Kérastase Aura Botanica Riche Shampoo
Veel haarliefhebbers zijn fan van de shampoos zonder sulfaten en parabenen van Kérastase. Deze Shampoo uit de Aura Botanica lijn is speciaal gemaakt om pluizig en dof haar tegen te gaan. Het voedt de haarvezels en maakt je haar zijdezacht en voegt een gezonde glans toe.
Kerastase - Aura Botanica - Bain Micellaire Riche
Dit is een rijke shampoo op basis van natuurlijke producten waarmee je droog haar verantwoord reinigt en voedt!
Deze shampoo van kerastase maakt je hoofdhuid goed schoon zonder een trekkerig gevoel. Ook blijft mijn hoofdhuid lang schoon, ik kan makkelijk 4 wasbeurten overslaan. Hierdoor hoef ik mijn haar maar 1 keer per week te wassen. Ook geeft deze shampoo je minder pluizig haar en een hele mooie glans.
Ja, zeker weten. Kerastase is goed voor je haar, omdat het merk Kerastase een van de beste merken ter wereld wat betreft het maken van shampoos. In tegenstelling tot veel andere merken is Kerastase vooral gericht op het repareren van beschadigd haar.
Kérastase Discipline Bain Fluidealiste is een zeer milde sulfaatvrije shampoo voor kroeshaar, krullend haar en pluizend haar. Het haar wordt op een milde wijze gereinigd en gaat onhandelbaar haar tegen. Zo kan jij weer genieten van haar waar jij controle over hebt.
Je herkent siliconen in shampoos aan achtervoegsels als -siloxane, -conol of -cone. Er is wel een uitzondering en dat is cyclomethicone. Deze siliconensoort zorgt ervoor dat je haar luchtig en tegelijkertijd goed doorkambaar blijft.
Veel gebruikte niet in water oplosbare siliconen zijn dimethicone, dimethiconol, cetearyl methicone en cyclomethicone. Dit is in feite vrij eenvoudig, shampoos met SLS en SLES zullen de siliconen vrij goed uit je haar wassen, houdt er natuurlijk rekening mee dat dit niet na slechts één wasbeurt al gebeurt is.
Op nummer 1 van deze lijst vind je de Kérastase Spécifique Bain Riche Dermo Calm: een mildreinigende kappers shampoo, speciaal ontwikkeld voor gevoelige hoofdhuiden en droog haar. Deze beste shampoo volgens kappers is dermatologisch getest en hypoallergeen.
Waarom Kérastase? Er is een grote reden waarom je Kérastase zou gebruiken: vanwege de voeding die het je haar geeft. De kapper heeft wel eens uitgelegd dat laaggeprijsde conditioners je haar alleen zacht maken, maar geven verder geen extra voeding af aan het haar.
Kerastase Resistance Bain Force Architecte Shampoo kan dagelijks worden gebruikt om beschadigd haar te 'genezen'. De shampoo helpt om de haarvezels weer te versterken van de wortels naar de uiteinden van het haar. Indirect draagt het bij aan de vermindering van haaruitval en gespleten haarpunten.
Kérastase Aminexil GL-M
Zorgt voor een versnelde haargroeicyclus en geeft direct voeding aan de haarwortel. Wat een betere haardichtheid geeft. De madecassoside kalmeert de irritatie omgeving van het haarzakje. Bij voorkeur in het voor en najaar dient de kuur gebruikt te worden.
Er is nog een reden waarom je voor een shampoo zonder siliconen zou moeten kiezen: siliconen zijn slecht voor het milieu. Slechte siliconen worden niet makkelijk afgebroken in water, dus zijn ze niet biologisch afbreekbaar. Tijdens het wassen van je haar spoelen de siliconen weg met het water.
Mist jouw haar volume? Andrélon Kokos Boost shampoo verzorgt fijn haar; vrij van siliconen, parabenen en kleurstoffen.
Niet-wateroplosbare siliconen kun je er alleen uitwassen met een shampoo die sulfaten bevat. En zoals je hierboven al kon lezen, kan dit je haar en hoofdhuid onnodig strippen en uitdrogen. Dimethicone, 't zwaarst in z'n soort, vermijd je beter.
Duurdere shampoos hebben een hogere concentratie aan ingrediënten, waardoor je betere resultaten boekt. Dit betekent ook dat ze langer meegaan, omdat je minder hoeft te gebruiken. Het probleem met goedkopere producten is dat ze je haar vaak in een slechtere conditie achterlaten.
Hogere concentratie
Shampoo's van de kapper bevatten veel goede werkstoffen, daardoor heb je van een kappershampoo veel minder nodig voor een goede werking. Kappersshampoo's zijn ook vaak meer verzorgend dan die van de drogisterij. Ook gebruikt men vaak veel meer product dan nodig is.
Ingrediënten in shampoo
Maar ook een standaard elke dag shampoo van een doorsnee merk bevat ingrediënten die niet in de buurt van je lichaam thuis horen. Neem bijvoorbeeld Andrélon Elke Dag Shampoo en Syoss Volume Shampoo. De shampoo van Andrélon bevat o.a. Sodium Laureth Sulfate (SLES), Disodium EDTA en PPG-6.
Plantur 39 en Alpecin bevatten cafeïne en dat zou haarwortels beschermen tegen vroegtijdig inslapen. Volgens haar- en hoofdhuidspecialist Coen Gho van het Hair Science Institute is het praktisch onmogelijk dat deze middelen tegen haaruitval werken.