Met de Verloren-modus kun je je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple Watch vergrendelen zodat anderen niet bij je persoonlijke gegevens kunnen. Je kunt de Verloren-modus inschakelen in 'Apparaten zoeken' op iCloud.com.
Als verloren opgeven
Wanneer u uw apparaat als verloren opgeeft, vergrendelt u het op afstand met een toegangscode, zodat uw gegevens veilig blijven. Hierdoor wordt ook Apple Pay uitgeschakeld op het zoekgeraakte apparaat. U kunt op het apparaat ook een aangepast bericht laten weergeven met uw contactgegevens.
Verloren-modus: Als het voorwerp met de AirTag kwijt of gestolen is, kan je de 'verloren-modus' inschakelen. Zodra de AirTag gesignaleerd wordt door een ander apparaat in het netwerk zal je hier een melding van krijgen.
Wat gebeurt er wanneer je een apparaat opgeeft als verloren? Er wordt een bevestigingsmail naar het e‑mailadres van je Apple ID gestuurd. Je kunt een bericht aanmaken voor het apparaat met de boodschap dat je het apparaat bent kwijtgeraakt en hoe de vinder contact met je kan opnemen.
Sinds iOS 15 kan de Zoek mijn-app ook een iPhone terugvinden wanneer deze uit staat of volledig is gewist. Het was al mogelijk om apparaten die offline zijn (niet verbonden met het internet) terug te vinden, echter moet het apparaat wel zijn ingeschakeld. Dit is sinds iOS 15 niet meer nodig.
Maar wat als een apparaat uit staat? Vanaf iOS 15 kun je een zoekgeraakte iPhone terugvinden in de Zoek mijn-app, ook als het toestel is uitgeschakeld of de batterij leeg is. Dit werkt alleen met nieuwere modellen. “Vind je apparaten met het Zoek mijn-netwerk, zelfs als ze zijn uitgeschakeld”, zegt Apple.
Ga naar com/find en log in op je Google-account. Selecteer je kwijtgeraakte telefoon (alleen nodig wanneer je meerdere Android-apparaten hebt). Op de kaart zie je waar je telefoon ongeveer uithangt. Van een uitgeschakelde telefoon zie je op de kaart wat de laatst bekende locatie was.
AirPods kunnen worden gekoppeld aan één Apple ID. Als je de AirPods (3e generatie) of AirPods Pro (1e of 2e generatie) van iemand anders wilt gebruiken, moeten de AirPods eerst worden verwijderd van de Apple ID van de andere persoon.
AirPods niet zichtbaar
Als de AirPods (Pro) in de oplaadcase zitten, zie je ook geen locatie. De AirPods Max kun je tot 18 uur zien in de Zoek mijn-app als deze in de Smart Case zit. Als hij niet in de Smart Case opgeborgen is, kun je hem tot 72 uur lang bekijken.
Met 'Delen met gezin' kunt u uw locatie delen met gezinsleden in de Zoek mijn-app of de Berichten-app. U kunt ook andere gezinsleden helpen hun verloren apparaat terug te vinden.
Op het tabblad Apparaten van de Zoek mijn-app vind je bovenaan je eigen Apple-apparaten. Daaronder staan de iPhones, iPads en Macs van je gezinsleden. Het werkt voor alle apparaten – maar heeft je partner of kind een AirTag, dan zie je deze er niet tussen staan. Dat komt omdat een AirTag strikt persoonlijk is.
Als een vinder de AirTag scant via NFC verschijnt er de boodschap op het scherm. Het scannen van de NFC kan met alle apparaten met een NFC-lezer, waaronder een iPhone of Android-toestel. Goed om te weten: De AirTag blijft geblokkeerd tot deze weer teruggevonden is door de eigenaar.
Bent u uw iPhone of iPad kwijtgeraakt of is deze gestolen? Dan kunt u het apparaat op afstand wissen, zodat de vinder of dief niks kan met de iPhone of iPad en niet zomaar bij de gegevens kan. Om dit te kunnen doen moet 'Zoek mijn iPhone' geactiveerd zijn.
Sinds firmware 4A400 of nieuwer (najaar van 2021) ondersteunen de AirPods 3e generatie, AirPods Pro en AirPods Max ook het Zoek mijn-netwerk. Hierdoor kun je de AirPods terugvinden wanneer deze niet meer met je Apple Apparaat verbonden is. De functie gebruikt altijd de laatst doorgegeven locatie van de headset.
AirPods kwijt met een Android-apparaat
Mocht je in bezit zijn van AirPods maar in bezit zijn van een Android telefoon, is er ook een mogelijkheid om je AirPods terug te vinden. Hiervoor heb je wel een app nodig, namelijk de Light Blue Explorer.
Hoe wordt een telefoon getraceerd? Een telefoon kan op meerdere manieren getraceerd worden. De meest gebruikte manieren zijn op basis van GPS en Bluetooth. Vrijwel elke telefoon is tegenwoordig voorzien van GPS en Bluetooth.
De Nokia 8210 stamt uit 1999, heeft geen WiFi, Bluetooth of near field-verbinding, waardoor niemand je kan volgen. Wel zit er infrarood op, waardoor je vliegensvlug al je contacten over kan zetten naar een ander toestel.
Zo kan een gestolen mobiele telefoon direct worden verkocht op marktplaats voor een mooie prijs. Daarnaast kiezen sommige dieven ervoor om de telefoon uit elkaar te halen en de verschillende onderdelen te verkopen. Dat maakt de telefoon meteen onherkenbaar, terwijl criminelen er wel geld aan verdienen.