Wie is verantwoordelijk voor schoolvervoer?

Uitgangspunten bij het aanvragen van een vervoersvoorziening: De ouders zijn altijd verantwoordelijk voor het naar school gaan van hun kinderen. De ouders zijn verantwoordelijk voor het op tijd indienen van de aanvraag voor leerlingenvervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zaanstad.nl

Wie betaalt leerlingenvervoer?

Leerlingenvervoer is een regeling voor het vervoer van leerlingen naar school, waarbij hun ouders aanspraak kunnen maken op een tegemoetkoming in de kosten of aangepast vervoer. Gemeenten voeren deze regeling uit. Binnen bepaalde landelijke regels, bepalen gemeenten zelf hoe ze het leerlingenvervoer organiseren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Heeft mijn kind recht op leerlingenvervoer?

Er is leerlingenvervoer als uw kind niet zelfstandig naar school kan, bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Soms kan uw kind hier ook gebruik van maken omdat de school ver weg is. Uw gemeente beslist of uw kind recht heeft op leerlingenvervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Is leerlingenvervoer WMO vervoer?

Voor het gebruik van Wmo-vervoer moet men een speciale indicatie hebben. De gemeente verstrekt deze indicatie. Vervoer van en naar de dagbesteding (voorheen AWBZ, nu Wmo) Leerlingenvervoer: Leerlingenvervoer betreft het vervoer van en naar onderwijsinstellingen op primair en secundair niveau.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op crow.nl

Hoe lang mag schoolvervoer duren?

Vaak hebben gemeenten in hun beleidsregels wel vastgelegd dat de reistijd van leerlingenvervoer een maximale duur mag hebben van 90 minuten per enkele reis. Voor cluster 4 leerlingen is dit vaak maximaal 60 minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op balansdigitaal.nl

Over-verantwoordelijk: voel jij je vaak té verantwoordelijk?

24 gerelateerde vragen gevonden

Is leerlingenvervoer aftrekbaar?

Geen aftrek voorbelasting voor gemeentelijk leerlingenvervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op taxlive.nl

Hoe vraag je leerlingenvervoer aan?

Leerlingenvervoer aanvragen

Voor elk schooljaar doe je een nieuwe aanvraag. Op basis van de gemeentelijke verordening beslist de gemeente of je kind recht heeft op vervoer. Je kunt bij de gemeente de lokale verordening leerlingenvervoer inzien of opvragen, zodat je weet waar je recht op hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oudersenonderwijs.nl

Is leerlingenvervoer openbaar vervoer?

Kan uw kind niet alleen met het openbaar vervoer naar school omdat hij of zij een ziekte of beperking heeft? Dan regelt uw gemeente misschien vervoer. Dit heet leerlingenvervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Wat kost SBO?

Zo kost een leerling in het so ongeveer gemiddeld 18.000 euro per jaar, een leerling in het speciaal basisonderwijs (sbo) circa 9.000, en een `gewone´ ongeveer 6.000 euro per jaar. De onderwijskosten van rugzakleerlingen variëren tussen de 12 en 24 duizend euro per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avs.nl

Welke vervoerskosten zijn aftrekbaar?

Reiskosten voor vervoer van en naar een erkende medische of paramedische behandelaar wordt ook wel ziekenvervoer genoemd. Kosten voor ziekenvervoer zijn aftrekbaar voor zover ze voor uw eigen rekening komen. Het kan gaan om vervoer per ambulance, met eigen vervoer, met een taxi of met het openbaar vervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meerkosten.nl

Welke leeftijd alleen met de bus?

Er bestaat geen minimumleeftijd voor zelfstandig reizende kinderen. Houd er wel rekening mee dat jij als ouder/verzorger verantwoordelijk blijft voor je reizende kind.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arriva.nl

Wat is cluster 4?

Cluster 1: blinde, slechtziende leerlingen; Cluster 2: dove, slechthorende leerlingen of met een taal-spraakontwikkelingsstoornis; Cluster 3: lichamelijk gehandicapte en/of verstandelijk gehandicapte en langdurig zieke leerlingen (somatisch); Cluster 4: kinderen met psychische stoornissen en gedragsproblemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wie mag gratis met de bus?

Leeftijdskorting. Kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis. Kinderen van 4 t/m 11 jaar hebben recht op 34% korting als ze op saldo met de bus reizen. In Noord-Brabant krijgen jongeren van 12 t/m 18 jaar ook 34% korting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op connexxion.nl

Hoe kan je gratis met de bus?

Reis met korting met een persoonlijke OV-chipkaart. Tot en met 3 jaar kun je je kind gratis meenemen in bus, metro en tram. Elk kind van vier jaar en ouder heeft een persoonlijke OV-chipkaart nodig om op saldo met korting te kunnen reizen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ret.nl

Kan een kind van 12 alleen reizen?

Mag mijn kind tussen 5 en 12 jaar alleen reizen? Kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud mogen alleen reizen. Je kind krijgt dan wel verplicht begeleiding van ons grond- en cabinepersoneel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op transavia.com

Hoeveel cent per km vergoeding Belastingdienst 2022?

* De reisaftrek is in dit geval € 0,24 per kilometer van de afstand enkele reis maal het aantal dagen dat u in 2022 hebt gereisd. De aftrek is maximaal € 2.214.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Wat zijn de nieuwe regels bij reiskosten?

Er komt een grote wijziging aan voor het bedrijfsleven in Nederland: per 1 januari 2022 verdwijnt het fenomeen van de vaste reiskostenvergoeding. Werkgevers mogen dan niet zomaar meer een vaste reiskostenvergoeding aan hun medewerkers aanbieden, maar alleen daadwerkelijk gemaakte reizen mogen onbelast vergoed worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reisbalans.nl

Hoeveel reiskostenvergoeding 2022?

Je mag voor reiskosten maximaal 19 cent per kilometer vergoeden, zonder dat je hierover belasting betaalt. Het maakt daarbij niet uit welk vervoermiddel wordt gebruikt door je werknemer. Betaal je meer dan 19 cent per kilometer? Dan moet je over het meerdere wel loonheffingen betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemenmetpersoneel.nl

Wie betaalt speciaal onderwijs?

Elke school krijgt een vaste som geld voor het onderwijs aan een kind. Dat geldt voor gewone scholen en voor scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast krijgt een school via het samenwerkingsverband een deel van het landelijk budget voor (extra) ondersteuning.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoeveel geld krijgt een school voor een leerling?

Basisscholen krijgen voor volgend schooljaar minimaal circa 700 euro per leerling. Dit basisbedrag wordt in het primair onderwijs maandelijks in delen uitgekeerd. Het basisbedrag voor leerlingen op een speciale basisschool en het (voortgezet) speciaal onderwijs is hoger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is TLV laag?

Leerlingen die naar speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs, praktijkonderwijs of een tussenvoorziening gaan, hebben een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) nodig. De school vraagt de TLV aan, niet de ouders. In de aanvraag schrijft de school welke ondersteuning de leerling nodig heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Wie mag gebruik maken van de Regiotaxi?

Iedereen kan gebruik maken van de regiotaxi. OV-reizigers betalen een hoger tarief dan Wmo-reizigers. De regiotaxi brengt u veilig en comfortabel van deur tot deur. Als de OV-reiziger de regiotaxirit ook met het reguliere openbaar vervoer kan maken is een bindend OV advies van toepassing.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regiotaxi-shertogenbosch.nl

Wie heeft recht op Wmo vervoer?

De Wmo-vervoersvoorziening is bedoeld voor burgers die hun eigen vervoer niet meer zelfstandig of met hulp van familie of vrienden kunnen organiseren. Daar is bijvoorbeeld sprake van als iemand vanwege een handicap, beperking of psychische aandoening niet meer kan reizen met het openbaar vervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgwijzer.nl

Populaire vragen