Over het product: Knorr zero salt groenten bouillon is een groentebouillon die rijk is aan smaak, maar zonder zout. Zo kun je gemakkelijk zelf bepalen hoeveel zout je aan het gerecht wilt toevoegen. Onze zoutloze bouillonblokjes zijn gemaakt met duurzame geteelde groenten.
Het blokje met het minste zout is de 'low salt' groentebouillon van Damhert en bestaat voor 7 procent uit zout bestaat.
Knorr bouillonblokjes zonder zout - 2x elk kip, rundvlees en groenten, 8x9 g elk - voor een rijke kippenbouillon, rundvlees en groentebouillon, gebundeld door The Great British Kitchen.
Gebruik van Knorr Bouillon zonder zout
Knorr bouillon zonder zout kun je net als onze originele bouillon gebruiken, maar dan zonder toegevoegd zout. Deze bouillon is ideaal als je kookt voor de kinderen in je gezin, een zoutarm dieet volgt of een lichte, subtiele smaak aan je gerecht wilt toevoegen.
Boost of Flavour Een frisse aanpak voor het koken van smaakvolle kipgerechten met Knorr Zero Salt Kipbouillonblokjes . Ze maken het voor u mogelijk om te beslissen of en hoeveel zout u aan uw kookkunsten toevoegt.
“Dat komt omdat zout normaal gesproken twee belangrijke rollen vervult in bouillonblokjes . Het versterkt andere smaken en vormt de structuur van het blokje, waarbij zoutkristallen alle andere ingrediënten bij elkaar houden,” legt Gunabalan Raju, Technical Project Leader, The Hive, Wageningen, uit.
Kies een bouillon met minder dan 0,6g zout per 100 ml (dit moet je zelf berekenen). Kies een bouillon met een aanvaardbaar percentage groenten. Voor de producten uit onze analyse varieerde dit tussen 0,1g en 28,8g groenten per kom van 250 ml bouillon.
Voor het maken van deze zoutloze bouillon voor je baby gebruik je 1 ui, 1 prei, 2 wortelen, 1 tomaat, een halve paprika, een stuk knolselderij, wat peterselie, 3 stengels bleekselderij, 1 eetlepel olijfolie, 4 zwarte peperkorrels, 1 laurierblad en een snufje rozemarijn. Gebruik geen bouillonblokjes of zout.
Probeer zoutloos koken
Voeg een scheutje citroen of citroensap en andere citrusvruchten, of wijn , toe aan soepen en andere gerechten. Gebruik ze als marinade voor kip en ander vlees. Vermijd uien- of knoflookzout. Gebruik in plaats daarvan verse knoflook en ui, of uien- en knoflookpoeder.
Verse groente en kruiden als alternatief voor bouillonblokje. Maak eens een mengsel van verse groenten, kruiden en zout. Dit werkt erg goed als alternatief voor een bouillonblokje. Bovendien zitten er geen toegevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen bij én kun je zelf bepalen hoeveel zout je toevoegt.
Zout is immers een smaak die alles overheerst! Je compenseert het gemis aan zout het eenvoudigst met kruiden of specerijen. Hele sterke smaakmakers zijn bijvoorbeeld peper, knoflook, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, komijn en gember. Peper doet het bijvoorbeeld geweldig bij vleesgerechten en in salade dressings.
Zoek in het schap naar voorraden die idealiter minder dan 320 mg natrium per 100 ml bevatten wanneer ze worden aangemaakt — nog beter als het minder dan 200 mg is. Over het algemeen zijn 'natriumarme' of 'zoutarme' varianten het beste.
Onbewerkt vlees en kip bevatten van nature weinig zout.Ook verse vis, aardappelen, rijst en pasta bevatten van nature weinig of geen zout. Kruiden en specerijen zijn natuurlijke smaakmakers.
Basilicum, bieslook, chimichurri kruiden, dille, italiaanse kruiden, korianderblad, kruidenboter kruiden, laurier, mediterrane kruiden, oregano, peterselie, provençaalse kruiden, rozemarijn en tijm.
Bouillon is eigenlijk alleen gezond als u het zelf maakt. Wie bouillonblokjes gebruikt, krijgt vooral veel zout binnen. Eerder dit jaar doet de Consumentenbond onderzoek naar de bestanddelen van deze blokjes en wordt duidelijk dat 16 van de 49 onderzochte exemplaren vooral veel zout bevatten.
Probeer balsamico,fruitsmaak of rode wijnazijn gemengd met olie en kruiden . Het sap en de geraspte schil van citroenen, sinaasappels en limoenen voegen pit en intense smaak toe aan elk gerecht.
De zure smaak van bijvoorbeeld citroensap of azijn zal de zoute smaak verbergen.maar ook een klein snufje suiker kan wonderen doen. Doe dit bij soepen die net iets te zout zijn en waarvan de smaak alleen wat meer in balans moet worden gebracht.
1. Spetter zuur . Citroen, limoen en azijn misleiden onze tongen door ze te laten denken dat er meer zout in eten zit en het verandert de smaken.
Een van de beste manieren om smaak toe te voegen aan je gerechten wanneer je wil koken zonder zout, is door extra kruiden en specerijen te gebruiken. Verse kruiden zoals basilicum, koriander, tijm en rozemarijn brengen niet alleen fijne aroma's, maar vaak ook gezondheidsvoordelen met zich mee.
Gemiddeld bevat zelfgemaakte bouillon ongeveer 340 milligram natrium, maar dat kan variëren afhankelijk van hoeveel zout er tijdens het koken aan de bouillon wordt toegevoegd. Het is belangrijk om op te merken dat kant-en-klare kippenbouillon waarschijnlijk veel hogere hoeveelheden natrium bevat dan zelfgemaakte versies .
De bouillon mag niet koken, voor een heldere bouillon moet de temperatuur net onder het kookpunt blijven. Door koken wordt de bouillon troebel. Tijdens het trekken van de bouillon kan een schuimlaag ontstaan.
De Maggi kippenbouillon minder zout, meer kruiden geeft je maaltijden eenvoudig extra smaak. De bouillonblokjes bevatten minder zout en meer kruiden dan de traditionele bouillonblokjes.
Gezondheid
Soep zoals Knorr Soep drinkbouillon tuinkruiden is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Knorr Soep drinkbouillon tuinkruiden kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Van de 103 geteste producten zouden slechts 13 producten groen licht krijgen voor zout [3] - sommige producten, waaronder Aldi Quixo runderbouillonblokjes en Kallo gistvrije biologische groentebouillonblokjes, bestonden voor 50% uit zout, met 5 gram zout per blokje (een theelepel is ongeveer 6 gram).