Meubels, boekenplanken, boeken, keukenkastjes en de binnenkant van een kast. Zelfs op eettafels en salontafels! Plakplastic is in vele prints, verkrijgbaar bij de Action.
Inkijkwerende raamfolie blokkeert het zicht vanaf buiten naar binnen maar u behoudt het daglicht wel. De blinderingsfolie laat namelijk daglicht gewoon door. De ruimte wordt dus nooit donker na het aanbrengen van anti inkijk raamfolie.
Zet de föhn in de hoek van het raam en hou deze tegen de folie aan. Beweeg de föhn rustig over de folie die nog aan het raam gehecht zit. Gebruik stickerverwijderaar en haal de lijmresten weg. Indien u geen stickerverwijderaar gebruikt maakt u een sopje in een plattenspuit of emmer.
Wat is inkijkwerende raamfolie? Met inkijkwerende raamfolie creëer je privacy in een gebouw zonder dat je daarvoor de gordijnen of rolluiken dicht hoeft te doen. Het grote voordeel van privacy raamfolie is dat je geen last hebt van inkijk, maar zelf wel naar buiten kunt blijven kijken.
De term melkglas ook wel matglas genoemd, staat voor een type glas dat, hoewel transparant, geen inkijk toestaat. In de glasbranche is de juiste benaming 'ondoorzichtig wit glas'.
Tips energiebesparende raamfolie
Raamfolie kun je alleen gebruiken bij enkel glas en dubbel glas. Combineer het niet met HR of HR++ glas: dit glas heeft al een warmtereflecterende laag en de folie kan dan thermische breuken in het glas veroorzaken. Lees meer op Isolerend glas.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee. Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Benodigdheden voor het verwijderen van plakfolie
Een föhn en wasbenzine of terpentine is eigenlijk alles wat je bij de hand moet hebben. Je gaat als volgt te werk: verwarm het plakfolie met een föhn. Begin in een hoekje zodat deze loslaat en je het plakfolie voorzichtig los kan trekken van de achtergrond.
Net als het glasfolie is het plakfolie ook weersbestendig en kan het goed tegen vocht en temperatuurverschillen.
Maak de ruit goed schoon voordat je raamfolie gaat aanbrengen. Gebruik hiervoor een sopje met wat afwasmiddel of ontvetter om vuil en stof te verwijderen. is je raam goed schoon, dan kan de raamfolie beter plakken en voorkom je dat deze op bepaalde plekken niet hecht of na verloop van tijd los laat.
Raam moet glad en vetvrij zijn
Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is. Wanneer de ondergrond niet glad is, zal het folie ook loslaten.
Statisch raamfolie kun je van het raam verwijderen en nogmaals opnieuw plakken. Het blijft altijd haar statische kleefkracht behouden.
Van zonwerende folie tot privacy folie
Bij Kwantum ben je aan het juiste adres voor twee soorten folie: plakfolie én raamfolie.
Dan hoef je niet meteen heel hard te gaan sparen voor een nieuwe keuken, want met plakfolie, ook wel kleeffolie of plakplastic genoemd, kun jij je keukenkastjes een geheel nieuwe look geven. Zo lang de ondergrond glad, vlak en vetvrij is, is kleeffolie op iedere ondergrond toepasbaar.
Bijna alles in je badkamer kun je wrappen. Denk aan wanden, tegels, spiegels en je badkamermeubel. De hoge kwaliteit van het materiaal dat bij een interieurwrap gebruikt wordt, maakt dat de folie ook in vochtige omstandigheden goed blijven zitten.
Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Hoogte. De gemiddelde lengte van Nederlanders is zo'n 170 centimeter. Dat betekent dat je de meeste inkijk weert als de folie op deze hoogte zit. Maar omdat een te hoge raamfolie heel vervelend is, is de aanbevolen hoogte voor de onderrand 140 cm en voor de bovenrand 180 cm.
Is het toch een klein bubbel drama geworden? Laat het folie eerst een paar dagen met rust en prik dan eventueel met een mini naald een gaatje in de bubbel, zodat de lucht kan ontsnappen!
U kunt kiezen uit 6 soorten raamfolie; (1) gesneden raamfolie, (2) full colour raamfolie, (3) transparante raamfolie, (4) statische raamfolie, (5) vinyl/plakletters voor op ramen en (6) raamstickers full colour (prints op wit vinyl). Vele soorten raamfolie.
Dit kan door middel van een scherp stanleymes of een schaar. Bepaal eerst de breedte en eventueel de hoogte van het te beplakken raam. Snij vervolgens het folie op maat. Wij adviseren je om het raamfolie 1 a 2 centimeter breder af te snijden dan dat je hebt opgemeten.
Gemiddeld gezien betaal je voor glasfolie 50 euro per vierkante meter inclusief plaatsing. Kozijnfolie kost maar 10 tot 15 euro per vierkante meter.
Isolerende raamfolie is plastic folie die je voor je ramen plakt, met een stukje lucht ertussen. Dit wordt ook wel kozijnfolie genoemd. Je creëert daardoor een extra isolerende laag. Daardoor krijgt enkel glas bijna de kwaliteit van dubbel glas, of dubbel glas bijna de kwaliteit van HR-glas.