Actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus op AirPods Pro en AirPods Max. AirPods Pro en AirPods Max hebben drie ruisbeheersingsmodi: actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit. U kunt schakelen tussen deze modi, afhankelijk van hoeveel u van uw omgeving wilt horen.
Noise cancelling inschakelen
Dit werkt via het knopje (de druksensor) aan de zijkant. Houd deze even ingedrukt en je hoort een piepje dat bevestigt dat je van modus wisselen. Eén toon betekent dat noise cancelling is ingeschakeld, twee piepjes zijn voor de transparantiemodus.
Geen ruisonderdrukking dus voor de AirPods 3, maar misschien wel een paar andere functies die op dit moment nog exclusief voor de Pro zijn. Enkele voorbeelden: Spatial audio. Met spatial audio (ook wel surrond sound genoemd) lijkt het alsof het geluid om je heen beweegt.
Apple AirPods 2 hebben geen noise cancelling en daardoor blijven omgevingsgeluiden hoorbaar. Maar als je altijd wil horen wat er in je omgeving gebeurt, is het niet per se storend. AirPods 2 beschikken ook niet over de nieuwe techniek die AirPods Pro wel hebben: Adaptive EQ.
Schakelen tussen de functie Wireless Noise Cancelling en Omgevingsgeluidsmodus. De functie Wireless Noise Cancelling wordt automatisch ingeschakeld wanneer u de headset inschakelt. Druk herhaaldelijk op de knop NC/AMBIENT of NC. Telkens wanneer u op de knop drukt, wordt de functie als volgt geschakeld.
Het effect van een actieve geluiddemping is in veel gevallen beter dan dat van een passieve. Een noise cancelling koptelefoon zonder muziek maakt eigenlijk zo goed als altijd gebruik van een passieve noise cancelling. Op deze manier hoeft de koptelefoon geen accu te hebben om te kunnen functioneren.
Met de AirPods 3 kun je tot 4 uur praten en met de AirPods Pro tot 3,5 uur. Naast de langere batterijduur in de oordopjes zelf, gaat ook de oplaadcase zelf langer mee. Met bijladen kun je de AirPods 3 daardoor tot 30 uur gebruiken. Bij de AirPods Pro geeft Apple een schatting van “meer dan 24 uur”.
Bij de AirPods 3 krijg je standaard een draadloos oplaadbare oplaadcase met MagSafe. Bij de AirPods 2 krijg je een niet draadloos oplaadbare case. Voorheen kon je bij de 2 ook voor draadloos oplaadbaar kiezen, maar die variant is nu uit het assortiment verdwenen. Qua batterijduur winnen de AirPods 3 het.
De belangrijkste verschillen ten opzichte van de vorige generatie Apple AirPods uit 2016, is dat de Apple AirPods 2 uit 2019: …een langere batterijduur hebben als je ze gebruikt om mee te spreken (3 uur versus 2 uur bij de eerste generatie AirPods). De batterijduur bij luisteren is gelijk gebleven (5 uur).
Kort samengevat: de AirPods 3 zitten tussen de vorige AirPods en de AirPods Pro in, de duurdere en betere oordopjes. De nieuwe 'gewone' AirPods hebben bijvoorbeeld ongeveer hetzelfde design als de Pro-oortjes en kopiëren enkele audiofuncties, zoals Spatial Audio. Hierdoor kun je van surround sound genieten.
De AirPods Pro 2 krijgen zo goed als zeker een nieuw design. Daarbij moet je denken aan een ontwerp wat overeenkomt met de Beats Studio Buds. Het gaat nog steeds om een in-ear ontwerp met verschillende maten rubberen oordopjes, maar dan zonder stokje.
Het ruisonderdrukkingscircuit detecteert geluiden van buitenaf met geïntegreerde microfoons en stuurt een gelijkwaardig-maar-tegengesteld onderdrukkingssignaal naar de headset. Door dit tegengestelde signaal te produceren, blokkeert uw hoofdtelefoon een groot deel van externe geluidsbronnen.
CUPERTINO, CALIFORNIË Apple heeft vandaag de tweede generatie AirPods Pro aangekondigd. Dit zijn de meest geavanceerde AirPods ooit. AirPods Pro beschikken over de nieuwe H2-chip, die zorgt voor ongekende prestaties, zoals belangrijke upgrades voor actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus.
Prijzen van de AirPods
De oorspronkelijke AirPods werden in de Apple Store voor 179 euro verkocht. Inmiddels zijn de Apple AirPods 2 op de markt gebracht voor dezelfde prijs van 179 euro. De huidige oortjes met draadloze oplaadcase hebben een adviesprijs van 229 euro.
Prijs AirPods 3 met normale oplaadcase: 179 euro. Prijs AirPods 3 met draadloze oplaadcase: 229 euro.
Als het om accuduur gaat trekken de AirPods Max aan het langste eind. De Apple-hoofdtelefoon gaat maar liefst 20 uur mee op een acculading. De nummer twee laat lang op zich wachten, want de AirPods 3 gaan 'slechts' 6 uur mee. Verrassend genoeg gaan de duurste oordopjes, de AirPods Pro, het minst lang mee.
Omdat u ze meerdere keren kunt opladen in de oplaadcase, krijgt u meer dan 30 uur luistertijd1 of maximaal 20 uur gesprekstijd. Met een enkele oplaadsessie van uw AirPods (3e generatie) kunt u tot 6 uur luistertijd (tot 5 uur als ruimtelijke audio is ingeschakeld)3 of tot 4 uur gesprekstijd krijgen.
De AirPods Pro hebben een adviesprijs van 279 euro. Je krijgt hiervoor de twee oordopjes en een oplaadcase waarin je de accu van de AirPods weer bijvult. Deze oplaadcase kun je opladen met een Lightningkabel of door het doosje simpelweg op een draadloze lader te leggen.
De accu van de AirPods (Pro) gaan zo'n 4 tot 5 uur mee bij normaal gebruik. Dankzij de oplaadcase die ook een batterij bevat kun je de luistertijd opkrikken naar 24 uur. Wanneer je de AirPods 15 minuten oplaadt in de case kun je daarna weer 3 uur muziek luisteren.
Oorkappen dempen ongeveer van 25 tot 37 dB.
Het Afrikaans Nationaal Congres (afkorting: ANC; Engels: African National Congress; ook in het Afrikaans wordt African National Congress gezegd) is een politieke groepering, die in 1912 in Bloemfontein werd opgericht om de belangen van de mensen in Zuid-Afrika te behartigen.