Een gezonde groentesoep bevat minstens 80 g groenten per 200 ml soep of ongeveer 400 g groenten per liter soep.
In Nederland is 1 kopje in principe 150 ml. Soms wordt de Amerikaanse 'cup' gebruikt en dat staat gelijk aan 240 ml. Voeg vocht altijd voorzichtig en in kleine beetjes toe aan recepten en kijk hoe de substantie uitpakt. Weet dat je altijd meer vocht kunt toevoegen als je de smoothie, soep of het gerecht te dik vindt.
Hoeveel soep past in mijn soepkom? Meestal wordt de soep gewoon in een normale soepkom gedaan, maar je kunt deze natuurlijk ook uit een kopje of een diep bord eten. Je moet hier natuurlijk wel opletten, dat er in een soepkom maar 250 milliliter soep past. In een diep bord kun je 250 tot 350 milliliter soep doen.
Reken 500 g groenten per liter water. Kook ze in 12 à 15 min. gaar. Als u wil, kan u de soep fijn mixen en verder kruiden naar smaak.
Een gezonde groentesoep bevat minstens 400 g groenten per liter soep.
Hoeveel blokjes heb je nodig? Da's heel simpel: per halve liter water voeg je 1 bouillonblokje toe. Bijkruiden hoeft dan bijna niet.
Bij groot gebak rekenen we één stuk vlaai, taart of een koffiekoek per persoon. Als we brood rekenen voor bij de soep of voor een lekker toastje dan rekenen we twee tot drie soepbroodjes per persoon of zo'n vier-vijf stukjes stokbrood per persoon.
Voeg de vermicelli toe 4
Voeg de vermicelli aan de soep toe en laat nog 10 minuten koken.
** 1 portie = 1 kom = 250 ml (verpakking bevat ruim 4 porties).
Als je het aantal liter vermenigvuldigt met 1000, krijg je het aantal milliliters. Een milliliter (ml) is een inhoudsmaat en 1 ml is één duizendste van een liter. Milliliter (ml) is gelijk aan cm³. Dit wordt vaak gebruikt voor cilinderinhouden van verbrandingsmotoren, dat wordt vaak afgekort als cc.
Danny: Dat 7,5 deciliter.
Dus als je 1 dl moet meten, is dat 100 ml.
Iedere dag een soepje is helemaal niet slecht, maar je moet zeker niet doorslaan. Leven op soep is geen goed idee, dat is te eenzijdig en voorziet niet in alle benodigde voedingsstoffen. Datzelfde geldt voor het soepdieet. Door alleen maar soep te eten kun je wel degelijk snel afvallen, maar dat is van tijdelijke aard.
Leven op soep lijkt me trouwens geen goed idee want geen enkel voedingsmiddel bevat alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft. Variatie blijft de boodschap. ' Je mag ook gerust de hele dag door (magere) soep drinken, maar let toch op voor 's avonds, zeker als je last hebt van reflux (zuurbrand).
Soep staat immers meerdere minuten te koken. Daardoor zijn de meeste bacteriën gedood, door het koken. Bij opwarmen kun je juist extra veel bacteriën in het gerecht krijgen. Daarom soep en andere gerechten slechts één keer opwarmen, en niet veelvuldig opwarmen.
Soep kan het beste afgekoeld worden zonder de deksel op de pan of afgedekt met een platte zeef zodat er geen vliegen of ander ongedierte bij kunnen.
Kippensoep bevat het stofje carnosine. Dit stofje komt van nature ook in ons lichaam voor en helpt ons immuunsysteem om verkoudheid en griep ons lichaam uit te werken. Volgens Amerikaans onderzoek zou dit stofje in de soep een heilzame werking hebben. Daarnaast zou de soep de luchtwegen openzetten.
Doe de soep in een bakje dat in de magnetron gebruikt kan worden, maar sluit het niet af met een deksel. Zet de magnetron op ongeveer 600 Watt, en stel de tijd in op ongeveer 6 minuten.
Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon als het een maaltijdsoep wordt, iets minder als er veel 'vulling' in zit zoals b.v. bij bouillabaisse. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 tot 250 ml per persoon.
Neem voor dertig personen vijf potten jam, vijf hagelslag en vijf potten pindakaas mee. Leidraad: 1 pot is goed voor 1 brood. Voor vier broden heeft je één boterkuipje van 500 gram nodig. Per maaltijd reken je op één plak kaas en één vleeswaar, de rest zoet.
1 liter soep is genoeg voor 4 personen.
Meet ook even de inhoud van je pollepel: doe 'm vol water en giet dat in een maatbeker. Zo weet je precies hoeveel je straks in elk bord schept. En een beetje extra soep maken kan nooit kwaad: een restje kun je makkelijk bewaren in de diepvriezer.
Runderpoulet/Soepvlees
Poulet, soepvlees of bouillonvlees is allemaal hetzelfde. Het vlees is meestal gesneden van de platte bil. Smakelijk vlees, uitermate geschikt om langzaam te verwarmen en optimaal smaak af te geven aan het gerecht/bouillon.
Laat bouillon nooit koken, maar heel zachtjes trekken zonder deksel op de pan. Door het borrelen van het water emulgeren de vrijgekomen vlees- en viseiwitten met het vet in het water en wordt de bouillon troebel.
Gebruik altijd koud water als je een bouillon op zet. Hierdoor kunnen de ingrediënten hun smaak, kleur en geur beter afgeven aan de vloeistof. 3. Breng het water met de schenkel en beenderen tot dicht tegen het kookpunt, ontvet het en schuim de bouillon goed af.