Koning Willem I is de eerste Koning van het Koninkrijk der Nederlanden. Willem Frederik Prins van Oranje en Nassau wordt op 24 augustus 1772 geboren in Den Haag als oudste zoon van Prins Willem V en Prinses Wilhelmina van Pruisen.
Het Koninkrijk der Nederlanden ontstaat in de 19e eeuw. De eerste regerend vorst is Koning Willem I (1772-1843).
Haar moeder werd tot 1898 koningin-regentes in naam van Wilhelmina. Tot nu toe is Wilhelmina het langst regerende Nederlandse staatshoofd. Zij volgde haar vader op omdat diens zonen (Willem, Maurits en Alexander) allen stierven vóór hun vader.
Wilhelmina was het enige kind uit het huwelijk van koning Willem III der Nederlanden en koningin Emma. Van 1890 tot haar achttiende verjaardag in 1898 was haar moeder regentes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog week zij uit naar Engeland.
Als Koning Willem III in 1890 sterft, is zijn enige dochter nog te jong om te regeren. Koningin Emma neemt daarom als regentes tot 1898 het bewind voor haar dochter waar.
Paleis Huis ten Bosch is het woonpaleis van de Koning en zijn gezin. Naast woonfunctie heeft het paleis ook een representatieve functie, zo wordt het onder meer gebruikt voor audiënties en ontvangsten.
Koningin Wilhelmina der Nederlanden week aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, tijdens de Duitse aanval op Nederland in mei 1940, op advies van opperbevelhebber van de strijdkrachten generaal Henri Winkelman uit naar Londen.
Paleis Noordeinde is het werkpaleis van Koning Willem-Alexander en postadres voor het Koninklijk Huis.
In 2021 was de levensverwachting bij geboorte 79,7 jaar voor mannen en 83,0 jaar voor vrouwen. In 1950 was dat nog 70,3 jaar voor mannen en 72,6 jaar voor vrouwen.
In 2021 was de levensverwachting bij geboorte 79,7 jaar voor mannen en 83,0 jaar voor vrouwen. In 1950 was dat nog 70,3 jaar voor mannen en 72,6 jaar voor vrouwen.
Musa (profeet) - Wikipedia.
Maryam (van Arabisch مريم) is in de Koran de moeder van Isa. In het christendom is zij bekend als Maria, de moeder van Jezus. De islamitische theologie stelt evenals in het christendom dat Maryam nog maagd was.
De Kaäba of Ka'aba (ook Ka'ba of Ka'bah, Arabisch الكعبة) is het centrale heiligdom van de islam en het staat in de Grote Moskee in het bedevaartsoord Mekka. Het staat ook wel bekend als Bayt Allah ("Huis van God").
Voor de salat zijn vaste tijdvakken vastgesteld, gebaseerd op de positie van de zon (zonsopgang, hoogste punt en dergelijke). De Koran spreekt in soera De Vrouwen 103 over een niet nader gespecificeerd naar tijd bepaald voorschrift. Hierdoor variëren de gebedstijden per plaats.
Wilt u de overledene buiten Nederland laten begraven of cremeren? Dan kunt u het lichaam naar een ander land laten vervoeren. Hoe dat gaat, verschilt per land en of u bepaalde religieuze gebruiken wilt volgen. Internationale uitvaartondernemingen kunnen u helpen.
In Suriname leeft 19,8% van de bevolking in armoede. Vooral tijdens de tweede regering van Desi Bouterse, sinds 2015, is het inkomen per hoofd van de bevolking sterk gedaald. Suriname behoort daarmee tot de armste landen van Zuid-Amerika. Wereldwijd is het percentage met ongeveer 8% op het laagste niveau ooit beland.
Na de onafhankelijkheid
Het grootste aantal kwam naar Nederland rond de onafhankelijkheid van Suriname in 1975, de vluchten van Suriname naar Nederland zaten volgeboekt en er moesten extra vluchten worden ingezet. In 1975 kwamen er 40.000 Surinamers naar Nederland.
Hoewel Suriname rijk is aan belangrijke grondstoffen en tevens een verzorgingsstaat is, leeft 20% van de bevolking in armoede (ter vergelijking: in Nederland leeft 'maar' 8% van de bevolking in armoede). Dit komt door de hoge werkloosheid (geen werk is geen loon), maar ook door de hoge staatsschuld.
Er zijn geen inreisregels voor mensen die reizen binnen de EU/Schengen. Ook niet voor inwoners van landen die meedoen met de EU-inreisregels. Voor reizigers die wonen buiten de EU/Schengen geldt het EU-inreisverbod. Er zijn uitzonderingen.
Verse vruchten van Momordica zoals sopropo, balsempeer of bittermeloen mag u nooit meenemen. Voor deze verse vruchten geldt altijd een invoerverbod. U mag ze dus nooit meenemen in uw hand- of ruimbagage. Ook niet in kleine hoeveelheden.
Hoewel Suriname rijk is aan belangrijke grondstoffen en tevens een verzorgingsstaat is, leeft 20% van de bevolking in armoede (ter vergelijking: in Nederland leeft 'maar' 8% van de bevolking in armoede). Dit komt door de hoge werkloosheid (geen werk is geen loon), maar ook door de hoge staatsschuld.
San Marino zou in het jaar 301 gesticht zijn door de heilige Marinus, een monnik en steenhouwer die probeerde te ontkomen aan de christenvervolgingen van keizer Diocletianus en daarmee de oudste nog bestaande republiek ter wereld zijn.
Het stadje is ontstaan als boerennederzetting bij het voormalige kasteel Bronkhorst, het stamslot van de Heren van Bronckhorst die in de middeleeuwen vooraanstaande edellieden waren. Door een brand in 1633 zijn alle middeleeuwse huizen verwoest; Bronkhorst heeft daarentegen enkele goed gerestaureerde stadsboerderijen.
New York City, Tokio, Londen, Parijs, Chicago, Frankfurt am Main, Hongkong, Los Angeles, Milaan, Singapore en Washington D.C..