De Hydraplus Zonnespray SPF 50+ van Biodermal is de beste zonnebrand van 2022.
Huidarts.com adviseert een zonnebrandmiddel met een minerale filter omdat deze op de huid blijft zitten, niet door de huid heen dringt en geen inwendige gezondheidsproblemen geeft. Bovendien beschermt een minerale UV filter de huid direct zodra deze op de huid is aangebracht.
Kruidvat Solait High Sunspray SPF 30 heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding en is daarmee volgens de Consumentenbond de Beste Koop. De bescherming werd beoordeeld met een 7,3, het gebruiksgemak met een 7,7 en het etiket met een 8,2. Daarmee biedt de zonnebrandspray een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.
De testresultaten laten daarnaast ook zien dat het product op duurzaamheid goed scoort, wat anno 2022 natuurlijk zeker niet vergeten mag worden. Het gaat hier om een zonnebrandcrème van Biodermal: de Hydraplus Zonnespray SPF 50+ is volgens de Consumentenbond absoluut onmisbaar in je toilettas deze zomer.
Beste zonnebrandcrème uit de test
Door de Nederlandse Consumentenbond is de Zenova Sun Spray van Action uitgeroepen tot 'Beste Koop' in categorie zonnebrandcrème. En dat voor de mega lage prijs van €3,96, gewoon bij de Action!
Het nadeel van factor 50
Een zonnebrandcrème met SPF 50 zorgt voor schijnveiligheid. Je smeert minder omdat je denkt dat je de hele dag supergoed beschermd bent. Maar er bestaat geen zonnebrandcrème die je de hele dag beschermd als je je 's ochtends hebt ingesmeerd, ook factor 50 niet.
Hoe minder chemische filters, hoe beter! Kies daarom altijd voor een zonnebrand met minerale filters. Kijk daarnaast goed naar de ingrediëntenlijst en check of er geen oxybenzone, octinoxate, octisalate, avobenzone, homosalate en octocrylene in zit.
De spray Lovea SPF 30 en de lotion Nuxe SPF 30, bleken de endocriene verstoorder ethylhexyl methoxycinnamate te bevatten. De meningen over de schadelijkheid van deze stof lopen uiteen, maar we raden vanuit voorzorgsprincipe aan om deze te vermijden in producten die op de huid blijven, zoals ook zonnecrème.
Deze spray is een van de bestsellers uit de Australian Gold lijn. Het merk staat bekend om zijn goede bescherming tegen de zon, de toegevoegde bronzer en de heerlijke exotische geuren. Het fijne aan dit product is dat het je huid een prachtige zongebruinde teint geeft zonder enige vlekken of strepen.
De makkelijkste manier is om iedere dag een dagcrème met minimaal SPF 30 te gebruiken. Daarnaast hebben we andere producten, zoals een primer met SPF 30, die meteen ook een goede basis is voor je make-up. Gebruik je een dagcrème zonder SPF? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een zonnebrandcrème gebruiken.
Het goedkope Cien zonnebrand middel van de Lidl is een heel goed zonnebrand middel. Dat bewijzen zonnebrandmiddel testen keer op keer. In een test van de Duitse Consumentenbond is zonnebrand middelen is de Cien zonnebrand van de Lidl verrassend als beste zonnebrand middel uit de test gekomen.
Procentueel verschil tussen factor 30 en 50
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.
Kijk je vervolgens naar de samenstelling en aanwezige zonnefilters, dan kan je voorzichtig samenvatten dat zonnebrandcrèmes met zinkoxide, die bovendien géén avobenzone, oxybenzone en octocrylene bevatten, het minste risico geven op gele vlekken in kleding.
Beste uit de Test: Biodermal Hydraplus Zonnespray 50plus
Zonnebrandmiddel bevat uv-filters die je beschermen tegen uv A- en uv B-straling. Deze straling zit in zonlicht, maar ook in het licht van een zonnebank. Beschermen doet deze zonnebrand van Biodermal goed, zowel tegen uv A- als tegen uv B-straling.
Zinkoxide en titaniumoxide zijn de bekendste minerale filters. Doordat ze een barrière op de huid creëren, worden de zonnestralen gereflecteerd. Minerale zonbescherming moet gelijkmatig over je huid worden aangebracht om effectief te zijn en biedt bescherming tegen zowel UVA- als UVB-straling.
De natuurlijke zonnebrand van Naïf verzorgt de huid zonder parabenen en mét natuurlijke zonnefilters. Je huid wordt heerlijk gevoed met jojobaolie en beschermt dankzij de zinkoxide als uv-filter. Deze minerale zonnebrand met antioxidanten van Clarins is verrijkt met plantenextracten. Ook handig: hij is waterproof.
Zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+
Wanneer je dus onbeschermd 8,5 minuut in de zon mag, kan je met een zonnebrandproduct met factor 50, 425 minuten in de zon. De UV kleding heeft altijd bescherming tegen zowel UBA als UVB.
De hoogte van de SPF (Sun Protection Factor) die je nodig hebt, is afhankelijk van je huidtype en de zonkracht. Ga je op een zomerse dag naar het strand of park? Gebruik dan altijd minstens factor 30 en smeer jezelf elke 2 uur opnieuw. Smeer ook altijd opnieuw na het zwemmen.
Laat je ook niet misleiden door de stelling: 'minder vaak smeren dankzij factor 50'. Dermatoloog Menno Gaastra legt uit: "Smeer altijd minstens iedere drie uur, ongeacht de factor. Een hogere factor betekent namelijk niet dat hij langer blijft zitten, laat staan dat je hem minder vaak hoeft aan te brengen.
Mijn gevoelige huid reageert goed op deze zonnemelk en ik ben tijdens het gebruik van deze zonnemelk in Griekenland niet verbrand. Ik heb om de 2 uur gesmeerd, zoals ik altijd trouw doe. Wel moet je erg lang en ”goed” smeren wil deze zonnemelk intrekken.
Huidtype 1: Als je zeer snel verbrandt, niet bruin wordt en een zeer lichte huid of sproeten hebt, kun je het beste een SPF 50 voor je gezicht gebruiken. Huidtype 2: Als je snel verbrandt, langzaam bruin wordt en een lichte huid hebt, kun je het beste SPF 30 voor je gezicht gebruiken.
Een klassieker, deze goede zonnebrand voor je gezicht en lichaam van Lancaster. De Comfort milk met factor 50 beschermt tegen de zon en zorgt 24 uur voor hydratatie. Bovendien bevat 'ie een tan activator complex. Hiermee krijg je in no-time een stralende en egale bruine teint.
Bij het kopen van zonnecrème is het belangrijk dat je de juiste beschermingsfactor kiest voor je huidtype. De beschermingsfactor wordt aangeduid met Sun Protection Factor (SPF) op de verpakking. De keuze van de beschermingsfactor hangt samen met je huidtype. Gebruik in het algemeen altijd minimaal factor 30.