Matla kroonde zich in Japan tot topscorer. De 32-jarige De Goede, aanvoerder van die ploeg, werd in 2018 en 2019 verkozen tot wereldspeelster van het jaar.
Geen prijs voor Eva de Goede, Frédérique Matla, Maria Verschoor of Alyson Annan. De acht (!) FIH Awards van de jaarlijkse verkiezing van wereldhockeybond FIH hebben dit jaar allemaal een Indiase winnaar. Gurjit Kaur en Harmanpreet Singh mogen zich de beste hockeyers van de wereld noemen.
Harmanpreet Singh werd gekozen tot beste hockeyer ter wereld, voor de Belgen Alexander Hendrickx en Arthur Van Doren die met hun land olympisch kampioen werden. Ook de beste keeper en het grootste talent bij zowel de mannen als de vrouwen komen uit India.
Eva de Goede is door de internationale hockeybond (FIH) voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Ze hield in de prestigieuze verkiezing de Argentijnse Carla Rebecchi en de Duitse Janne Müller-Wieland achter zich.
Teun de Nooijer geldt als een van de grootste Nederlandse hockeyspelers ooit. In het boek De hockey top 50, De beste Nederlandse hockeyers (m/v) aller tijden, zetten journalisten Rim Voorhaar en Philip Cooke hem zelfs op nummer 1.
Eva de Goede is door de FIH verkozen tot beste hockeyer van de wereld. Deze prijs won ze ook in 2019. Ze hield de Argentijnse Carla Rebecchi en de Duitse Janne Müller-Wieland achter zich.
Met 2520.64 punten gaat België dus aan de leiding gevolgd door Australië met 2377.36 punten. Nederland is nog steeds de nummer drie van de wereld met 2158.43 punten. Argentinië is vierde voor India, Duitsland, Engeland en Nieuw-Zeeland. Spanje en Canada completeren de top tien van de nieuwe wereldranglijst.
De internationale hockeyfederatie (FIH) heeft in totaal 138 landen die zijn aangesloten. Ondanks dit hoge aantal landen, zijn er volgens het IOC te weinig mensen die de sport echt beoefenen. In landen zoals India, Pakistan, Duitsland en Nederland is de sport nog steeds immens populair.
Vrouwen. (en) "Hockey Pro League Q&A", fih.ch, 9 juni 2017. Geraadpleegd op 9 juni 2017. (en) "'Game-changing' Hockey Pro League teams announced for 2019", fih.ch, 11 juni 2017.
Het vijftiende wereldkampioenschap hockey voor vrouwen vond plaats van 1 tot en met 17 juli 2022 in Terrassa, Spanje en Amstelveen, Nederland. Het was voor het eerst dat het toernooi door twee landen werd georganiseerd.
Een reguliere hockeywedstrijd bestaat uit 70 minuten. Er zijn 4 delen van 17,5 minuut: kwarten. Na het eerste en het derde kwart is een pauze van 2 minuten. In de rust, na het tweede kwart, volgt een pauze van 5 minuten.
Jongens die hockeyen zijn, vooral bij kleinere clubs, namelijk steeds zeldzamer. Bij de hockeyjeugd tussen de 10 en 14 is maar liefst 71% meisje.
Sinds 1986 wordt het toernooi om de vier jaar gehouden, soms op dezelfde locatie als het WK voor mannen. Nederland won in 2018 het meest recente WK en is met elf eindzeges ook recordhouder.
Je mag de tegenstander niet: hinderen in het spel door sticks of kleding vast te pakken. intimideren of door blokkeren het spelen verhinderen. benaderen binnen 5 meter als die een bal wil aannemen die bij een lange hoge bal (een 'scoop') naar beneden komt.
Hockey is een sport die al duizenden jaren bestaat.
Om de zuivere speeltijd gelijk te houden, kiest de KNHB voor de variant van vier kwarten van 17 ½ minuut. Ook het tijdsblok waarbinnen een wedstrijd wordt gespeeld blijft zo voor elke wedstrijd gelijk, waardoor de wedstrijden beter te plannen zijn voor de verenigingen.
De KNHB heeft de regels voor gele en rode kaarten aangepast. Tot dit seizoen beschouwde de KNHB een eerste gele kaart als een waarschuwing. Vanaf seizoen 2021-2022 berekent de KNHB voor iedere gele kaart (dus ook de eerste) een bedrag van 15 euro aan (administratie-)kosten en bij een rode kaart zelfs 50 euro.
Professionele hockeyers krijgen wél gewoon betaald. Al is het niets vergeleken met de salarissen van Nederlandse profvoetballers, de 'echte toppers' verdienen volgens Dicke tussen de 50.000 en 70.000 euro.
Waarom wordt het WK hockey voor vrouwen in twee landen gespeeld? Alle landen die het toernooi wilden organiseren, dienden een 'bid' in bij de Internationale Hockey Federatie (FIH). Spanje had dit keer twee varianten ingediend.
De Nederlandse hockeymannen treffen Nieuw-Zeeland, Maleisië en Chili in de groepsfase van het WK hockey, van 13 tot en met 29 januari 2023 in India. De vier landen werden donderdag tijdens de loting aan elkaar gekoppeld in poule C.
Wagener Stadion
Het WK Hockey Dames 2022 vindt plaats in zowel Spanje als Nederland. De poulewedstrijden van twee poules worden gespeeld in Spanje, waaronder de poule met de Spaanse dames. De andere twee poules worden gespeeld in Nederland (waaronder de poule met de Nederlandse Dames).