Wie eerst bedienen?

De volgorde van serveren
Er wordt begonnen met de oudste dame in het gezelschap en daarna de jongere dames. Hetzelfde geldt voor de heren: de oudste heer wordt het eerst bediend, de jongste als laatste. Uiteraard wordt het aperitief eerst geserveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-belgie.be

Wie serveer je eerst?

volgorde van uitserveren

De regel is: van vrouw naar man en van oud naar jong. Probeer daarnaast ook de gerechten en dranken op volgorde van koud naar warm te serveren. Hierdoor voorkom je dat de warme gerechten of dranken afkoelen voordat de rest geserveerd is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thehospitalitist.nl

Hoe word je goed in de bediening?

Werken in de bediening bij een restaurant is niet makkelijk.
...
  1. Maak contact met je gasten. Je topprioriteit tijdens het bedienen is het creëren van een fantastische eetervaring voor je gasten. ...
  2. Upsell op basis van je persoonlijke ervaring. ...
  3. Doe geen aannames. ...
  4. Wees efficiënt. ...
  5. Ga slim om met gasten die blijven 'plakken'

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lightspeedhq.nl

Welke kant bedienen?

Gevulde en lege borden worden rechts van de persoon geserveerd. De drank wordt eveneens rechts geserveerd. Men serveert links wanneer men de gerechten aanbiedt op schotels en de gasten zelf het voedsel moeten nemen. Een andere mogelijkheid van het opdienen is , dat alles op een tafel gezet wordt (buffet).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Hoe serveer je uit?

De algemene etiquette: uitserveren en afruimen

Het uitserveren van zowel borden als glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Wanneer je een glas drinken uitserveert doe je dit altijd met het logo naar de gast toe, ook bij een fles wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banzaboo.com

HELP, IK HEB DRINKEN GEMORST OVER EEN GAST: WAT MOET IK DOEN?

45 gerelateerde vragen gevonden

Is met een dienblad lopen moeilijk?

Plateau/dienblad lopen

Het is een kunst om drankjes met een dienblad aan je gasten te serveren, maar iedereen kan het leren wanneer je niet opgeeft en blijft oefenen. Pak het dienblad op door het voorzichtig van de bar af te schuiven en ondersteun het blad met de vingertoppen van je linkerhand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elo.knowledgemonk.nl

Hoe moet je bedienen in een restaurant?

Wij geven je een aantal tips om jouw werk in de bediening op rolletjes te laten verlopen.
  • Tip 1: Zorg ervoor dat je terras, restaurant of café er verzorgd uit ziet. Een eerste indruk is goud waard. ...
  • Tip 2: Maak oogcontact. ...
  • Tip 3: Blijf altijd vriendelijk en beleefd. ...
  • Tip 4: Zorg voor een snelle bediening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-uitzendbureau.nl

Welke hand moet een dienblad?

Dienblad hoor je links te dragen, dit omdat je met rechts hoort uit te serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bokt.nl

Hoe serveer je gerechten?

De beste presentatietechnieken:
  1. Creëer hoogte op het bord.
  2. Snijd vlees horizontaal.
  3. Speel met texturen.
  4. Gebruik contrasterende kleuren.
  5. Stem uw presentatie af op het thema van uw restaurant.
  6. Gebruik de juiste borden.
  7. Serveer kleinere porties.
  8. Gebruik eetbare garnering en decoratie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lightspeedhq.nl

Wat moet je zeggen als serveerster?

Je zet alles op tafel, over de rechter schouder van de klant. En dan, natuurlijk, zeg je: - Eet smakelijk. - Dank u wel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterval.info

Hoe oud serveerster?

Je mag (hulp)werkzaamheden in de horeca uitvoeren. Zoals helpen bij de bediening in een kantine of restaurant. Als er alcohol wordt geschonken, mag je daar als 15 jarige niet werken. Dit staat in de Drank - en Horecawet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe krijg ik het meeste fooi?

Tip 1: Wees een expert
  1. Tip 2: Durf vragen te stellen. Stel vragen aan de gast en breng het gesprek op gang. ...
  2. Tip 3: Stel jezelf voor. Uit onderzoek blijkt dat jezelf voorstellen aan je gast zorgt voor 53% meer kans op een hogere fooi. ...
  3. Tip 4: Geef aandacht en wees attent. ...
  4. Tip 5: Herhaal de bestelling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hsn-horeca.nl

Wat zijn de etiquetteregels?

Etiquette is een geheel van cultuurgebonden beleefdheidsregels en omgangsvormen. De kern van de etiquette is: rekening houden met de gevoelens van anderen en met de gebruiken in een samenleving, in alle situaties waarin mensen met elkaar omgaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etiquettebureau.com

Wat is de juiste volgorde voor het voor bereiden en inschenken van drankjes?

Je kan er dan voor kiezen eerst de tapbiertjes te serveren, dan de warme dranken en gekoelde dranken en tot slot de ongekoelde dranken. Dit ongeacht het geslacht of leeftijd van de gast. Soms wordt ervoor gekozen om de minst stabiele dranken, zoals wijnglazen, als eerst te serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op passie.horeca.nl

Hoe lopen met 3 borden?

STAP 1: hoe loop je met drie borden?
  1. Houd je linkerarm in een hoek van 90 graden, met je handpalm omhoog.
  2. Steek je pink en duim omhoog. ...
  3. Zet het eerste bord op je drie vingers.
  4. Laat het tweede bord steunen op je onderarm en je duim en pink.
  5. Het derde bord pak je met je rechterhand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thehospitalitist.nl

Hoe serveer je frisdrank?

Je kunt frisdranken op verschillende manieren serveren: met een rietje in het flesje of in een flesje met een glas erbij. Frisdrank wordt vaak met ijsblokjes geserveerd. Nadeel hiervan is dat de drank dan verdund wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intraquest.nl

Welke kant afruimen?

De meeste gasten zijn immers rechtshandig en als u rechts serveert dan is het voor de gasten vrij onhandig om iets van de schotel te nemen. Ook het afruimen gebeurt aan de rechterzijde van de gast. Als een gast klaar is met eten, zal hij of zij het bestek meestal op het bord laten liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-belgie.be

Is achter de bar werken moeilijk?

Achter de bar werken is hard werken, maar vooral ook leuk. Maak praatjes met je gasten en sloof je een beetje uit, op een goeie manier dan. 😉 Wie weet kun je zelfs een beetje oefenen met flairtending! Flair bartending dus, drankjes bereiden met een hele show eromheen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skanna.nl

Wat verdien je in de bediening?

Een Medewerker Bediening in Nederland verdient gemiddeld € 2.095 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.785 (laag) tot € 2.410 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkzoeken.nl

Wat weegt een vol dienblad?

Een vol dienblad bevat al gauw 15 glazen en weegt daarbij ruim 5 kg. Het is zwaar werk en in begin ook erg lastig om het dienblad stabiel op één hand te dragen en tegelijkertijd drankjes uit te serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jhpo.nl

Hoe moet je koffie serveren?

Bij koffie hoort warme melk of koude (koffie) room, suiker en kokend water. Meestal serveert men enkele zoete hapjes en slagroom. In het restaurant wordt het schoteltje met koffiekop rechtstreeks op tafel geplaatst naast het nagerechtbord. Koffiekan, melkpot en suikerschaaltje in het midden van de tafel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serveerkunde.be

Wat is een uitserveren?

Uitserveren = uitserveren is een ander woord voor bedienen of service verlenen. Meestal in combinatie met eten en drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Populaire vragen