In tegenstelling tot de bovenarm zitten er in de onderarm geen spieren, waardoor de huid dichter op het bot ligt. Deze kan hierdoor gevoeliger zijn om te laten tatoeëren. Iedereen ervaart het tatoeëren echter anders.De een voelt nauwelijks iets, terwijl een ander zich wat flauw kan gaan voelen.
Doordat de huid aan de binnenkant van de onderarm dichter op het bot ligt kan deze plek gevoeliger zijn voor het plaatsen van een tatoeage. Vaak wordt er voor de onderarm, met name door vrouwen, gekozen voor een kleine tattoo.
De minst pijnlijke plekken voor een tattoo
De plekken op de bovenarm en onderarm, de schouders, de bovenbenen en de kuiten zijn het minst gevoelig voor een tattoo.
Maar uiteindelijk zul je nooit weten hoeveel pijn het doet totdat je de tattoo hebt gehad. Maar over het algemeen bevinden de meest pijnlijke gedeeltes zich op het bovenlichaam omdat de meeste vitale organen zich daar bevinden.
Wanneer je een grote tattoo wilt laten zetten dan moet je rekenen dat we niet langer dan 3 tot 3,5 uur aan een stuk tatoeëeren,soms kan het langer maar de huid geeft aan wat er wel of niet kan.Is de tattoo dan nog niet af dan moet je eerst een maand wachten voordat we verder kunnen.
DE PIJNLIJKSTE PLAATSEN VOOR EEN TATTOO
De pijn van een tattoo is dan ook afhankelijk van jouw pijngrens. In het algemeen zijn er wel enkele plaatsen die gekend zijn om pijn te doen. Gewoonlijk doen plaatsen waar men echt op het bot zal tatoeëren, echt pijn.
Je kunt ervoor kiezen de zalf met een handschoen aan te brengen. De handen goed wassen na het aanbrengen van de zalf is echter in principe voldoende. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een verdovende zalf via de huisarts op recept aan te vragen. Vaak schrijft deze ook Xylocaine zalf voor of bijvoorbeeld Emla- crème.
De meeste tattoos kan je alles weer mee doen na ongeveer 2 a 3 weken. Dan kan je weer heerlijk lang onder de douche staan, naar de sauna, zwemmen, sporten enz. Dit betekend alleen niet dat je tattoo compleet geheeld is!
Een initiaal, een figuurtje of een hartje – bijvoorbeeld op je pols – kost doorgaans ongeveer 50 tot 100 euro.
Wat kost een tattoo sleeve? Als eerst moet je rekening houden met de moeilijkheidsgraad van de sleeve. Je kan van te voren een vaste prijs afspreken maar ook gewoon een uur tarief aanhouden. Gemiddeld duurt een tattoo sleeve zo'n 10-15 uur en zijn de kosten rond de €2000 tot €3000 euro.
Een tattoo blijf langer mooi dan je denkt
Geen enkele reden voor paniek, want ook al gebeurd dit, het motief blijft een leven lang goed. Een paar uitzonderingen daargelaten, maar die heb je altijd. Vind je dat jouw tattoo (of het motief) toch een opfrisbeurt kan gebruiken, dan is retouching iets om over na te denken.
3 stippen tattoos
De 3 stippen tattoo geplaatst tussen duim en wijzvinger staat in Nederland voor Geloof, Hoop en Liefde. Binnen andere culturen staan de 3 stippen voor Fuck The Police.
Het is verboden een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Een piercing in de oorlel mag wel. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tatoeage met toestemming van de ouders (of voogd). De ouders moeten aanwezig zijn als de tatoeage of piercing wordt gezet.
Vooral als je je tattoo pas hebt laten zetten is het beter als je wijd vallende kleding draagt. Er kan nog wondvocht of inkt uit je tattoo lopen. Hierdoor kan strakke kleding aan je huid blijven plakken. Het kan pijn doen als je je kleding weer los moet trekken van je huid en ook kun je korstjes of velletje meetrekken.
Trek dan een losse broek aan of neem een korte broek/legging mee. Wat ook veel voorkomt is een tattoo op de zij of rug waarbij de beha los of uit moet. Dan zou je een vest of blouse aan kunnen trekken of mee kunnen nemen.
Een kleine tattoo op een plek waar wat meer vet zit is het minst pijnlijk. Plekken zoals je ribben, voeten, enkels en knieholtes vallen onder de pijnlijkere plekken. Gelukkig helpt de spanning je een beetje met de pijn. Wanneer de adrenaline in kickt zal je de pijn hopelijk een stuk minder voelen.
Voor het slapen gaan mag je de tatoeage licht insmeren met de zalf die je hebt mee gekregen. Smeer de tatoeage niet dicht, maar zorg voor een dun laagje. Op die manier kan de wond blijven ademen. Draag er eventueel katoenen kleding overheen om zowel de tattoo als je beddengoed te beschermen.
Het maakt niet uit of je tattoo klein is of groot: slapen kan vooral de eerste nachten voor wat ongemak zorgen. Je kunt je nieuwe tattoo eventueel tijdens het slapen afdekken met huishoudfolie, maar probeer dit te beperken tot de eerste 2 nachten.
Je artiest kan je zelfs aanraden om de folie er 24 uur op te laten en je adviseren om de eerste nacht met de folie te slapen. Als je echt heel erg veel wondvocht verliest, kan je je tattoo inpakken met folie voordat je gaat slapen. Zo voorkom je dat je beddengoed of kleding vastplakt aan je tattoo.
Zorg dat je naar een dokter gaat om het te doen, niét naar een tattooshop. Een dokter kan je namelijk een verdoving geven, zodat het geen pijn doet, maar een tattooshop heeft geen licentie om een verdoving te geven, waardoor de behandeling pijnlijk kan zijn.
Drink 1 uur voor je afspraak 1 longdrink glas appelsap, niet meer, niet minder! Appelsap heeft de mooie eigenschap dat het bloeden minder wordt. Drink 3 dagen voor je afspraak GEEN alcoholische dranken. We mogen je niet behandelen als je vooraf alcohol hebt gedronken.
De buitenste huidlagen van een tattoo moeten na zo'n 2 tot 3 weken geheeld zijn, zodat je er geen hinder meer van ondervindt in je dagelijkse leven. Het volledige genezingsproces in alle huidlagen kan echter 4 tot 6 maanden duren.