Mosselen op het menuDankzij ons assortiment en onze tips zet je snel en eenvoudig heerlijke mosselen op tafel. Uiteraard voor de laagste prijzen.
Zeker Zeeuwse mosselen zijn 100% van Zeeuws mosselzaad, duurzaam gekweekt én bewerkt en verwerkt in de streek. SPN controleert onafhankelijk de bedrijven en handhaaft het keurmerk. Verse Zeeuwse mosselen uit de Oosterschelde – Exclusief bij Albert Heijn.
Ook de royal-mosselen van het Albert Heijn-huismerk kunnen de goedkeuring van de meeste juryleden wegdragen. Voor Everaars is het zelfs de favoriet van de test. ''Hier mankeert niet veel aan: een goede smaak en een goede structuur. "Vers is toch het allerbest, zo blijkt uit de PZC-test.
Een zilte lekkernij! AH Mosselen Medium zijn middelgrote mosselen, gevuld met mooi mosselvlees. Lekker veel mosselen in een kilo dus lekker lang tafelen. Snel een lekkere maaltijd op tafel!
De mosselen van ALDI dragen het MSC-label
Dat zie je aan het blauwe MSC-label op de verpakking. Dit label is een betrouwbare indicatie dat de mosselen van goed beheerde en duurzame visserij komen. Zo wordt er onder meer op basis van wetenschappelijk onderzoek bepaald hoeveel mosselen de vissers mogen vangen.
Mosselen zeeuwse, jumbo uit zak geschept €/kg 11,95.
Voorzie 1 tot 1,5 kg mosselen per persoon. Maak de mosselen eerst grondig schoon. Spoel het zand weg onder koud water en verwijder de baarden. Een geopende mossel is niet per se slecht.
Momenteel kun je de Belgische mossel enkel kopen in één van de vier vestigingen van Cru – hun versmarkten met een exclusiever aanbod – én je telt er 11,90 euro per kg voor. Twee en zelfs drie keer zoveel als voor de Zeeuwse.
Voor het mosselseizoen 2023/2024 onderscheiden we, van groot naar klein: goudmerk (minder dan 45 stuks per kilo), jumbo (45 tot 55 mosselen per kilo), imperial (55 tot 65 mosselen per kilo), super (65 tot 80 mosselen per kilo) en als laatste extra (meer dan 80 mosselen per kilo).
Voorzie 1 tot 1,5 kg mosselen per persoon. Maak de mosselen eerst grondig schoon. Spoel het zand weg onder koud water en verwijder de baarden.
Voor het mosselseizoen 2023/2024 onderscheiden we, van groot naar klein: goudmerk (minder dan 45 stuks per kilo), jumbo (45 tot 55 mosselen per kilo), imperial (55 tot 65 mosselen per kilo), super (65 tot 80 mosselen per kilo) en als laatste extra (meer dan 80 mosselen per kilo).
Prins & Dingemanse Mossel jumbo bestellen | Albert Heijn.
Jumbo mosselen zijn heerlijk bij een stokbroodje, pasta, salade of een patatje!
'Een goede mossel zit nog helemaal dicht en ruikt naar zee' zegt Jacco Schot. En de gouden kooktip van mosselvisser Ben Schot: 'Kook de mosselen in zo weinig mogelijk water, want een mossel kookt het best in zijn eigen vocht! ' En daar ben ik het helemaal mee eens. Een mossel kook je niet, een mossel stoom je.
Doorgaans is in de 2e week van juli de tijd aangebroken dat de mossel een vleespercentage van meer dan 34% heeft bereikt en dus geschikt is voor consumptie. Het mosselseizoen loopt van juli tot en met april. Dit is overigens niet altijd zo geweest.
Boordevol voedingsstoffen: het caloriegehalte mag dan laag zijn, het gehalte aan nutriënten is hoog. Dat betekent dat mosselen een grote nutriënendichtheid hebben. Dat is positief. Mosselen zijn een bron van de mineralen jodium, ijzer, fosfor en magnesium en van de vitaminen A, B2, B12, en E.
Twee redenen vinden we daarvoor: zand zou erdoor uit de mossel gefilterd worden, en de mossel zou lekker dik worden en een speciale smaak krijgen. Over het filteren kunnen we kort zijn: mosselen koop je meestal in de winkel. Deze mosselen zijn al gespoeld en verwaterd en hebben overtollig zand al uitgespuwd.
Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.
Tips om mosselen te maken
Voorzie 1 tot 1,5 kg mosselen per persoon.
Mosselen bij Sligro
Laat je inspireren en lees meer over hoe je mosselen het beste kunt bewaren, bereiden en hoe je ze extra onderscheidend presenteert. Elk seizoen serveert Sligro bij diverse vestigingen en gelegenheden de lekkerste mosselen uit de grootste mosselpan ter wereld, volgens het Guinness Book of Records.