Wat is Nutri-Score? Luchtig broodje bestrooid met sesamzaad en zwart komijnzaad. De perfecte basis voor een smakelijke maaltijd op ieder moment van de dag.
AH Turks brood bestellen | ah.nl.
Turks brood € 1,85.
Er zit 0,7 gram vet in 1 stuk (45 gram) turks brood, waarvan 0,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Brood (ekmek) is een essentieel onderdeel van de Turkse maaltijd en wordt dan ook dagelijks gegeten, onder andere in de vorm van pide (Turks brood of kleine broodjes), simit (sesamringen), yufka, lavas en durum.
Turks brood is een plat brood, dat meestal rond of ovaal van vorm is, ongeveer ter grootte van een pizza. Het is zeer luchtig. De Turkse naam voor dit type brood is pide. Een plattere en daardoor minder luchtige variant heet lavash.
Een Marokkaans brood is (altijd) een rond plat brood ter grootte van een pizza. Je kunt kiezen tussen een wit of een volkoren brood. Turks brood (ander woord is pide) is rond óf ovaal. Het is ook luchtiger dan Marokkaans brood en meestal bestrooid met sesamzaad of zwarte komijn.
Maar, stokbrood bevat ook erg veel zout en levert minder waardevolle mineralen. Het gezondste brood is dit dus ook zeker niet. Stokbrood als basis voor de dagelijkse broodmaaltijd is niet iets wat we je aanraden.
Bewaaradvies: Bewaar bake off brood maximaal 2 dagen na aankoop in gesloten plastic zak op kamertemperatuur. Of 4 dagen in de koelkast.
Voor de liefhebbers van Turks brood, Albert Heijn heeft een Turks Brood om af te bakken in het assortiment, en deze is melkvrij.
Ook is de kans groot dat je te weinig vezels, vitaminen en mineralen binnen krijgt. Met als gevolg dat je snel weer trek krijgt én dat je belangrijke voedingsstoffen mist. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vitamine B en C en mineralen zoals magnesium, ijzer en jodium.
Volkorenbrood. Volkorenbrood is een van de gezondste soorten brood. Deze gezonde soort heeft enorm veel vormen brood. Denk aan stevig volkorenbrood, tijger volkorenbrood, grofvolkoren broden, boerenvolkoren brood en Allinson volkorenbrood.
Het fijnste brood voor je darmen is volkorenbrood. Van welk graan dan ook: tarwe, spelt, rogge. Als de hele graankorrel gebruikt wordt, bevat het brood namelijk meer gezonde voedingsstoffen en dus ook meer vezels.
Donker Fries roggebrood levert de minste calorieën en de meeste voedingsstoffen. Zuurdesembrood levert veel calorieën/koolhydraten maar ook veel voedingsstoffen. Op de vezels na zit er weinig verschil tussen wit en bruin brood. Donker Fries roggebrood levert de minste calorieën en de meeste voedingsstoffen.
Dus een snee brood bevat gemiddeld iets minder of meer dan 1 gram suiker. Ter vergelijking: een suikerklontje is ongeveer 4 gram. Bruinbrood bevat over het algemeen iets minder suiker dan witbrood.
Hartig beleg bevat geen koolhydraten. Kies bijvoorbeeld voor: kaas, smeerkaas, cottage cheese/Hüttenkäse, Zwitserse strooikaas. Of kies voor vleeswaren. Magere soorten hebben hierbij de voorkeur, omdat vette soorten veel verzadigd (ongunstig) vet bevatten.
Turks brood is een rond of ovaal en plat brood. Het heeft ongeveer de grootte van een pizza. De Turkse naam voor dit brood is Pide. Het heeft een dunne korst waardoor het heel luchtig is.
Het kent zijn oorsprong in Oostenrijk, om precies te zijn in Wenen. In 1683 was het Koninkrijk Oostenrijk-Hongarije in oorlog met Turkije. De Turken bedachten een slim plan en groeven een tunnel onder de vestingwallen. Het lot wil dat die tunnel uitkwam bij een bakkerij.
Daterend uit circa 1850, kent de Pide zijn oorsprong in het kleine Turkse stadje Bafra. Lokale bakkers vulden hun deeg vóór het afbakken met diverse mix van vlees, groenten en kruiden: De Içli pide is geboren.
Dit Marokkaanse huis-, tuin- en keukenbrood, in Marokko khobz geheten, is een rond, witbrood met een knapperige korst en wordt bij elke maaltijd gegeten. Het past perfect bij de Marokkaanse manier van eten, waarbij je met een stuk brood salades, vleesgerechten of tagine oplepelt.
Tahinbrood (Turks: Tahinli çörek) is een Turks brood dat alleen tijdens ramadan wordt gegeten. Het bevat tahin en suiker hoewel er ook een variant is zonder suiker.
De Jumbo heeft hun 'lekker vrij van gluten' assortiment uitgebreid met vers glutenvrij brood! Zorgeloos genieten van smaakvolle producten, met de zekerheid van het veilig glutenvrij keurmerk. Het brood wordt namelijk gebakken in een glutenvrije bakkerij! Hieronder vind je de ingrediënten per broodsoort.