Met een Interpolis Reisverzekering verzeker je onverwachte kosten bij schade of hulpverlening.Bij diefstal van je bagage of een ongeval kun je rekenen op een uitgebreide dekking. Je kiest zelf of je reisverzekering Europa- of werelddekking heeft. Zo ben je altijd passend verzekerd.
De reisverzekering dekt verlies of schade aan je bagage, maar vergoedt ook onverwachte kosten die jij maakt na bijvoorbeeld een ongeval of bij ziekte. Om een beroep te kunnen doen op je reisverzekering moet er wel sprake zijn een geboekte reis en/of overnachting. Van die reis moet je een bewijs hebben.
Een reisverzekering beschermt je tegen medische kosten in het buitenland die je normale zorgverzekering niet dekt. De meeste zorgverzekeraars bieden geen volledige dekking en sommige verzekeraars bieden helemaal geen medische dekking in het buitenland.
Een reisverzekering kan de volgende kosten dekken: Kosten van medische zorg voor behandelingen die duurder zijn dan het Nederlandse tarief. Repatriëring. Verlies van persoonlijke eigendommen, bagage en geld.
Dus je meubels, gordijnen, zwevende parketvloer.Maar ook waardevolle spullen zoals sieraden, tv's of camera's. Veel inboedelverzekeringen dekken niet alleen schade in huis, maar bijvoorbeeld ook diefstal van tuinmeubelen, tuingereedschap, vlaggenstokken en wasgoed in de tuin of op het balkon.
De Alles in één Polis is een verzekeringspakket voor je schadeverzekeringen. Je krijgt 1 overzichtelijk polisblad en betaalt 1 premie. Je kiest zelf welke verzekeringen je in je pakket wilt. De verzekeringen van de Alles in één Polis hebben ruime dekkingen die goed op elkaar aansluiten.
Basisdekking. Met een standaard- of basisdekking krijg je noodhulp op reis. Zoals opsporings- en reddingsacties, vervoer naar een ziekenhuis na een ongeval en noodzakelijke medische zorg. Ook een vervroegde terugreis naar Nederland (repatriëring), als dat nodig is.
Ga je op vakantie naar het buitenland en neem je veel contant geld mee? Dan kun je dit meeverzekeren bij je reisverzekering. Het verschilt per reisverzekeraar welk meebedrag meeverzekerd is.
Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer je reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid in de 1e of 2e graad. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering voordelen.
Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. De kosten voor een ziekenhuisopname, rechtelijke bijstand, schade of diefstal kunnen enorm oplopen. Daarnaast biedt een verzekering ook hulp bij vervelende situaties.
Je kunt dit doen door telefonisch contact op te nemen met je reisverzekering. Wacht bij voorkeur niet totdat je thuis bent met het indienen van de claim. Je kunt de schadeclaim indienen door een schadeformulier van de reisverzekeraar in te vullen en eventuele kopieën van aankoopbewijzen mee te sturen.
ANWB Compleet en Unigarant Uitgebreid komen als Beste uit de Test. Unigarant is onderdeel van ANWB. De reisverzekeringen hebben dezelfde voorwaarden en dus ook hetzelfde testoordeel. Wel is de reisverzekering van Unigarant gemiddeld wat duurder.
Heb ik een reisverzekering nodig als ik in Europa op vakantie ga? Ja, dat is wel aan te raden. Een reisverzekering dekt risico's die door geen enkele andere verzekering worden gedekt, zoals hulpverlening door de alarmcentrale, medische repatriëring en repatriëring bij overlijden.
Indien je voor een langere periode op reis gaat of meerdere malen per jaar, is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Wanneer je meer dan 16 t/m 21 dagen per jaar op vakantie gaat, dan kan je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten omdat deze dan voordeliger is.
Nee, je kunt geen reisverzekering meer afsluiten wanneer je al op reis bent. Een reisverzekering moet je afsluiten voordat je op vakantie gaat. Verzekeraars verstrekken geen reisverzekeringen meer tijdens een vakantie omdat het voor de verzekeraar niet te overzien is wat er misschien al gebeurd is op vakantie.
Wanneer afsluiten? Het is niet verplicht om bij het boeken van de reis meteen een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kun je nog tot 1 dag voor vertrek afsluiten. Een annuleringsverzekering moet je binnen 7 of 14 dagen na het boeken van de reis afsluiten.
Als uw bagage te laat aankomt, beschadigd is of vermist, kunt u soms een vergoeding krijgen. Bijvoorbeeld via uw reisverzekering. U kunt ook de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen. Bij vermiste, vertraagde of beschadigde bagage is de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk tot een maximum van € 1.300.
Bagage is niet altijd standaard meeverzekerd
Toch is bagage niet altijd standaard meeverzekerd in de reisverzekering, net als bijvoorbeeld de medische kosten. Bij de meeste verzekeraars zit bagage in de standaarddekking, maar bij enkele verzekeraars moet je bagage meeverzekeren als aanvullende dekking.
Voorbeelden van smart of leed waar u met smartengeld een vergoeding voor kunt claimen zijn bijvoorbeeld pijn, verdriet, slapeloze nachten, geestelijk leed of gederfde levensvreugde die u door het ongeval heeft opgelopen. De aard en de ernst van het letsel bepalen de hoogte van het smartengeld.
Wat betekent eerste risico? Wanneer je de verzekerde waarde zelf bepaalt, dan verzeker je je in eerste risico. Dat betekent dat de maatschappij haar tussenkomst bij schade zal beperken tot het door jouw opgegeven bedrag.
Voor de meest noodzakelijke zorg zit je goed met de basisverzekering van Interpolis. De basiszorgverzekering is bij bijna elke zorgverzekeraar hetzelfde. Wil je ook een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld je tandarts of fysiotherapeut dan kun je je bijverzekeren met een aanvullende Interpolis-verzekering.
In 1990 werd Interpolis onderdeel van de Rabobankorganisatie. In 2005 is Interpolis gefuseerd en maakt sindsdien deel uit van Achmea, samen met een aantal andere merken zoals Centraal Beheer Achmea, FBTO en Zilveren Kruis Achmea.