Een domeinnaam behoort eigenlijk toe aan de website eigenaar. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Maar als ondernemer zou jij dus zowel de website- als de domeinnaameigenaar, ook wel domeinnaamhouder genoemd, moeten zijn.
Dit doe je via de WHOIS-database van de organisatie die het topleveldomein (domeinextensie) beheert (de registry). WHOIS betekent letterlijk 'wie is'. Het is een protocol waarmee je een zoekopdracht kunt uitvoeren om te proberen de eigenaar van een domeinnaam te achterhalen.
De Houder van de domeinnaam is de eigenaar, de registrar is het bedrijf dat de domeinnaam voor de eigenaar heeft geregistreerd. Via het e-mailadres dat vermeld wordt als Administratieve contactpersoon kun je contact opnemen met de eigenaar.
Wie is de domeineigenaar? Wie de huidige domeineigenaar is kunt u vinden in de database van het centrale register WHOIS. Elke registrant van een TLD heeft zijn eigen database, dat wil zeggen dat een domein eigenaar van een.cz domein niet gevonden kan worden op Eurid WHOIS omdat deze zich alleen bezighoudt met .
In de Whois-database vind je informatie over een specifieke domeinnaam. Zo kun je zien welke persoon of welk bedrijf het domein in bezit heeft. Ook vind je een e-mailadres van de beheerder van het domein. Daarnaast zie je bij welk hostingbedrijf of welke registrar het domein geregistreerd is.
De kosten van een . nl domeinnaam ligt tussen de 4 en 20 euro per jaar. Via een domeinnaam check kan je snel controleren of je een domeinnaam nog vrij is en of je hem kan registreren.
Ben je op zoek naar een domeinnaam die nog vrij is? Het zoeken naar een domeinnaam doe je snel en eenvoudig via de zoekfunctie op mijndnr.nl. In de zoekmachine vul je dan de gewenste domein in. Je ziet meteen welke domeinnamen nog beschikbaar zijn.
Tool voor Wie host mijn website uit Nederland: SIDN
nl-domein. https://www.sidn.nl/whois. De hosting is niet altijd even goed te vinden als bij de 2 bovenstaande tools, maar toch is SIDN handig in gebruik om te achterhalen wie er achter een bepaald domein zit.
Hosting is wat een hosting provider aan online ruimte beschikbaar stelt aan zijn klanten. Deze ruimte kun je gebruiken om een website, een webshop of andere bestanden via een domeinnaam op internet bereikbaar te maken. Iedere website is verschillend op het gebied van vormgeving, grootte en technische eisen.
nl-domeinnaam kun je te koop aanbieden door een advertentie te maken bij digitale marktkraampjes voor domeinnamen zoals dan.com en sedo.com. Daar zijn doorgaans geen kosten aan verbonden, maar de websites rekenen bij een geslaagde verkoop wel een commissie. Die kan oplopen tot zo'n 20 procent van het verkoopbedrag.
Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres
Een domeinnaam heeft een lang nummer als adres: het IP-adres. Omdat zo'n nummer lastig te onthouden is, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam.
Volgens het driedomeinensysteem van Woese is het leven te verdelen in drie domeinen: Archaea, Bacteria en Eukaryota. De eerste twee zijn micro-organismen met een eenvoudige cellulaire organisatie (prokaryoten). Alle organismen die over een celkern en organellen beschikken, worden ingedeeld bij de eukaryoten.
Bij het verhuizen van je domeinnaam heb je een zogenaamde verhuiscode nodig. Deze code kan ook wel EPP-code, authenticatiecode of (verhuis)token genoemd worden. Als je houder bent van de domeinnaam dien je deze code zelf op te vragen bij je huidige provider. Het wisselt per provider hoe je de verhuiscode ontvangt.
PCextreme is een hosting provider opgericht in 2003 / 2004 en inmiddels uitgegroeid tot een grote partij in de hosting branche. De dienstverlening van PCextreme is erg variërend. Van webhosting tot private cloud oplossingen, voor ieder wat wils.
Als je wilt weten wanneer een artikel of pagina is gepubliceerd, zoek dan een datum op de website. Je kunt ook een Google-zoekopdracht voor de site uitvoeren met een speciale URL-operator die de datum kan onthullen. Als je wilt weten wanneer de site zelf is gepubliceerd, kun je zoeken in de broncode van de website.
Een redelijk hostingpakket kost ongeveer vijf euro per maand. En een goed hostingpakket kost rond de tien a vijftien euro per maand. Daarnaast heb je nog budgetproviders waar je twee of drie euro per maand klaar bent en je hebt nog high-end providers waar je twintig tot vijftig euro per maand betaald.
De goedkoopste domeinextensie bij STRATO is het . nl-domein. Een . nl-domein kost in het eerste jaar slechts € 0,60 en daarna € 4,80 per jaar.
Goede kwalitatieve en betrouwbare hosting zorgt namelijk voor een stabiele website. Dit is wat jij wilt, dit is wat je bezoekers willen en dus ook wat zoekmachines zoals Google graag willen. Veel webhosters beloven tegenwoorden een uptime-garantie van +99 procent.
De goedkoopste en populairste is shared hosting. Maar het delen van serverbronnen met veel andere sites heeft zijn nadelen. VPS-hosting of het gebruik van dedicated servers is duurder, maar biedt meer groeimogelijkheden. U moet toegang krijgen tot uw behoeften en beslissen welke optie u moet kiezen.
hosting = Elke web site wordt op een www server `Gehost`. Dat betekent dat die site op de server bewaard wordt en dus online staat. Over het algemeen wordt behalve de web site ook de evt. bijhorende domein naam op die server `Gehost`....
STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder overbodige extra's en tegen de beste prijs. Het productportfolio reikt van domeinnaam, e-mail, website en servers tot online marketingtools en de populaire cloud storage HiDrive.
nl domeinnaam kost circa 3.95 tot 15 euro per jaar. Sommige providers geven kortingen bij het registeren van een domeinnaam voor het eerste jaar. Zo kan je bijvoorbeeld het eerste jaar 1 euro betalen en het tweede jaar 7,50. De kosten worden deels bepaald door de service die je erbij neemt.
Het leven op aarde is ingedeeld in drie domeinen: Bacteria, Archaea en Eukarya. De eerste twee bestaan helemaal uit eencellige microben. Die geen van allen een celkern hebben. Het derde domein, Eukarya, is dat van organismen mét celkern.