Volwassen konijnen en veel andere knaagdieren, gorilla's en honden eten hun eigen poep of die van een ander op. De poep bevat vitaminen die er in de eerste verteringsronde niet uit gehaald konden worden.
Van je eigen poep word je niet ziek, behalve misschien dat je tandvlees kan gaan ontsteken. Het grootste probleem zal het overwinnen van je natuurlijke walging zijn. Verder krijg je na een paar maanden zonder voedsel een tekort aan vitamine C. Dat leidt tot scheurbuik en ook dat is dodelijk.
Teefjes ruimen van oudsher al de ontlasting van de puppy's op door deze op te eten. En jonge honden ontdekken de wereld via hun mond en eten dus ook poep. Ook honden die extra eetlust hebben, zoals gecastreerde reuen en teefjes, kunnen van de extra trek poep gaan eten.
Het grootste dier wat ooit geleefd heeft, de blauwe vinvis. Alles is enorm aan deze kolos en als hij een grote boodschap moet doen, doet hij dat… nou ja, ook groots.
Menselijke poep is bitter, vanwege de gal. Dat wordt afgescheiden door de lever en opgeslagen in de galblaas. De korrels die overblijven in uitwerpselen hebben geen smaak. We gaan ervan uit dat de smaak van poep voornamelijk door de geur wordt bepaald.
De overlast van spinnen bestaat niet alleen uit rag en nesten maar ook uit uitwerpselen. De uitwerpselen van de spin bevatten zuren, die te herkennen zijn aan “zwarte pitjes” op de kozijnen. De zuren tasten houtwerk maar ook aluminium- en kunststof kozijnen aan.
Spinnen en insecten zoals: vliegen, muggen en wespen laten poepvlekjes achter op de kozijnen en meubels. Deze vlekken zijn vaak lastig te verwijderen, zeker als ze al zijn ingedroogd. Maar met wat preventieve maatregelen kun je de hoeveelheid poep zoveel mogelijk beperken.
Haaien bevallen door hun poepgat
Veel dieren, waaronder vogels, reptielen en sommige vissen, hebben maar één uitgang voor plas en poep. Hetzelfde gat, de cloaca, dient ook nog eens voor het hebben van seks en het leggen van eieren. Sommige haaien werpen zelfs levende baby's door dit plas- en poepgat.
Vogels poepen en plassen tegelijkertijd. Ze hebben niet als mensen een aparte urineblaas. Ze lozen alles in 1 keer en dat doen ze via dezelfde uitgang. Vogels hebben een cloaca.
Gemiddeld poepen we zo'n 128 gram per dag. Met een gemiddelde levensverwachting van 81 jaar pers je dus gedurende je leven 3.787 kilo stront naar buiten. Dit is meer dan het gewicht van de gemiddelde Aziatische olifant, die weegt namelijk 3.350 kilo.
Gastro-enterologen (maag-darm wetenschappers) vertellen in Live Science dat alles goed zit als je tussen de drie keer per dag en drie keer per week een grote boodschap doet.
Het eten van ontlasting is niet zonder gevaar. Die kan namelijk parasieten, bacteriën of ziektekiemen bevatten, die de hond dan ook binnen krijgt door het eten ervan. Ook het eten van mensenpoep kan zeer gevaarlijk zijn.
Uitdrogingsgevaar is er niet, maar ze kunnen wel opzwellen. Daarom plassen ze veel. Ze hebben een cloaca of een opening achter de anus waar de plas en poep uitkomt. Indien je dus een zeevis in zoet water zet dan zal deze niet overleven.
Slangen hebben net als veel andere dieren een spijsverteringsstelsel met onder andere een maag, lever en darmen. Bij slangen komt de ontlasting uit de darm en de urine uit de nieren samen in een ruimte. Die ruimte wordt de cloaca genoemd. Slangen poepen en plassen tegelijk.
Willem Wever zocht het uit! Kippen plassen niet zoals mensen dat doen.
Met hun pootjes vol bacteriën wandelen ze namelijk net zo lief over jouw ontbijt heen. Bovendien poepen en plassen ze ook nog eens overal waar ze landen.
De vissen hebben een opening, een cloaca, waar plas en poep uitkomt.
Dat betekent dat schildpadden en andere reptielen -- in principe -- een waterige urine kunnen produceren. Krokodillen en waterschildpadden, die in het water leven, scheiden langs die weg bijvoorbeeld overtollig vocht af. Alleen: reptielen die aan land leven, verkeren meestal in een warme en droge omgeving.
Insecten hebben nauwelijks of geen slagaders, maar wel een hart. Het lichaam van een insect bevat ook tracheeën: een zeer fijnvertakt stelsel van kleine buisjes met openingen aan de zijkant van het lichaam, dit is het ademhalingssysteem.
Voedsel bepaalt de kleur van feces
Zijn poep is groen doordat veel vezels onverteerbaar zijn. Beer poept rood: Dieren die voedsel met veel rode kleurstoffen eten, bessen bijvoorbeeld, hebben rode ontlasting, zoals de bruine beer.
Wanneer de mug zich voedt met bloed, scheiden de nierbuisjes een eiwit af dat ervoor zorgt dat de mug urineert, om daarmee wat gewicht te verliezen. Als hij dat niet doet, kan hij vaak niet meer goed wegvliegen doordat zijn kleine vleugeltjes het gewicht nauwelijks kunnen dragen.
Hoewel ze veel ogen hebben, zien spinnen doorgaans niet veel meer dan wat vage bewegende schaduwen. Ze gebruiken de trillingen van hun web om zich te oriënteren. De meeste spinnen hebben acht ogen.
Reacties. Nee, spinnen kunnen geen geluiden maken, omdat ze geen delen hebben om dit te doen. Spinnen net als alle andere geleedpotigen hebben geen stembanden, en dus kunnen ze geen geluid produceren.
Volgens Mark Alderweireldt van de Belgische spinnenvereniging Arabel gaat het om een slimme overlevingsstrategie: door enkele lichaamsfuncties uit te schakelen kunnen spinnen, zo blijkt nu, zichzelf in een coma doen belanden. Tijdens die periode bewegen ze niet en hoeven ze geen zuurstof in te ademen.
Gewervelde dieren zoals honden, katten, vissen en vogels hebben bijvoorbeeld hersenen, maar ook krabben, insecten en inktvissen. Dieren zoals ringwormen, slakken, sponzen, anemonen en kwallen hebben geen hersenen. De grote hersenen Het grootste deel van onze hersenen noemen we (niet verrassend) de grote hersenen.