Nagels moeten “ademen” Nee, je nagels krijgen geen zuurstoftekort van nagellak of nepnagels. Je nagels hebben helemaal geen zuurstof nodig – niet uit de lucht tenminste. Alles wat je nagels nodig hebben krijgen ze uit de bloedsomloop; van binnenuit. Dus je kan je nagels zo vol smeren of plakken als je wil.
> Je nagels niet echt zuurstof nodig hebben? De nagelplaten zijn gemaakt van dode cellen en hebben dus geen zuurstof nodig.
Hoe verkomen je dat er lucht onder de kunstnagels komt? Er zijn verschillende oorzaken die lifting/lucht kunnen veroorzaken. Maar de oorzaak kan ook liggen, aan slechte producten, te dik gewerkt, product in de nagelriemen, producten van verschillende merken combineren, of de prep die niet goed is gedaan.
Nagels zijn immers een dode materie, bijgevolg moeten ze niet ademen. Nagels groeien 'van binnenuit': ze worden gevoed vanuit de bloedsomloop. Het zichtbare deel van je nagel - de nagelplaat - bestaat uit dode cellen (keratine (net zoals je haar) en kan dus niet ademen).
Ongezonde nagels kan je merken aan onderstaande factoren: De nagels kunnen verkleuring vertonen zoals geelachtig, blauwachtig of groenachtig.Het verschijnen van kleine witte vlekjes op de nagelplaat.
De mineralen selenium en zink dragen bij aan gezonde, sterke nagels. Ook vitamines B kan een positieve stimulans geven aan haar, huid en nagels. Zorg dus dat je hier voldoende van binnenkrijgt via je dagelijkse voeding om je nagels sterk te houden.
Nagels moet je nooit 's avonds knippen
Ok, we geven het toe: deze mythe is in het westen een stukje minder volhardend dan de nagel-met-zuurstofgebrek-mythe die we hierboven bespraken. In Aziatische landen als Japan en China nemen veel mensen echter nog vaak het zekere voor het onzekere.
Nagellak sluit normaal de nagel af, waardoor hier geen zuurstof meer doorheen kan komen. Hierdoor kunnen de nagels niet meer ademen en gaat de conditie van je nagels achteruit. Een zuurstofdoorlatende nagellak laat (op microscopisch niveau) zuurstof door, waardoor je nagels in goede conditie blijven!
Gelukkig vind je bij Green Jump een fantastisch alternatief: nagellak op waterbasis. Een gifvrij, eco-alternatief voor traditionele nagellak: géén schadelijke stoffen, biologisch afbreekbaar en natuurlijk dierproefvrij. De nagellak op waterbasis bevat geen weekmakers, formaldehyde, aceton of zware metalen.
Slecht geplaatste gelnagels
Wanneer de natuurlijke nagels niet goed gereinigd, ontvet en opgeruwd worden kan de gelnagel niet goed hechten, waardoor bacteriën en schimmels zich tussen de natuurlijke nagel en de gelnagel kunnen gaan nestelen en daar voor infecties zorgen.
Bij het aanbrengen van de tips moet u ook een hoogwaardige lijm gebruiken en deze gelijkmatig aanbrengen. De tip wordt dan met het uiteinde tegen de tip van de natuurlijke nagel geplaatst en langzaam aangedrukt, zodat eventueel ingesloten lucht kan ontsnappen.
Door de nagels te sealen voorkom je dat de gellak chipt. Sealen betekent dat je, naast de bovenkant, ook de zijkanten en de onderkant van de nagels lakt. Zo voorkom je dat lucht en water onder je gellak komt.
Schimmelnagels kunnen verschillende oorzaken hebben: een schimmelinfectie ergens anders op de huid (eenderde van de mensen met voetschimmel krijgt ook last van schimmelnagels), te vaak wassen met een desinfecterende zeep, zweetvoeten, infectie via zwembaden, sportzalen of douches of een verminderde weerstand.
Een gezonde nagel is glad, regelmatig gevormd en hebben vaak aan de onderkant een lichter gekleurd half maantje, de lunula. Een deel van de nagel, het nagelbed, zit onder de huid verborgen en de nagelriemen zijn gezond en onbeschadigd.
Bij sommige mensen groeien nagels minder snel. Verschillende factoren spelen daarin een rol zoals voeding, type werk of vitaminegebrek. Ook kan het zijn dat je nagels naar beneden groeien of dat je nagels omhoog groeien. Dit kan komen doordat je je teen hebt gestoten of wanneer je schoenen draagt die te klein zijn.
En zeker niet als jij dag in dag uit, jaar in jaar uit nagellak gebruikt. Niet alleen kan het leiden tot droge, vergeelde nagels, maar het oplosmiddel tolueen, het conserveermiddel formaldehyde en de weekmaker dibutylftalaat zijn ingrediënten die je eigenlijk beter kunt vermeiden als je zo vaak je nagels lakt.
Zuurstof doorlatende nagellak van het Zweedse merk Depend O2. Dankzij de ademende eigenschappen is deze zuurstof doorlatende nagellak geschikt om op schimmelnagels, kalknagels en mycose nagels aan te brengen. Die kunnen dan gelijktijdig met een van onze schimmelproducten behandeld worden.
Verschil in duurzaamheid
Gewone nagellak blijft meestal maar 2 dagen mooi en het kan gemakkelijk chippen of slijten als je je nagels veel gebruikt. Gellak daarentegen is veel duurzamer en blijft meestal langer zitten zonder te chippen of te slijten.
Knippen is niet aan te raden, dit zet de nagelplaten open en dat willen we niet: knippen is de grootste oorzaak van splijtende nagels. Om sterke en gezonde nagels te krijgen, is het daarom veel beter om je nagels te vijlen.
Aanbevolen wordt om voldoende proteïnen, eiwitten dus, te eten, dit is nodig voor de groei van je nagels. Eet daarom dierlijke producten die rijk zijn aan proteïnen, zoals vis, vlees, zuivel en peulvruchten. Maar ook kiemgroenten, noten en zaden en natuurlijk eieren zijn rijk aan proteïnen.
In principe is het zo dat u na 2-3 weken de uitgroei goed zult kunnen zien. Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende.
Heb je droge, broze nagels en nagelriemen? Je kunt ze perfect masseren met een aantal druppels olijfolie. Je kunt je nagels en nagelriemen ook een half uurtje laten weken in een badje van olijfolie. De nagels en nagelriemen worden gevoed en tegelijkertijd zijn ze super zacht.
Ander fruit dat heel goed is voor je haren en nagels, zijn kiwi's voor hun vitamine C en bananen voor hun vitamine B6.
Oorzaak van ribbels en bobbels in nagels
Ze kunnen in de nagels komen doordat je de nagel bijvoorbeeld hard hebt gestoten, of doordat je een infectie of beschadiging hebt gehad aan de nagel matrix ( ookwel nagel wortel genoemd). Maar het kan ook komen doordat je de nagels met een (nagel) schaar of knipper knipt.