Overstappen met OVpayAls je wilt overstappen op een bus, trein of tram zónder OVpay kun je beter reizen met OV-chipkaart. Anders betaal je twee keer het basis-/instaptarief. Als straks alle vervoerders in Nederland over zijn gegaan op OVpay, kun je overal reizen met betaalpas.
OVpay is een makkelijke manier om met je bankpas in en uit te checken voor het OV. Het werkt hetzelfde als een OV-chipkaart. Check in wanneer je de tram, bus, metro of trein instapt en check uit wanneer je bij je eindhalte aankomt. Vooraf aanmelden of het downloaden van een aparte app is niet nodig.
Gebruikers van deze betaalpassen hebben niet de mogelijkheid om OVpay uit te zetten. Zelfs het uitzetten van contactloos betalen, als dat mogelijk is, werkt niet voor OVpay.
Je kunt nu al op steeds meer plekken in Nederland in- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard of mobiel. Straks kan het overal in de bus, trein, tram en metro. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
Om met OVpay te reizen is geen saldo nodig: reiskosten worden pas in de nacht afgeschreven. Reizigers kunnen betaling omzeilen door de virtuele kaart na het uitchecken te verwijderen. Een normale bankpas wordt geblokkeerd als een afschrijving niet lukt. Maar de virtuele kaart bestaat niet meer.
Is OVpay duurder dan betalen met mijn OV-chipkaart? Nee.De prijs is gelijk aan het reizen met uw OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
Nooit meer de trein missen omdat je geen saldo op je ov-chipkaart hebt staan. Reizigers kunnen vanaf vandaag ook bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) in het hele land inchecken met hun bankpas.
Wat moet ik doen? Neem de dag na de vergissing contact op met de klantenservice. Houd je bankafschrift waarop de afschrijving staat bij de hand, want daarop staat een referentienummer dat wij nodig hebben voor de verwerking.
Wanneer je incheckt met je pinpas betaal je voor het volle tarief voor de 2e klas. Je kunt naast je pas gewoon nog een kaartje blijven kopen. Wel wordt de ov-chipkaart op den duur vervangen door de zogeheten OV-pas.
Een rit met je betaalpas kost evenveel als een reis met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Je betaalt de prijs van een 2e klas kaartje zonder korting. Verder betaal je niets extra.
Is OVpay veilig? OVpay is net zo veilig als pinnen in de winkel. Wij kunnen je bankgegevens niet inzien en de bank kan je reisgegevens niet inzien.
Veelgestelde vragen. Hoeveel kost mijn reis met OVpay? Reizen met OVpay kost hetzelfde als reizen met de OV-chipkaart op vol tarief.
Met OVpay kun je heel flexibel zelf kiezen hoe je in- en uitcheckt: met je contactloze betaalpas, creditcard of je mobiel. Deze nieuwe manieren zijn straks beschikbaar voor iedereen; of je nu vaak of af en toe met het OV reist, alleen of met je gezin.
Is er geld van je bankrekening afgeschreven met als kenmerk NLOV en daarna 14 cijfers en letters? Dan is er geld van je rekening afgeschreven door OVpay. Je hebt dan namelijk per ongeluk in- en uitgecheckt met je betaalpas. In veel situaties kan je hiervoor geld terugvragen.
In de meeste gevallen is OVpay goedkoper dan een kaartje in de bus of tram kopen. Met OVpay betaal je namelijk per traject, fysieke kaarten zijn vaak duurder omdat ze bijvoorbeeld een uur gebruikt kunnen worden, ongeacht de afstand.
In- en uitchecken met je betaalpas gaat op dezelfde manier als met je OV-chipkaart, zonder korting of abonnement. Je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer of het poortje en je bent ingecheckt. Na je rit check je op dezelfde manier uit.
Gelukkig is het altijd mogelijk om op de luchthaven in te checken. Houd hiervoor je paspoort of identiteitskaart bij de hand. Zorg dat je voor sluiting van de incheckbalies incheckt en je bagage afgeeft.
De conducteur controleert de pas net als de OV-chipkaart met zijn controle-apparatuur en kan dan zien dat iemand is ingecheckt.
Als u contactloos wilt betalen op de Pixel Fold of een ander opvouwbaar apparaat, vouwt u het apparaat op. U kunt met Google Wallet overal betalen waar u het symbool voor contactloze betaling of Google Pay ziet. U vindt ze op het scherm van de betaalautomaat of bij de kassa.
Toch per ongeluk ingecheckt met je digitale betaalpas? Zoek je reis op met je NLOV-betalingskenmerk en het afgeschreven bedrag. Dit vind je in het betaaloverzicht van je bank. Bekijk of er een uitcheck mist bij jouw reis en pas deze aan door hetzelfde station in te vullen als waar je per ongeluk bent ingecheckt.
Alle reiskosten die je maakt op een dag, worden de volgende dag in één keer van je rekening afgeschreven. De afschrijving heeft altijd een betaalkenmerk dat begint met NLOV en daarna 14 cijfers en letters. Koppel je betaalpas aan Mijn NS. Zo heb je gelijk inzicht in je reisgeschiedenis en de kosten.
Hoe werkt inchecken met je smartphone? Waar je voorheen je plastic pasje voor de scanner moest houden, kun je nu je smartphone gebruiken. Dit doe je door de achterkant van je telefoon tegen de incheckpaal te houden. De poortjes op het station gaan dan gewoon open.
Nee, dat kan niet.