Wie Google denkt dat jij bent, vind je daar via 'Advertentie-instellingen' Waar je allemaal bent geweest, via 'Locatiegeschiedenis' Wat je in je leven opgezocht hebt, in je 'Web- en app activiteit' en zelfs je 'Youtube zoek– en kijkgeschiedenis'
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
Check ook even myactivity.google.com. Deze pagina houdt je zoekgedrag en aan Google-gelieerde activiteiten bij. Via 'activiteitsopties' op dezelfde pagina bepaal je wat Google wel en niet mag opslaan.
Zo weet Google bijna alles: wie je bent, wat je opzoekt, hoe je eruit ziet, wat je bekijkt, hoe je stem klinkt, waar je bent, waar je heengaat, wie je vrienden zijn, hoe je agenda eruit ziet, wanneer je slaapt, hoe gezond je bent, wat je interessant vindt en daardoor vooral: welke advertenties je waarschijnlijk ...
Wil je weten wat Google weet over waar jij bent geweest? Dat kun je op 2 plekken in je Google-account terugvinden: Locatiegeschiedenis. Web- en app-activiteiten.
Volg dan deze stappen. Ga naar het Google formulier zoekresultaten verwijderen: klik hier voor het Google formulier. Selecteer het land waarin je woont. Vul de gevraagde gegevens in zoals je naam, e-mailadres, het webadres (URL) dat je uit zoekresultaten wilt verwijderen en de reden hiervan.
Gegevens van bij Google ingelogde gebruikers verlopen standaard na 26 maanden. Als de Analytics-instelling Bewaring van gegevens is ingesteld op een periode die korter is dan 26 maanden, worden de gegevens van op Google ingelogde gebruikers bewaard voor die kortere termijn.
Wie Google denkt dat jij bent, vind je daar via 'Advertentie-instellingen' Waar je allemaal bent geweest, via 'Locatiegeschiedenis' Wat je in je leven opgezocht hebt, in je 'Web- en app activiteit' en zelfs je 'Youtube zoek– en kijkgeschiedenis'
Luistert Google naar mij? Het korte antwoord is, ja – Siri, Alexa en Google Voice luisteren naar je. Standaard hebben de fabrieksinstellingen de microfoon ingeschakeld.
Stap 1: Bekijk een overzicht van je gegevens
Tip: Je kunt rechtstreeks naar je Google Dashboard gaan. Ga naar je Google-account. Klik in het navigatievenster links op Gegevens en privacy. Content opgeslagen vanuit Google-services.
Stap 1: Ga naar de website van Google Search Console en log in op het juiste Google account. Stap 2: Selecteer links boven de juiste property (dit is de website waar je het zoekresultaat van wilt verwijderen). Stap 3: Klik links in het rijtje op 'Verwijderingen'. Stap 4: Klik op 'Nieuw verzoek'.
Het meest gezochte woord? Youtube. 84% van de gebruikers gebruikt Google 3 keer per dag of vaker. Van de (product) zoekopdrachten begint 46% op deze zoekmachine.
De Keyword Tool van Google Adwords is een webdienst waarmee je kunt bekijken hoe vaak er op bepaalde trefwoorden – en daaraan gerelateerde termen – gezocht wordt in Google en hoeveel concurrentie er op die keywords is.
Iedere seconde verwerkt Google naar schatting 60.000 zoekopdrachten. Deze zoekopdrachten zijn een schat aan informatie. Google bewaart deze gegevens en vult ze aan met informatie uit Gmail, YouTube en Chrome. Daarom wil Google zo graag dat jij al deze diensten gebruikt terwijl je bent ingelogd met je Google-account.
Je telefoon licht uit het niets op of gedraagt zich op andere manieren vreemd. Als je telefoon ineens oplicht, uitgaat, vanzelf opstart of apps installeert zonder dat jij iets doet, kan het zijn dat iemand je telefoon op afstand bedient, wat erop kan wijzen dat diegene je gesprekken afluistert.
Geen verplichting en geen mogelijkheid. Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet.
Google weet welke apps je gebruikt
Het bedrijf weet hoe vaak je die gebruikt, waar je ze gebruikt en met wie je contact hebt via die apps en extensies. Dat betekent dat ze weten met wie je praat op Facebook, met mensen in welke landen je contact houdt, maar ook hoe laat je gaat slapen.
Log in op Facebook en ga naar je instellingen. Klik op “Je Facebook-gegevens” en dan op “Je gegevens bekijken”. Klik op de categorie die jij wilt bekijken: hier zie jij alle informatie die Facebook over jou heeft binnen deze categorie.
Als u een openbare computer gebruikt, slaat u de gegevens op in Google Drive of in een alternatieve opslagruimte waarvan u de enige gebruiker bent.
Iedereen met een smartphone met Android als besturingssysteem heeft een Google account nodig. Als er dan een foto is gemaakt wordt deze automatisch bij Google Foto's opgeslagen. Google Foto's is vanaf ieder punt te benaderen na het inloggen met het e-mail adres en wachtwoord van dat account.
We kunnen je geboortedatum gebruiken om instellingen voor je account te bieden die geschikt zijn voor je leeftijd. Er kan bijvoorbeeld aan minderjarigen een waarschuwing worden weergegeven wanneer ze een site hebben gevonden die ze misschien niet willen zien.
Technische en commerciële veiligheid
Diensten als Gmail en Hotmail vallen onder streng toezicht en hebben dit technisch vast goed geregeld. Wat dat betreft hoef je je weinig zorgen te maken.