De rijkste man ter wereld is Elon Musk. Met een vermogen van 261 miljard dollar is Elon Musk ook de rijkste mens ter wereld. Door de successen van Tesla en SpaceX neemt ook het vermogen van oprichter Elon Musk al een aantal jaar toe. Op het moment van schrijven is Musk met kop en schouders de rijkste man ter wereld.
1. Elon Musk – Oprichter van Tesla en SpaceX – $195 miljard. Elon Musk is vanaf 2022 de rijkste man ter wereld met een vermogen van $ 195 miljard. Na bijna 3 jaar stoot hij hiermee Amazon-topman Jeff Bezos van zijn troon.
De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede. De internationale bank is technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.
Namelijk de familie Walton-Penner, door Forbes onlangs nog op de eerste plaats gezet in de ranglijst van rijkste families ter wereld. De familie dankt zijn vermogen van 238 miljard dollar vooral aan het bezit van Walmart, de grootse supermarktketen in de Verenigde Staten.
Snelste stijger. De rijkste familie in de lijst is de familie Brenninkmeijer, eigenaren van C&A, die samen goed zijn voor 23 miljard euro. De koninklijke familie heeft volgens Quote een vermogen van 1,2 miljard euro.
Vlaanderen blijft de rijkste regio. Op Lasne na bevinden alle rijkste gemeenten van het land zich in Vlaanderen. Sint-Martens-Latem staat traditioneel bovenaan met een gemiddeld inkomen van 25.375 euro, of de helft boven het nationaal gemiddelde.
Remon Vos steeg in 2021 met stip op Quotes ranglijst van rijke Nederlanders. Na Charlene de Carvalho-Heineken is hij volgens Quote 's lands rijkste. Hij is geboren in Stadskanaal maar bouwde zijn imperium grotendeels op in Oost-Europa. Daardoor bleef hij in Nederland lang onder de radar.
Lidl-oprichter Dieter Schwarz blijft de rijkste Duitser. Volgens een nieuwe ranglijst van 'Welt am Sonntag' beschikt de 80-jarige stichter van Lidl en Kaufland over een geschat vermogen van 41,8 miljard euro.
Het rijkste land is de Verenigde Staten met een gemiddeld netto-vermogen van 218.000 euro, gevolgd door Zwitserland (212.000 euro) en Denemarken (149.000 euro). Wereldwijd bedraagt het gemiddelde netto-vermogen 36.000 euro. Amerikanen zijn rijk doordat ze meer dan de helft van hun vermogen belegd hebben.
Veel mensen gebruiken de magische grens van 1 miljoen euro als grens om iemand rijk te noemen. Wanneer je meer dan één miljoen euro bezit, kan je jezelf miljonair noemen. Uit dat van het CBS (bron) blijkt dat zo'n 277.800 huishoudens in Nederland een vermogen van één miljoen euro of meer hebben.
De som om te bepalen hoe rijk je bent, is nu simpel: bezittingen – schulden = jouw persoonlijke waarde. Dat is het bedrag dat je onder de streep overhoudt. Dat bedrag is niet in alle gevallen positief. Het kan ook in het rood schieten, dat betekent dat je meer schulden dan bezittingen hebt.
Uitgeschreven is dit 1.031.681.160.000.000. Bij dit bedrag is alles inbegrepen: ook contant geld, geld op spaarrekeningen, investeringen, cryptovaluta en meer.
1 Françoise Bettencourt Meyers: $74.8 miljard
Françoise (68) is de kleindochter van de oprichter van L'Oréal en de rijkste vrouw ter wereld. Ze zit sinds 1997 in de raad van bestuur van het bedrijf en bezit 33 procent van de aandelen. Daarnaast schrijft ze boeken over Griekse goden en de bijbel.
De rijkste Belg, Eric Wittouck (Weight Watchers), is liefst 10,8 miljard euro waard, Alexandre Van Damme (AB InBev) 10,5 miljard.
In totaal telt de wereld 2755 miljardairs, samen goed voor 13.100 miljard dollar. Nederland telt twaalf miljardairs. De lijst wordt aangevoerd door Jeff Bezos, de baas van Amazon. Hij is met afstand de rijkste man ter aarde met een geschat vermogen van 177 miljard dollar (149 miljard euro).
Nummer 3 van de lijst is Dieter Schwarz, oprichter van die andere Duitse supermarktketen, de Lidl, met een geschat vermogen van €13 miljard, een miljard meer dan vorig jaar.
Ook in Europa gingen miljardairs erop achteruit. Dit jaar staan er 592 Europese miljardairs op de lijst en dat zijn er 36 minder dan vorig jaar. Het gezamenlijk vermogen daalde van $3 biljoen naar $2.8 triljoen. De meeste Europese miljardairs komen uit Duitsland.
Americo Amorim (Portugal) — netto vermogen €3,7 miljard
Kurk. Daarmee vergaarde de Portugees Americo Amorim zijn aanzienlijke fortuin.
De rijkste man ter wereld is Elon Musk. Met een vermogen van 261 miljard dollar is Elon Musk ook de rijkste mens ter wereld. Door de successen van Tesla en SpaceX neemt ook het vermogen van oprichter Elon Musk al een aantal jaar toe. Op het moment van schrijven is Musk met kop en schouders de rijkste man ter wereld.
Bovendien liet Grimes in februari van dit jaar nog op het sociale platform weten in Austin te wonen, een stad op zo'n 480 kilometer afstand van Boca Chica. Maar met of zonder gezin, de rijkste man ter wereld leeft dus in een ruimte vergelijkbaar met een kleine studio.
Heel wat geld dus en slechts de very happy few heeft zo veel geld op zijn of haar bankrekening. Volgens de jaarlijkse ranglijst van zakentijdschrift Forbes zijn er ook dit jaar nog miljardairs, wereldwijd zelfs zo'n 2.668. Er zijn nog zekerheden.
In 2021 bedroeg de gemiddelde huizenprijs in ons land 297.611 euro (+7,5 procent). In Vlaanderen was dat 329.747 euro (+7,6 procent) en in het Brusselse gewest 528.057 euro (+6 procent). In de lijst met de tien duurste gemeenten stond Sint-Martens-Latem helemaal bovenaan.
Sint-Martens-Latem blijft rijkste gemeente
Als we naar de gemeenten kijken, blijft Sint-Martens-Latem de rijkste van het land (30.748 euro). Keerbergen, Oud-Heverlee, het Waals-Brabantse Lasne (de eerste Waalse gemeente) en het Antwerpse Hove vervolledigen de top vijf van rijkste gemeenten.
De duurste villa's liggen met voorsprong in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De gemiddelde villaprijs komt er neer op 894.600 euro. Dat blijkt ook uit de lijst van tien duurste gemeenten in België. In de top tien staan liefst vijf gemeenten uit het Brussels Gewest.