Wonen of gehuisvest zijn is permanent op één vaste plek leven. Deze plek is meestal een woning of andere woning, maar kan in ruimere zin slaan op elke plek waar men langere tijd verblijft zoals een gevangenis of grot.
De voor 'wonen - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. wonen, al dan niet in combinatie met een aan huis verbonden beroep of aan huis verbonden bedrijfs- of kantooractiviteiten, bed and breakfast in het hoofdgebouw, alsmede bestaande bedrijven; b.
bungalow = Dit is vrijstaand woonhuis van één verdieping. Alle woonruimtes bevinden zich dus op de begane grond. Wel bevinden zich soms onder de bungalow grote kelderruimten en een garage. De vakantiebungalow is een hiervan afgeleide ...
De huisvesting van één afzonderlijk huishouden
Als één huishouden wordt namelijk beschouwd een meerderjarige alleenstaande, dan wel twee of meer personen waarvan er ten minste één meerderjarig is die duurzaam een gemeenschappelijk huishouden voeren.
Een lijdend voorwerp is vaak een zelfstandig naamwoord (huis, kind, Mees). Maar het kan ook uit meerdere woorden bestaan (hun oude stripboeken) of een persoonlijk voornaamwoord zijn (mij, je, hem, haar, het, ons, jullie, hen).
De woorden zijn vaak inwisselbaar, maar het woord woning is ruimer en abstracter. Een woning kan ook een flat of een appartement zijn. En huis heeft ook nog andere betekenissen, bijvoorbeeld van Oranje, van een slak, van een horloge en van een planeet.
Een appartement is een individuele woning in een groter gebouw met gemeenschappelijke delen zoals een flat of appartementsgebouw (Vlaams).
De beroepskracht maatschappelijke zorg ondersteunt de cliënt bij wonen en huishouden. Zij overlegt met de cliënten naastbetrokkenen welke taken/werkzaamheden de cliënt zelf doet en welke ondersteuning door anderen wordt gedaan. Zij zorgt ervoor dat de cliënt en naastbetrokkenen zo veel mogelijk zelf doen.
Er is sprake van een gezamenlijke huishouding als u samen met een ander uw hoofdverblijf in dezelfde woning heeft en financieel voor elkaar zorgt. Er is sprake van een duurzaam gemeenschappelijk huishouden als: een gezin van twee of meer personen hun hoofdverblijf in dezelfde woning hebben.
U woont samen als u voldoet aan twee voorwaarden: u samen uw hoofdverblijf hebt in dezelfde woning, en. u voor elkaar zorgt of u beiden bijdraagt in de kosten van de huishouding.
Klein wonen is een verzamelnaam voor alle mogelijkheden die er zijn om duurzamer of goedkoper te leven. De meest bekende, een tiny house, is daar een voorbeeld van.
Een villa staat in dorp of stad, maar is altijd vrijstaand. Vooral in de jaren '30 werden veel villawijken gebouwd, vaak net buiten de bebouwde kom.
Een villa is een vrijstaand huis met meerdere verdiepingen en veel grond eromheen. Villa's zijn vaak te herkennen aan een grote mooie tuin.
Een bestemming is aangeduid als Wonen 2. In het bestemmingsplan onder Wonen 2 staan alle regels die gelden voor die locatie. Regels zoals maximale bouwhoogte(dakopbouw), afmetingen aanbouw, bijgebouw toegestaan of niet, enzovoort.
Op ruimtelijkeplannen.nl controleer je de bestemming van een pand: Klik op de homepage op 'Plannen zoeken', vul het adres in en bekijk de plannen onder 'Gemeente'. Selecteer aan de linkerkant het meest recente bestemmingsplan. Een bestemmingsplan is definitief wanneer er 'onherroepelijk' bij staat.
In principe mag er 1 huishouden ingeschreven staan per adres. Dit betekent: 1 of 2 volwassenen, al dan niet met kinderen. Wanneer voor het adres een omzettingsvergunning is afgegeven, dan mogen er meerdere huishoudens ingeschreven staan op het adres.
Voor de Belastingdienst woont u samen als u met huisgenoten op hetzelfde adres staat ingeschreven bij de gemeente. Dat kan uw vriend of vriendin zijn. Maar bijvoorbeeld ook uw kind of uw broer als zij op uw adres staan ingeschreven. Ook dan woont u samen.
Wanneer u voor korte of langere tijd iemand bij u in wilt laten wonen, noemen we dat inwoning of samenwonen. Soms kan het ook verstandig zijn om iemand dezelfde rechten en plichten te geven door medehuur aan te vragen.
Blijkens vaste jurisprudentie van de CRvB ziet het begrip huishouden op de feitelijke situatie van het samenwonen. Daarbij wordt als hoofdregel gehanteerd dat van één huishouden sprake kan zijn indien de te beoordelen persoon op dezelfde plaats woont als waar zijn overige gezinsleden wonen.
Huishoudelijke ondersteuning heeft alleen betrekking op het schoonmaakwerk in het huis. Hierbij horen geen activiteiten buitenshuis, zoals het onderhouden van de tuin, opruimen van schuur, wassen van de auto of schoonmaken van de stoep.
Stofzuigen is het nieuwe joggen. Nieuw onderzoek toont aan dat vijf keer per week een halfuur huishoudelijke taken doen net als sporten veel gezondheidsvoordeel oplevert: 25% minder kans op een vroegtijdige dood en 20% minder kans op een hartziekte.
Nee, een woongroep is niet één huishouden, maar bestaat uit evenveel huishoudens als er woningen zijn. Is onze gemeenschappelijke ruimte een 'publiek toegankelijke ruimte'? Nee, de gemeenschappelijke ruimte van een woongemeenschap is als regel geen publiek toegankelijke ruimte.
Een flat is een woning van één verdieping in een gebouw met meerdere woonlagen, een flatgebouw of appartementencomplex. In het Nederlands (niet in het Engels) wordt het hele flatgebouw ook wel flat genoemd. De Nederlandse uitspraak is doorgaans: flet. Een flatwoning heeft vaak een balkon.
Appartement en flat zijn synoniemen in de betekenis 'woning die deel uitmaakt van een groot gebouw'. De woorden kunnen wel een iets andere gevoelswaarde hebben. Voor sommigen is een appartement bijvoorbeeld wat luxueuzer dan een flat. Een appartement kan ook uit meer dan één verdieping bestaan, een flat niet.
Een huurwoning of een verhuurd pand is geen eigen woning.