Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die drie maanden lang elke dag driehonderd milligram cacaoflavanolen eten beter beschermd zijn tegen UV licht. Ook de bloedtoevoer naar de huid neemt toe waardoor de huid sterker, dikker en zachter wordt.
Onderzoek toont aan dat chocolade goed is voor je huid. Het bevat antioxidanten die de huid beschermen tegen UV-stralen en dus ook rimpels. Chocolade zorgt ook voor een goede hydratatie van en een goede bloedcirculatie in onze huid, waardoor die er jeugdig en stralend uitziet.
Ja, en het heeft meer gezondheidsvoordelen dan je denkt . Dat is niet alles wat pure chocolade kan doen. Nicola Moulton, de beauty director van huidverzorgingsmerk Beauty Pie en de voormalige beauty director bij British Vogue, zegt dat chocolade met veel cacao ook de bloedsomloop kan verbeteren, wat helpt om het uiterlijk van de huid te verbeteren, en Dr.
Ze kunnen bijvoorbeeld de bloeddruk helpen verlagen, de bloedtoevoer naar de hersenen verbeteren en bloedstolsels voorkomen.Ze kunnen ook helpen ontstekingen en celschade te verminderen. Sommige studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig pure chocolade eten minder risico lopen op hartziekten en beroertes.
Flavonoïden in chocolade helpen schadelijke UV-stralen van uw huid te weerkaatsen, wat zonnebrand en aandoeningen zoals huidkanker voorkomt. Pure chocolade helpt ook om huidverkleuringen te bestrijden. Pure chocolade helpt donkere vlekken en pigmentatie te verminderen en zorgt ervoor dat de huid stralend en gezond blijft .
Chocolade kan verschillende cutane allergische reacties veroorzaken zoals urticaria, eczeem, lokale of algemene jeuk, circumoraal erytheem, morbilliforme, scarlatiniforme erupties en roodheid van de oren. Systemische symptomen zoals ernstige hoofdpijn, rhinorroe, niezen, piepen, misselijkheid en krampen kunnen ook voorkomen.
Conclusie. Deze studie laat zien dat het dagelijks eten van een stukje pure chocola (25 gram) klachten kan verergeren bij acne-gevoelige huidtypes.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Positief effect op stemming, focus en creativiteit
Ja cacao maakt ons vrolijk, vermindert stress, verhoogt onze focus en creatieve flow. Onze hersenen zijn complex en cacao heeft een positieve invloed door een modulerend effect op neurotransmitters.
Conclusie: chocolade helpt niet bij afvallen en is lang niet altijd gezond. Cacaopoeder, rauwe chocolade en pure chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan antioxidanten. Echter, bevat het ook veel verzadigd vet, waardoor het risico op hart- en vaatziekten juist verhoogt.
Dr. Lucas zei dat dit komt doordat suikerrijke en bewerkte voedingsmiddelen uiteindelijk ontstekingen in het lichaam veroorzaken, wat vervolgens kan leiden tot een vette huid en puistjes . Ze benadrukte dat een bepaald soort voedsel, zoals chocolade, niet de schuld kan krijgen van puistjes – maar ongezond eten in het algemeen kan sommige mensen vatbaarder maken voor puistjes.
Door haar anti-inflammatoire eigenenschappen zorgt donkere chocolade ervoor dat we minder snel hoofdhuidinfecties zullen krijgen. Donkere chocolade zit vol met koper, zink en ijzer: stoffen die voor een betere bloedcirculatie in de hoofdhuid zorgen, waardoor de haargroei wordt bevorderd en haaruitval vermindert.
Het houdt je hart gezond
Op de voorkant van pure chocolade staat meestal het cacaopercentage vermeld, dat het gehalte antioxidanten flavonoïden aangeeft. Dagelijks een portie van nog geen 10 gram chocolade met minstens 70 procent cacao kan de gezondheid van je hart bevorderen, ontdekten Portugese onderzoekers.
De sterspelers in de huidverzorgingslijn van chocolade zijn flavonoïden, een type antioxidant dat overvloedig voorkomt in cacaobonen. Een onderzoek van Oxford Brookes University wees uit dat Mr Popple's Chocolate meer antioxidanten en flavonoïden bevat dan andere premium pure chocolademerken.
Als je stopt met chocolade eten krijg je geen ontwenningsverschijnselen.Dat is pijn in je lichaam van het niet eten van chocolade. Dus kan je niet echt aan chocolade “verslaafd” raken.
In chocola zit ook fenylethylalanine, waardoor je hersenen de stof endorfine aanmaken. Dit maakt je blij en geeft je een gelukkig gevoel. Endorfine komt ook vrij wanneer je andere zoete of vette producten eet, waardoor je hetzelfde gevoel ervaart.
Cacao heeft een subtiel effect, sommigen merken het direct, anderen na een week cacao drinken. Je krijgt de meeste voordelen van cacao door het regelmatig te drinken en het is belangrijk om aan te voelen wat en hoeveel jou het beste ondersteunt. Het is een fijn alternatief voor koffie.
Over het algemeen geldt als vuistregel dat als je meer gefocust bent op voedingsstoffen en antioxidanten, je voor cacao kiest; maar als je minder calorieën en wat antioxidanten wilt, kies dan voor cacaopoeder of pure chocolade . Wat je ook koopt, let op de hoeveelheid vet en suiker die is toegevoegd.
Cacao wordt gezien als superfood. Superfoods zijn rauwe, onbewerkte voedingsmiddelen met een pure, natuurlijke smaak en bevatten vele goede eigenschappen. Rauwe cacao is dan ook erg gezond.Het bevat vele vitamines en mineralen en kan heilzame effecten hebben voor je gezondheid.
Rauwe cacao is een stemmingsverbeteraar, antidepressivum en ondersteunt een goede nachtrust, omdat het fundamentele neurotransmitters voor de hersenen bevat, zoals tryptofaan. Rauwe cacao helpt ons om ons gelukshormoon serotonine aan te maken, wat ook belangrijk is voor de productie van ons slaaphormoon melatonine.
Ook voor chocolade bestaat er een hardnekkige mythe dat het niet goed zou zijn voor de lever. Te veel chocolade eten geeft waarschijnlijk wel een lastig gevoel op de maag, maar dat kan niet verward worden met de lever. Je mag dus gerust een stukje chocolade eten, zelfs als je al een leverprobleem hebt.
Er zijn inderdaad onderzoeken die aantonen dat het eten van pure chocolade gunstige gevolgen heeft voor de spijsvertering. Zo zou de ontlasting een vastere consistentie krijgen en zou de passagetijd in de darm vertragen.
Conclusie: Het lijkt erop dat het consumeren van pure chocolade de gezichtshuid van jonge mannen beïnvloedt door de desquamatie van corneocyten te verbeteren en bacteriële kolonisatie van de RSSC te bevorderen . Deze veranderingen kunnen mogelijk bijdragen aan de ontwikkeling van acne. Voedingsfactoren kunnen de gezondheid van de huid sterk beïnvloeden.
Enkele veelvoorkomende boosdoeners zijn zuivelproducten; met name magere melk, vanwege de potentiële hormonale invloed. Bovendien kunnen individuen nadelige reacties ervaren op specifieke voedingsmiddelen zoals chocolade, cafeïne of gekruid voedsel.
Yoghurt houdt de huid jong omdat het veel riboflavine (vitamine B2) bevat. Net als vitamine C bevordert ook riboflavine de aanmaak van collageen. Daarnaast bevat yoghurt veel eiwitten die helpen bij de opbouw van collageen. Deze gezonde (vette) vis bevat veel eiwitten en essentiële vetzuren.