Wie kan aanmelden bij crisismeldpunt?

Professionele aanmelders die in aanraking komen met een crisissituatie bij een minderjarige (0 – 18j) en hun context én waarbij de reguliere hulpverlening en/of de leefomgeving geen voldoende antwoord kan bieden, kunnen aanmelden bij het Crisismeldpunt minderjarigen (CMP).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op caw.be

Hoe kom je in een crisisopvang?

Uw huisarts kan u verwijzen naar de crisisdienst. Bij een crisisdienst werkt een team van psychiaters, psychologen en psychiatrisch verpleegkundigen. U krijgt er direct hulp en behandeling. Daarna gaat u weer naar huis en krijgt u zo nodig behandeling op afspraak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Wat is een Crisisbegeleiding?

Bij een crisisbegeleiding heeft het gezin snel en voor een korte periode gesprekken met een begeleider bij hen thuis of in de voorziening. Het doel van de begeleiding is om een dreigende breuk in de gezinssituatie te voorkomen als het samenleven heel erg moeilijk is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sporen.be

Wat is Crisisjeugdhulp?

Het crisismeldpunt is een dienst binnen het centrum voor algemeen welzijnswerk (CAW). Het bestaat uit een team van hulpverleners. Zij zoeken een oplossing samen met jou, je ouders, je hulpverlener en al wie betrokken is bij een tijdelijke crisis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Wat is crisisopvang jeugdzorg?

Een crisisopvang lijkt op een gezinssituatie en biedt jongeren een veilige plek om te wonen, slapen en eten. Daarnaast is er begeleiding door hulpverleners die er zijn voor het kind. Zo kunnen zij met begeleiders praten of afleiding zoeken wanneer ze dat nodig hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ouderpeil.nl

Crisismeldpunt bij Kamer van Koophandel Breda

45 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang duurt een crisisplaatsing?

De crisishulpverlening duurt maximaal vier weken. Daarna moet opnieuw gekeken worden of er nog meer of andere hulp nodig is. Het is belangrijk dat u aangeeft wat u van de hulp verwacht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op richtlijnenjeugdhulp.nl

Hoe lang duurt een crisisopname?

Een crisisopname duurt maximaal 14 aaneengesloten dagen. Tijdens uw verblijf bekijken we samen met u of en welke vervolgzorg er nodig en mogelijk is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op argoszorggroep.nl

Wat doet crisismeldpunt?

Het crisismeldpunt:

geeft consult (o.a. de aanmelder ondersteunen, advies geven) schakelt crisisinterventie, crisisbegeleiding en/of crisisopvang in als de kinderen en jongeren, ouders en/of opvoedingsverantwoordelijken minimaal bereid zijn om hierover in gesprek te gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op caw.be

Wat is een Crisispleeggezin?

Crisisopvang of crisispleegzorg is een voorbeeld van kortdurende pleegzorg. De situatie thuis is dan zo ernstig dat een kind direct weg moet. Er zijn pleeggezinnen die speciaal beschikbaar zijn voor crisispleegzorg, om kinderen direct op te vangen als dit nodig is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pleegzorg.nl

Wat is de crisis opvang?

De crisisopvang is bedoeld voor mensen die plotseling onderdak of een veilig adres nodig hebben. De crisisopvang bestaat uit een algemene opvang en een vrouwenopvang. Bij de algemene opvang worden vrouwen, mannen en gezinnen opgenomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op emergis.nl

Wie regelt een crisisopname?

Hoe regelt u crisisopvang? Vanaf 1 januari 2015 zijn zorgkantoren verantwoordelijk voor het regelen van crisiszorg voor cliënten met een Wlz-indicatie. Bijvoorbeeld voor mensen die ondanks hun verpleeghuis / 24 uurszorg indicatie thuis wonen met een PGB.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verpleegcollectief.nl

Hoe lang mag je in een crisisopvang blijven?

Crisisopvang duurt gemiddeld 4 weken, daarna kan het 2 keer met 2 weken verlengd worden. Echter, dit is per situatie verschillend, het kan ook korter of langer zijn. Het kan zijn dat de crisisopvang wordt omgezet naar regulier verblijf in de vorm van beschermd wonen, begeleid wonen of ambulant begeleid wonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wilskrachtzorg.nl

Waar moet je heen als je geen huis hebt?

Heeft u geen huis of dreigt u dakloos te worden? Dan kunt u terecht bij de maatschappelijke opvang voor een tijdelijke verblijfplek. Deze opvang biedt ook zorg, begeleiding en praktische hulp.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Wat is een stabiele leefsituatie?

Tot slot moet je wel een stabiele leefsituatie hebben. Er zijn geen voorwaarden aan de samenstelling van je gezin. Je kunt gehuwd of alleenstaand zijn, wel of geen kinderen hebben. Het is belangrijk dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pleegzorgrijkvannijmegen.nl

Kan iedereen pleegouder worden?

Pleegouders kunnen familieleden of bekenden zijn, maar ook mensen die zich opgegeven hebben om pleegouder te worden. Ze zijn door de pleegzorgorganisatie voorbereid en gescreend. Niet iedereen kan zomaar pleegouder worden. Iedereen die pleegouder wil worden, wordt eerst gescreend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pleegzorg.nl

Hoe kom je terecht in een pleeggezin?

Ouders kunnen zelf kiezen voor pleegzorg, in overleg met hulpverlening. Soms bepaalt de kinderrechter dat een kind naar een pleeggezin moet. Dit hangt ook af van wie het gezag of de voogdij over een kind heeft. Lees meer over vrijwillige of gedwongen plaatsing.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pleegzorg.nl

Wat te doen bij psychische nood?

Hulp is 24 uur per dag mogelijk. De huisarts belt zo nodig de crisisdienst die u komt helpen. U kunt ook een telefonische hulplijn bellen, bijvoorbeeld 113 of gratis 0800 0113 als u aan zelfdoding denkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat doet een CAW?

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Een moeilijke relatie. Persoonlijke moeilijkheden. Financiële, administratieve, juridische of materiële problemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op caw.be

Wat doet een mobiel crisisteam?

Het Mobiel Crisisteam is een ambulant intensief team dat kortdurende interventies (max 4-6 weken) op maat biedt in de thuisomgeving van de cliënt voor acute psychische en psychiatrische problemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op azsintjan.be

Wat te doen als iemand niet opgenomen wil worden?

Als uw familielid of zijn vertegenwoordiger duidelijk geen opname wil, is er verzet. Het CIZ kan dan geen besluit tot opname en verblijf geven. Wij vragen in dat geval aan de rechter om een beslissing te nemen. We hebben dan een medische verklaring nodig van een onafhankelijke arts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ciz.nl

Kan ik mijn partner laten opnemen?

Als iemand een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan de rechter of burgemeester deze persoon gedwongen laten opnemen. Dit is een ingrijpende maatregel die om die reden alleen in uiterste gevallen wordt toegepast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jellinek.nl

Wie bepaalt of ik onvrijwillig opgenomen mag worden?

Familieleden kunnen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een aanvraag doen voor een besluit tot opname en verblijf, rechterlijke machtiging en een voorwaardelijke machtiging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dwangindezorg.nl

Wat als je niet mee werkt met de jeugdzorg?

Je bent echter wel verplicht om hieraan mee te werken. Als je dit niet doet, kan de gezinsvoogd van Jeugdzorg een brief sturen met een aanwijzing die jou verplicht om mee te werken. Indien de zorgen zeer ernstig zijn, kan een kind door de rechter uit huis geplaatst worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridisch.eu

Wat is een crisis opname?

Crisisopname. Bij een crisisopname wordt iemand opgenomen vanwege ernstige psychische klachten. Dat gebeurt bijvoorbeeld als iemand ernstige psychotische klachten heeft, als iemand zichzelf wil beschadigen, of net een poging tot zelfbeschadiging of zelfdoding heeft gedaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op psychosenet.nl

Wat moet je betalen van Pleegzorgvergoeding?

Wordt er plotseling een pleegkind geplaatst in jouw gezin en gaat het hier om zijn of haar eerste uithuisplaatsing? Dan heb je in de eerste periode van maximaal vier weken recht op een extra pleegzorgvergoeding van maximaal €3,89* per kind per dag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sterkhuis.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Wat doet een crypto Miner?
Volgende artikel  
Wat is het rijkste continent?