Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen? Wallen en donkere kringen verschillen nogal van elkaar. Zo zien wallen eruit als een soort vochtkussentjes, terwijl donkere kringen meer lijken op 'halve maantjes' onder je ogen.
Laserbehandeling met een pigmentlaser. Er zijn diverse pigmentlasers bekend die het overmatige pigment bij donkere kringen kunnen verminderen. Iedere laser heeft haar voor- en nadelen. Zowel Q-switched nanoseconde lasers als de ultrasnelle picoseconde lasers zijn ingezet om dit probleem aan te pakken.
De huid onder de ogen kan bij sommige mensen dunner zijn dan bij anderen. Dit heeft meestal een erfelijke oorzaak. Doordat deze huid dunner is, is de huid automatisch iets doorzichtiger en wordt de donkere kleur van de onderliggende bloedvaten duidelijker. Hierdoor worden donkere kringen onder de ogen gevormd.
Als je weinig slaapt, kun je dus eerder last hebben van wallen door vocht. Bovendien worden de bloedvaten onder je ogen dikker als je erg moe bent. Dat komt doordat je lichaam de slaperigheid compenseert door meer cortisol aan te maken. Daar word je alert van, maar het zorgt ook voor wijdere bloedvaten.
Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken.
Er zijn drie verschillende soorten wallen onder de ogen en iedereen heeft er wel eens last van, al zie je het bij de één beter dan bij de de ander. Het eerste en meest voorkomende type wallen zijn de herkenbare en gevreesde paarse/blauwe kringen onder je ogen.
Een goede nachtrust en een gezond en gevarieerd dieet kunnen wallen helpen voorkomen en deels verminderen. Indien je wallen hebt die zijn ontstaan door huidveroudering of genetische aanleg kun je ze helaas niet laten verdwijnen.
Wat zeker ook helpt is hydrateren, in de kern niets anders dan voldoende water drinken. Zorg dat je echt de anderhalve liter water per dag tot je neemt. Doe je dat niet, dan worden de bloedvaten onder de ogen groter en dat geeft vaak de donkere kringen onder de ogen. Ook een washandje kan soms al wonderen doen.
Een korte massage doet wonderen. Masseer de zone rond je ogen zachtjes met NIVEA Q10 Oogcontourcrème Anti-Rimpel POWER. Doe dit met ronddraaiende bewegingen van buiten naar binnen. Verkoelt en verfrist niet alleen de huid, ook het lymfevocht wordt zo geleidelijk afgevoerd.
Een tekort aan antioxidanten zorgen voor donkere kringen. Dus vitamine C en vitamine E moet je veel eten. (Weet je ook meteen waarom er in gezicht crèmes vaak vitamine E zit). Om deze vitamines binnen te krijgen eet je lekker veel groente en ook fruit.
Een schijfje komkommer kan de zwelling onder je ogen doen verminderen, en zorgt natuurlijk ook voor verkoeling. Naast het feit dat er mineralen en vitaminen in zitten, bevat komkommer ook cafeïnezuur. Dit doet wonderen voor de kwetsbare huid rond je ogen!
Drink alcohol en cafeïne houdende dranken met mate om je lichaam goed gehydrateerd te houden zodat je wallen verwijderen. Als je stopt met roken, maak je meer collageen aan en zal het bloed gemakkelijker naar je huid stromen, waardoor je huid er stralender uitziet.
Om specifiek wat te doen tegen wallen kunt u het best kiezen voor een onderooglidcorrectie. Dit is een ingreep die veelvuldig wordt uitgevoerd en beschouwd wordt als de meest effectieve behandeling voor het tegengaan van wallen. Meestal zal een plastisch chirurg deze behandelmethode dan ook aanbevelen.
Symptomen van wallen onder de ogen
Wallen onder de ogen herken je aan een ophoping onder het oog. Verwar wallen onder de ogen niet met donkere kringen onder de ogen. Bij donkere kringen zie je door de huid een grijze kleur van botvlies van de schedel en een blauwe kleur van de bloedvaten.
Een ooglidcorrectie is een medische ingreep, hierdoor kan het risico op complicaties niet volledig worden uitgesloten. De behandelende arts bespreekt dit uitvoerig tijdens de gratis intake. Mocht er sprake zijn van een complicatie, dan is deze in de meeste gevallen niet ernstig.
Het gaat vooral om de vitaminen B6, B12, C, en K en het mineraal ijzer. Je huid wordt bleker door een vitamintekort, waardoor je wallen en kringen ook extra zullen opvallen. Teveel zout kan ook zorgen voor een vochtophoping. TIP: Eet voedingsmiddelen die vitaminen B6,B12,C, en K bevatten, alsook veel kalium en ijzer.
Als je hoofd vlak ligt tijdens het slapen kan er vocht opbouwen in de huid rond je ogen. Wanneer je zorgt dat je hoofd iets hoger ligt en je nek voldoende ondersteund wordt, kun je het ontstaan van zwelling verminderen.
Helpt tegen acne
Heb je regelmatig last van acne of puistjes ? Dan kan uierzalf zeker een verlichting zijn voor u. De zalf kan acne bestrijden, omdat het licht ontsmettend en verzorgend werkt. Natuurlijk als je last hebt van ernstige acne kun je beter een dermatoloog of schoonheidsspecialist raadplegen.
Tracy Evans, gecertificeerde dermatoloog en medisch directeur van Pacific Skin and Cosmetic Dermatology, vertelt aan Who What Wear: 'Slugging is een proces waarbij je het gezicht bedekt met een product zoals vaseline, Aquaphor, of een zware vochtinbrengende crème. Dit laat je 's nachts op je gezicht zitten.
Vermijd crèmes met alcohol. De minder goede soorten die voorkomen in cosmetica zijn: Alcohol Denat, Ethanol, Ethyl Alcohol, Methanol, Benzyl Alcohol en Isopropyl Alcohol. Afhankelijk waar dit ingrediënt in de lijst staat zal het product een hoge of zeer lage concentratie bevatten, dus hoe later in de lijst hoe beter.
Eigenlijk is een aparte oogcrème nergens voor nodig. Het enige wat specifiek is voor een oogcrème, is dat het in een klein potje zit en dat het product mild genoeg is voor de huid onder je ogen. De huid is hier namelijk dunner en dus gevoeliger dan de rest van je gezicht.