vezels en bestaat voor 40% uit eiwitten . Bovendien bevat het veel gezonde, onverzadigde vetzuren en geen cholesterol.
Tempeh kun je in de koelkast 7 dagen bewaren. In de vriezer is tempeh 5 maanden houdbaar. Het beste is om tempeh in stukken of repen gesneden in te vriezen. Doe stukken of repen tempeh pas bevroren bij elkaar in een diepvrieszak of -bak.
Bomvol eiwit en de structuur is zo lekker! In Barcelona is tempeh in verhouding in Nederland ontzettend duur, dus geniet er vooral van dat je in Nederland voor nog geen 2 euro 400 gram tempeh kunt kopen!
Tempé moet in de koelkast bewaard worden en moet na opening binnen een paar dagen worden gebruikt. Tempé kun je ook invriezen, dan is het langer houdbaar.
Door het bakken krijgt de tempeh een knapperig randje en doet het wat meer denken aan een stuk vlees. Maar als je liever geen olie gebruikt kun je de gemarineerde tempeh ook prima opwarmen in de magnetron, of nog 3 minuutjes in de stoompan leggen. Als je het gewoon opwarmt behoudt de tempeh zijn eigen zachte structuur.
De standaardwaarden voor tempeh worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie tempeh komt overeen met 150 gram.
Het is in veel verschillende gerechten te verwerken. Bijvoorbeeld in een pokébowl, in een gevuld broodje of in een wokgerecht. Je kunt tempeh frituren, bakken of stomen. Bij de bereiding van tempeh is een lekkere marinade zeker aan te raden.
Hoe ouder de tempeh, hoe bruiner het product. Dit kan samen gaan met een zuurdere geur. Dat de tempeh bruin kleurt en sterker ruikt, betekent niet dat het niet meer gegeten kan worden. Sterker nog: veel liefhebbers van tempeh kunnen de smaak op dat moment juist meer waarderen.
De gezondste vleesvervangers zijn noten, peulvruchten, sojaproducten, kaas, eieren (behalve als je vegan eet) en andere vlezige groenten. Ook de kant- en- klare vleesvervangers zijn erg in opmars en geëvolueerd. Er is een ruime keuze aan vegetarische burgers, balletjes, kip en zelfs vis.
Met 100 gram tempeh krijg je 12,2 gram eiwit binnen. Tempeh - 12,2 g eiwit per 100 gram - Lekker bij de avondmaaltijd, zoals bij quinoa, zilvervliesrijst of volkoren noedels en groenten.
Wat is tempeh? Tempeh wordt, net als tofu, gemaakt van sojabonen. De bonen worden geweekt, gedroogd, licht gefermenteerd en vervolgens samengeperst tot een dikke koek. Tempeh wordt verkocht in stukken waar je plakken of blokjes van kunt snijden.
Tempeh is een andere vegetarisch- en veganistischvriendelijke eiwitbron, maar het onderscheidt zich wel van tofu. Om tempeh te maken, worden sojabonen gekookt, gefermenteerd en vervolgens verwerkt tot een soort cake.
Tempeh is van oorsprong een Indonesisch product. Het wordt traditioneel gemaakt van sojabonen, maar kan ook uit andere bonen en of zelfs rijst of kikkererwten bestaan. De ingrediënten worden gekookt en bij een tropische temperatuur gefermenteerd met een schimmel genaamd Rhizopus Oligospoorus.
Ook tempeh is gemaakt van sojabonen. Alleen worden deze bonen eerst gekookt, gefermenteerd en daarna samengevoegd in een plak. Deze plak kun je vervolgens naar eigen smaak kruiden met bijvoorbeeld sesamolie, knoflook, verse gember en zout. Het fermentatieproces maakt dat tempeh erg goed voor je darmbacteriën is.
Groene groenten zoals spinazie, broccoli, bindsla, rucola, waterkers, andijvie en mosterdplanten bevatten ook veel vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. ' 'Calcium is één van de meest krachtige vetverbranders en vind je in overvloed in zuivelproducten,' zegt McGrath.
Eiwit: 12 gram per 100 gram
Tempeh smaakt nootachtig, heeft een lekkere bite en bevat meer eiwit en vezels dan tofu. Door het fermentatieproces is tempeh ook nog eens beter te verteren.
Door de tempeh eerst te stomen zorg je ervoor dat het de marinade beter in zich opneemt. Vervolgens kun je tempeh heerlijk in de oven of op de grillpan bereiden. Maar dat is nog niet alles, want naast bakken en grillen laat het zich nog op andere manieren bereiden.
Snijd het blok tempeh in plakjes, liefst niet té dik.Je kunt ze langwerpig laten, maar er ook driehoekjes van snijden. Maak in een plastic bakje (bijvoorbeeld een voorraaddoos) een marinade van zoete ketjap, sojasaus, vissaus en olie, bijvoorbeeld een mix van sesamolie en olijfolie.