Dabiz Muñoz beste chef ter wereld, Joris Bijdendijk van Amsterdam. De Spaanse chef-kok Dabiz Muñoz van restaurant Diverxo is uitgeroepen tot de beste chef ter wereld. Hoogst genoteerde Amsterdammer bij The Best Chef 2021 is Joris Bijdendijk van Rijks op plek 46, een stijging van liefst 41 plekken.
Librije-sterrenkok Jonnie Boer uit Zwolle is wéér de allerbeste chef-kok van Nederland. De Zwolse sterrenkok Jonnie Boer is uitgeroepen tot de hoogst genoteerde Nederlandse chef in de internationale top 100 van The Best Chef Award.
De Italiaanse chef Massimo Bottura, bekend van zijn restaurant Osterica Francescana in het Italiaanse Modena, werd verkozen tot succesvolste en hardst werkende chef. Bottura's waarde werd geschat op 200 miljoen euro, dankzij zijn 15 gepubliceerde kookboeken, 6 restaurants en 4 Michelinsterren.
Geranium beste restaurant van 2022
Het is weer een goed jaar voor Kopenhagen. Voor het tweede jaar op rij is een restaurant in de Deense hoofdstad uitgeroepen tot het beste ter wereld bij 'The World's 50 Best Restaurants Awards'. Geranium werd gisteravond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld.
Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem heeft in Brugge de wedstrijd "Eerste kok van België 2022" gewonnen.
16.000 tot 17.800 koks. sinds 2012 sinds 2012 sinds 2012 sinds 2012 Dat is 100.000 mederkers meer dan nu!
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.
Doorheen de jaren wist Noma twee Michelinsterren te verzamelen. In september 2021 volgde de ultieme bekroning met een derde ster. Eten in het restaurant is dan ook niet goedkoop. Het huidige menu kost 2.800 Deense kroon (ruim 376 euro).
Minimum en maximum salaris voor Chef-koks - van € 1.713 tot € 3.852 per maand - 2022. Het aanvangssalaris van een Chef-koks bedraag meestal tussen de € 1.713 en € 2.318 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.152 en € 2.909 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Gordon Ramsay werd in 1966 geboren in Johnstone, Schotland en groeide op in Engeland. In 1997 zijn wereldwijde restaurantgroep Gordon Ramsay Restaurants op. Het heeft in totaal 16 Michelin-sterren gekregen en heeft momenteel in totaal zeven.
De Librije is een instituut dat sinds 2004 wordt erkend met drie Michelin sterren. Chef Jonnie en gastvrouw Thérèse Boer zijn stuwende krachten achter de ontplooiing van de Nederlandse gastronomie. Ze inspireren. Duurzame streekproducten, aandacht voor groenten, inventieve technieken.
Maar op nummer één staat restaurant Sublimotion op het Spaanse eiland Ibiza, waar een menu zo'n 1.540 euro kost. Het duurste restaurant in Nederland is Ciel Blue op de 23e verdieping van het Okura-hotel in Amsterdam.
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
Boekingsdagen: Te reserveren op woensdag en donderdag (i.c.m. diner) en op vrijdag en zaterdag (i.c.m. lunch of diner). Kosten: Vanaf € 612,50 per persoon op basis van twee personen.
Vijf met een of meerdere sterren bekroonde restaurants:
Lindehof (Nuenen) Mediterraan/Frans. Cour du Nord (Nooitgedacht) Regionaal/Frans. Brienen aan de Maas (Well) Frans/Vis. Muller (Groningen) Frans.
Nederland telt op dit moment 117 sterrenrestaurants. Zij werden onderscheiden met één of meerdere sterren tijdens de Michelin uitreiking van 2022. Culy zet álle sterrenrestaurants in Nederland op een rijtje. De Michelinsterren zijn een belangrijke onderscheiding voor restaurants en hun chefs.
Restaurant Basiliek in Harderwijk is zijn Michelinster kwijtgeraakt. Alle andere toprestaurants in Oost-Nederland behouden hun ster(ren). Dat bleek tijdens de jaarlijkse uitreiking in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 't Nieuwe Diekhuus in Terwolde won een zogeheten 'Bib Gourmand'.
Chef de partie
Hij/zij bereidt al de sauzen en heeft ook de functie van poissonier in de brigade; met andere woorden hij bereidt ook de vissen, schaal- en schelpdieren.