Een gaatje vullen bij de tandarts

Hoe werkt spoed tandarts?

Behandeling door de spoedtandarts
De spoedtandarts voert alleen de noodzakelijke behandeling uit. De eventuele vervolgbehandelingen worden uitgevoerd door je eigen tandarts. Als je geen tandarts hebt, dan zal de spoedtandarts je adviseren om een tandarts te zoeken en je daar in te laten schrijven als patiënt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverhetgebit.nl

Wat te doen als je dringend een tandarts nodig hebt?

Wachtdienst tandartsen

Doet je tandarts dat niet, dan kan je nog altijd terecht bij de wachtpost van de tandartsen. Zo'n wachtpost kennen we vooral van bij de dokter, maar die bestaat dus ook voor tandartsen. Je kan alle informatie daarover vinden op www.tandarts.be/wachtdienst of op het nummer 0903 39969.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Wat valt er onder spoed tandarts?

Wat zijn 6 voorbeelden van spoed bij de tandarts?
  • Indien er een afgebroken tand of kies is na een ongeluk.
  • Indien er een tand of kies is uitgevallen na een ongeluk.
  • Indien er een tand of kies los is gaan zitten na een ongeluk.
  • Indien er bloedingen/nabloedingen zijn na het trekken van een tand of kies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kennemerland.nl

Hoeveel kost een Spoedafspraak tandarts?

De kosten van een behandeling bij de spoedtandarts bedragen meestal tussen de 50 en 200 euro en zijn uiteraard afhankelijk van wat er moet gebeuren, maar zullen zelden meer dan 250 euro bedragen. U kunt de tandarts altijd vragen wat de behandeling zal gaan kosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondzorgpoli.nl

Is spoed tandarts duurder?

De spoed tandarts kosten zijn gelijk aan de maximale tandartskosten voor tandheelkundige zorg. Deze tarieven worden jaarlijks bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dental365.nl
23 gerelateerde vragen gevonden

Kan ik naar de spoed gaan met tandpijn?

In de volgende situaties is er sprake van een spoedgeval en neem je contact op met de dienstdoende tandarts: Hevige pijn. Een wond die niet stopt met bloeden. Een uitgevallen tand/kies en/of ernstig tandletsel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverhetgebit.nl

Wat doen als je niet kan slapen door kiespijn?

Wanneer je niet kan slapen wil het nog wel eens helpen om de kussen wat te verhogen. Dit zorgt ervoor dat de druk op het pijnlijke gebied afneemt en waardoor de kiespijn minder wordt. Bij kiespijn wil het ook nog wel eens helpen om de plek te koelen, waardoor deze wordt verdoofd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartspraktijkdewittetulp.nl

Is een gaatje spoed?

Sommige dingen kun je als spoed zien maar kunnen best tot de volgende dag of na het weekend wachten: Tandvleesontsteking. Gaatje in de kies of tand. Loslatende kroon of brug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartskeizerkarelpark.nl

Wat kun je doen bij hevige tandpijn?

Vermijd irriterende voedingsmiddelen en dranken (zoet, koud of heet), alsook warmte en koude, als je tandpijn hebt. Je kunt altijd paracetamol innemen. Als het niet helpt, moet je naar de tandarts. Bij terugtrekkend tandvlees kun je een aangepaste tandpasta gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Wat als alle tanden pijn doen?

Neem contact op. Wanneer het hele gebit pijn doet is het niet de bedoeling dat je hier dagenlang tot misschien wel wekenlang mee rond blijft lopen. De kwaliteit van tand of kies zal steeds verder achteruitgaan. Maar dat is niet het enige, andere tanden of kiezen kunnen ook geïnfecteerd raken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartskeizerkarelpark.nl

Hoe kan ik slapen met kiespijn?

Het kan zijn dat je in de avond meer last hebt van tand- of kiespijn. Als je gaat liggen, ontstaat er namelijk een bepaalde druk op het gebit. Je kan dit voorkomen door je hoofd op een dikker kussen te leggen, zodat je hoofd (en dus ook je gebit) hoger komt te liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op advil.nl

Kan kiespijn gevaarlijk zijn?

Het is niet verstandig om met de klachten te blijven rondlopen. Daarom is het raadzaam om zo snel mogelijk er een tandarts naar te laten kijken: Scherp, stekende, kloppende en/of een zeurende pijn die blijft aanhouden. Ernstige kies- of tandpijn op een andere plek in uw mond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dental365.nl

Waar kan ik onmiddellijk terecht bij tandpijn?

Voor het behandelen van de (acute) kiespijn of tandpijn ga je naar de tandarts. Als het gaat om je verstandskiezen dan is het beter naar de kaakchirurg te gaan. Hiervoor heb je wel altijd een verwijzing van je eigen tandarts nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dental365.nl

Hoe lang mag een tandarts je laten wachten?

Hoelang mag de tandarts of orthodontist u laten wachten voor mondzorg? U kunt binnen 3 weken terecht voor een eerste gesprek bij bijvoorbeeld uw tandarts of orthodontist. U kunt binnen 3 weken terecht voor een behandeling. Bij een noodgeval wordt u binnen 1 uur geholpen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op menzis.nl

Kan ik zomaar naar een tandarts?

In Nederland bestaat het recht op vrije keuze van behandelaar. Een tandarts heeft geen acceptatieplicht. Als zijn praktijk vol zit, hoeft hij/zij je niet te behandelen. De tandarts heeft wel de plicht om acute zorg te leveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kennisbank.patientenfederatie.nl

Is kiespijn de ergste pijn?

Naast bevallingen heeft kiespijn de reputatie de ergste pijn te zijn die je maar voelen kan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nivdent.nl

Waarom is kiespijn s nachts erger?

Waarom heb ik in de avond meer kies- of tandpijn? Als u gaat liggen, ontstaat er een bepaalde druk op uw gebit.Deze druk kan uw kies- of tandpijn in de avond en in de nacht verergeren. U kunt dit voorkomen door uw hoofd op een dikker kussen te leggen, zodat uw hoofd (en dus ook uw gebit) hoger komt te liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op phptandartsen.nl

Wat is een bekend oud middel tegen tandpijn?

Remedie bij tand- of kiespijn: Kruidnagelolie

Kruidnagel is een huismiddeltje die al sinds de middeleeuwen gebruikt wordt bij kies- of tandpijn. De belangrijkste werkzame stof in deze specerij: eugenol. Eugenol is een natuurlijk verdovend middel. Maar kruidnagelolie kan niet te pas en te onpas gebruikt worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dental365.nl

Hoe lang kan je met gaatje rondlopen?

Dat verschilt per persoon, maar bij volwassenen duurt het vaak enkele jaren voordat een gaatje zo is gegroeid dat deze behandeld moet worden. Soms lukt het om het cariësproces te stoppen, door bijvoorbeeld extra goed te poetsen of extra fluoride te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraagdetandarts.nl

Wat gebeurt er als je een gaatje te lang laat zitten?

Als gaatjes niet of te laat behandeld worden kunnen aangetaste tanden dermate slecht worden dat ze (telkens) afbreken en zelfs op den duur verwijderd moeten worden. Ook is het mogelijk dat de gevoelige zenuwen in de tand afsterven of dat de wortelpunten gaan ontsteken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op borremondzorg.nl

Kan je gaatjes laten vullen zonder verdoving?

Een (klein) gaatje kan echter ook gevuld worden zonder verdoving. Het boren kan gevoelig zijn en een vervelend gevoel geven. Het voordeel is dat u na de behandeling geen gevoelloze mond heeft. Na de behandeling kan de tand of kies nog iets gevoelig zijn, omdat het levend materiaal is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsenpraktijkleiden.nl

Kan kiespijn wegtrekken?

Kiespijn kan meerdere oorzaken hebben en komt in verschillende varianten voor. De pijn kan continu aanwezig zijn (een zeurende pijn of een kloppend gevoel), maar kan bijvoorbeeld ook wegtrekken en komt weer naar voren tijdens het nuttigen van koud, warm of zoet eten en drinken of bij luchtstroom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartspraktijkwateringseveld.nl

Hoe lang duurt hevige kiespijn?

Gemiddeld trekt deze pijn na twee tot drie dagen weg afhankelijk van het type behandeling. Mocht een wortelkanaalbehandeling nodig zijn, kunt u tot 2 weken na de behandeling last van napijn hebben. Neem contact met ons op wanneer de pijn blijft aanhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsplantagemiddenlaan.nl

Kan een ontstoken kies vanzelf overgaan?

Een wortelpuntontsteking gaat niet vanzelf over. De ontsteking moet weggehaald worden. Dit kan op verschillende manieren: De tandarts kan het wortelkanaal opnieuw schoonmaken met een wortelkanaalbehandeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuisrivierenland.nl

Wat is de beste pijnstiller bij kiespijn?

Om kiespijn te onderdrukken mag u gerust pijnstillers slikken. We adviseren ibuprofen en paracetamol, omdat deze pijnstillers een ontstekingsremmend effect hebben. U kunt de pijnstillers ook gecombineerd gebruiken voor een versterkend effect.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartspraktijkdeliefde.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Hoe oud kan een eik worden?
Volgende artikel  
Waarom hummen alpacas?