Welke Ytong blokken voor dragende muur?

Als je gebruik wil maken van Ytong blokken voor een draagmuur is het van belang dat je hier de juiste dikte voor kiest. Er wordt geadviseerd voor draagmuren minimaal 100 mm dikke Ytong blokken te gebruiken. Bij het gebruik van een binnenmuur kun je een minimum van 70 mm aanhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kluswijs.nl

Is Ytong dragend?

Een luchtig bouwmateriaal met steengoede eigenschappen. Ytong cellenbeton is een licht, natuurlijk, sterk isolerend en multifunctioneel product voor dragende en niet-dragende constructies in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op xella.nl

Hoe sterk is een Ytong muur?

Ytongblokken zijn blokken gemaakt van cellenbeton/gasbeton. Het is een duurzaam product, bestaande uit zand, kalk en water. Het materiaal is licht en daardoor gemakkelijk hanteerbaar. Tegelijkertijd zijn de gasbetonblokken sterk genoeg om zowel in een dragende als niet-dragende constructie te dienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwbestel.nl

Wat is het verschil tussen Ytong en cellenbeton?

Ytong is synoniem voor cellenbeton en gasbeton en bestaat uit een serie bouwmaterialen, waaronder blokken (meest gebruikt), panelen, dakplaten en lateien, die bijzonder licht van gewicht en flexibel inzetbaar zijn. Cellenbeton of Ytong is een natuurlijk bouwmateriaal dat bestaat uit en mengsel van kalk, zand en water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwbestel.nl

Hoe dik moet een Ytong muur zijn?

Er wordt geadviseerd voor draagmuren minimaal 100 mm dikke Ytong blokken te gebruiken. Bij het gebruik van een binnenmuur kun je een minimum van 70 mm aanhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kluswijs.nl

Building WALL with YTONG blocks

34 gerelateerde vragen gevonden

Welke blokken voor binnenmuren?

Welk blok, steen of profiel je gebruikt, hangt af van het type muur. Ga je een dragende muur zetten, gebruik dan bijvoorbeeld kalkzandsteen. Voor een niet-dragende muur pak je Ytong blokken of metal stud. Tevens maak je een scheidingswand met behulp van constructiehout en gipsplaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bmn.nl

Waarom eerste laag Ytong?

Door de eerste rij Ytong blokken in waterdichte mortel te leggen en de blokken later ook een waterdichte cement finishlaag te geven, zorgt u dat Ytong muren en andere objecten effectief worden beschermd tegen optrekkend en indringend water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ecoformeurope.nl

Kan Ytong tegen water?

Kan Ytong cellenbeton tegen vocht? Ja, Ytong is ongevoelig voor vocht. Het bouwmateriaal kan dus zonder problemen gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals badkamers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op xella.be

Kan je Ytong Metselen met mortel?

Ytong kan niet met gewone mortel worden gemest, wel kan dit met tegellijm. Of eventueel mortel aanmaken met bouwdispersie, niet een scheutje maar 1 deel en max 2 delen water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwinfo.be

Wat is beter cellenbeton of kalkzandsteen?

Allereerst hebben kalkzandsteenblokken een vele malen hogere constructieve waarde. Cellenbetonblokken hebben het voordeel dat ze een goede thermische isolatie hebben in tegenstelling tot de blokken van kalkzandsteen. Ook zijn kalkzandsteenblokken zwaar in gewicht, moeilijker te verwerking en niet vochtbestendig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kluscenter.nl

Wat is beter gipsplaten of gipsblokken?

Vergeleken met gipsplaat ben je met gasbetonblokken langer bezig om de wand netjes af te werken, door het grote aantal voegen. Een voordeel van gasbeton is dan weer het makkelijkere transport.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klium.nl

Wat betekent G4 600?

G4/600: Druksterkte > 4 N/mm², soortelijke massa < 600 kg/m³ G5/800: Druksterkte > 5 N/mm², soortelijke massa < 800 kg/m³

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe sterk is cellenbeton?

De volumieke massa van droog cellenbeton varieert van 300 tot 800 kg/m3 (normaal beton tot ca. 2400 kg/m3) met een druksterkte van 2 tot 6 N/mm2. In bepaalde gevallen dient Murfor voegwapening aangebracht te worden, bijvoorbeeld bij vloer en plafond. - een redelijke geluidsisolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op joostdevree.nl

Is cellenbeton duur?

De aankoopprijs van cellenbetonblokken is zeker duurder dan de aankoop van klassieke materialen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Hoe goed isoleert Ytong?

De Ytong Energy+ bouwblok

De Energy+ bouwblok heeft een zeer lage lambda-waarde (hoe lager hoe beter) van 0.06 W/mK en kan dus zorgen voor zeer goed geïsoleerde muren. Ter vergelijking heeft een standaard bouwsteen een lambda-waarde van ongeveer 0.3 W/mK en voor PUR isolatie ligt dit rond de 0.025 W/mK.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouw-energie.be

Kun je gasbetonblokken buiten gebruiken?

Gasbeton blokken wordt veel toegepast bij het plaatsen van binnenwanden of binnenspouwbladen. Maar het is ook goed mogelijk om cellenbeton buiten toe te passen. Het celbeton is namelijk waterbestendig, daarom hebben vocht en vorst geen invloed op gasbeton blokken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sleiderink.nl

Welke voorstrijk voor cellenbeton?

Cellenbeton is een sterk zuigende ondergrond, waardoor het noodzakelijk is de muur eerst met voorstrijk te behandelen. Voor het voorstrijken van een cellenbeton muur wordt gebruik gemaakt van stuc primer. De stuc primer zort ervoor dat de pleister optimaal hecht aan de ondergrond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwbestel.nl

Kan je in cellenbeton boren?

Voor gasbeton kun je gewoon een steen-of betonboor gebruiken. Sommige doe-het-zelvers gebruiken metaalboren voor het boren van gaten in gasbeton. Dit werkt op zich wel, maar ik ben er toch geen voorstander van. De snijkanten van metaalboren zullen op den duur bot worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwjeproject.nl

Hoe Ytong verankeren?

Bij wanden met een dikte van 240mm, 300mm, 365mm en 400mm kunt u de wand verankeren met twee wandankers dilaterend. Deze ankers legt u naast elkaar op ongeveer 2cm uit de kant. Aan de verticale zijde zijn de ankers voorzien van gaten die bedoeld zijn om het anker te bevestigen aan de aansluitende muur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op betoncellen.nl

Hoe dik Kimlaag?

De kimlaag moet waterpas zijn en moet op exact de juiste hoogte worden aangebracht. Om ongelijkheden in de onderliggende ruwe vloer op te vangen, wordt de kimlaag gesteld in een laag specie of kimmortel van 10-30 millimeter. Deze laag specie of mortel wordt ook wel de stelvoeg genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mastermate.nl

Welke steen voor draagmuur?

De traditioneel bouwmethode houdt in dat een dragende muur wordt opgetrokken van snelbouwstenen of andere bouwblokken uit cellenbeton of kalkzandsteen. Nadien komt een flinke laag met isolatie, een dunne luchtspouw en een afwerkingslaag van metselwerk voor de gevel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnbouwenrenovatiegids.be

Kan een Gipsmuur dragend zijn?

Muren van gipsblokken, gipsplaten of celbetonblokken zijn geen dragende muren. Niet dragende muren verwijderen is geen probleem, maar let toch steeds goed op! Zorg dat je het benodigde gereedschap hebt. Realiseer je dat je al gauw tegen een flinke berg puin aan zult kijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klium.nl

Welk materiaal voor binnenmuur?

De meeste kamerscheidende wanden worden gemaakt van gipsplaat. En dat is niet gek, want met een gipsplaat bouw je in een handomdraai een wand op. De kern van een gipsplaat bestaat uit gips, voorzien van een laag karton aan weerszijde, voor de nodige stevigheid bij verwerking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwcenter.nl

Populaire vragen