Welke wijn Piemonte?

Beroemd en befaamd is Piemonte vanwege rode wijnen als Barolo en Barbaresco die van Nebbiolo druiven worden gemaakt en van Nizza, Barbera d'Asti en Barbera d'Alba wijnen die van Barbera druiven worden gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margaretwines.com

Welke druiven in Piemonte?

De belangrijkste druif voor het maken van rode wijn is de Nebbiolo, het is de druif van de Barolo en de Barbaresco, de meest beroemde rode wijnen van Piemonte. De Nebbiolo is niet de meest aangeplante blauwe druif. Dat is de Barbera, gevolgd door de Dolcetto en de Brachetto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnvoornu.nl

Wat kost een Barolo wijn?

De prijzen van laag, beginnend voor rond de € 25,00 oplopend tot meer dan € 100,00. Wijnen met de hoogste waarderingen, onbekende parels, proefdozen etc.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Wat kost een fles Barolo?

U koopt bij ons al een echte Barolo voor net onder de € 25. Maar ook een Barolo van meer dan € 100. En een ruime keus aan Barolo's tussen deze 2 uitersten. Ontdek eenvoudig uw favoriete Barolo met onze proefdoos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Waar wijn kopen in Barolo?

De 'Strada del Barolo' route omvat vele lokale producenten/wijnboeren en er zijn ook veel lokale wijn winkels (Botteghe Comunali) met veel keuze en informatie, waaronder die in: Serralunga, Diano d' Alba, Castiglione Falletto, de coöperatieve wijnmakerij van La Morra, de Enoteca Wine shop van Grinzane Cavour (met een ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op campingviora.com

Italian Wine Regions - Piemonte - Piedmont

33 gerelateerde vragen gevonden

Waarom is Barolo zo duur?

Barolo komt uit een klein gebiedje rond het gelijknamige dorp in Piemonte, en wordt gemaakt van de nebbiolodruif. Er is weinig van, de wijngaarden in het gebied zijn kostbaar, de gebruikte techniek en de lange verplichte rijping in hout ook, dus de wijn is duur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnwagentje.nl

Hoe drink je een Barolo?

Decanteren: Voordat een fles Barolo gedronken wordt, kan deze het best eerst gedecanteerd worden in een decanteerkaraf. Een decanteerkaraf is een karaf die aan de onderkant zeer breed uitloopt zodat de wijn die daarin geschonken wordt voor een groot deel in aanraking komt met lucht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat eet je bij een Barolo?

Lokale gerechten die goed bij Barolo passen
  • Brasato al Barolo: gestoofd rundvlees in Barolo. ...
  • Gegrild rundvlees: kies een goed dooraderd stuk (bijvoorbeeld rib-eye) en zorg voor een goede karamellisatie aan de buitenkant. ...
  • Risotto met porcini (eekhoorntjesbrood).
  • Geroosterd ganzenvlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pootagenturen.nl

Hoe smaakt een Barolo?

De smaak van Barolo

Wijnen van Nebbiolo kenmerken zich door hoge zuren en tannines, maar met een flinke dosis fruit zoals kersen, pruimen en rode bessen. Wanneer de wijn is gerijpt op houten vaten, komen de aroma's van leer, drop, rozen en truffel naar voren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Is Barolo een druif?

Het Barolo gebied ligt in het zuidelijke deel van Piemonte, genaamd de Langhe, een heuvelachtig gebied even ten zuiden van het stadje Alba. De Barolo wordt uitsluitend gemaakt van Nebbiolo druiven. De Nebbiolo druif is een laat rijpende druif. De naamgeving komt waarschijnlijk van het woord Nebbia, dat mist betekent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Welke wijn lijkt op Barolo?

Barolo, Barbaresco en Amarone worden ook wel de 'Bad Boys of Italy' genoemd. Zowel Barolo als Barbaresco worden van de Nebbiolo druif uit Noordwest Italië gemaakt. Barbaresco wijnen zijn wat eleganter met een hart van donker fruit, witte peper en mineralen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat lijkt op Barolo?

Nebbiolo is een blauwe druif die veel fans heeft en voornamelijk groeit in de Italiaanse streek Piemonte. Dit is de druif van de grote Barolo wijnen. De Nebbiolo wordt gebruikt voor de grote wijnen van Italië.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnspijs.nl

Wat is een goed Barolo jaar?

Goede jaren kun je wel 30 jaar wegleggen (een riserva zelfs nog langer). Een matig jaar drink je het liefst binnen 10 jaar. Goede Barolo-wijnjaren (van '90 tot nu): 2016 – 2015 – 2013 – 2010 – 2007 – 2006 – 2004 – 2001 – 2000 – 1997 – 1996 – 1990.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Wat is een goede Amarone wijn?

Amarone Cinque Stelle van Michele Castellani verovert alle smaakpapillen met zijn perfecte synthese tussen traditie en innovatie. Hoort tot de beste 1% Amarone's ter wereld, volgens Vivino. En scoorde 16 punten (goed-zeer goed) in het blad Perswijn van augustus 2020.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nostrivini.nl

Wat eten bij Barbera d Alba?

Pasta en risotto:

Een Sangiovese di Romagna is een goede keuze, maar ook Barbera d'Alba, Valpolicella Classico en Torgiano Rosso kunnen er goed bij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnimport-italia.nl

Wat te zien in Piemonte?

De mooiste bezienswaardigheden van Piemonte
  1. De 43 kapellen van Sacro Monte di Varallo. ...
  2. Bloemrijk Borromeo-eiland Isola Madre in Lago Maggiore. ...
  3. Piazza Castello in Turijn: plein met twee paleizen. ...
  4. Het Nationale Automuseum in Turijn. ...
  5. Het koninklijk jachtpaleis in Stupinigi. ...
  6. Sint-Michielsabdij: symbolisch hoogtepunt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat is de beste Italiaanse wijn?

Eerder schreven we al een artikel over de beste Italiaanse wijnstreken. Komen de beste Italiaanse wijnen dan ook uit deze streken? Over het algemeen wel. Iedere wijnliefhebber kent toppers als de Barolo, de Barbaresco, de Amarone, de Suave, de Brunello di Montalcino en de Chianti.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ditisitalie.nl

Hoe lang een Barolo bewaren?

Barolo uit een minder goed jaar kan je ongeveer 10 jaar lang bewaren. Barolo uit een goed jaar, kan je zelfs tot 30 jaar bewaren. De goede Barolo-wijnjaren zijn '90, '96, '97, '00, '01, '04, '06, '07, '10, '13, '15 en '16.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Hoe lang Barolo decanteren?

Als eerste is het belangrijk dat je de juiste wijnglazen geselecteerd hebt bij de Barolo. De wijn heeft vrij veel zuurstof nodig om z'n bouquet te openen. Dit is ook de reden dat je deze wijn minimaal 45 minuten moet decanteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rode-wijnglazenshop.nl

Wat eet je bij een Amarone?

Voor gerechten met vlees past een Amarone wijn goed bij Rundvlees, wild en stoofschotels zoals biefstuk, paardenvlees, lam, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en hert. Vis gerechten en Amarone is afgeraden. Ook zijn Amarone wijnen mooi te combineren met oude kazen zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino vecchio en oude Gouda.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grandcruwijnen.nl

Wat te eten bij een Brunello?

Brunello smaakt goed bij rood vlees, wildgerechten en gevogelte zoals fazant. Gerechten met truffel combineren ook goed met Brunello. De Toscaanse Pecorino kaas (met name de oudere) is de perfecte partner voor Brunello en ook parmezaanse kaas (liever Parmigiano-Reggiano dan Grana-padano) past goed bij Brunello.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat eet je bij ripasso?

Probeer deze wijn eens bij een winters stoofpotje, (met gehakt), entrecôte met rode wijn-jus, Hertenbiefstuk met vijg, gevulde paprika's of pasta met een romig tomatensausje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke druif zit in Amarone?

De druivenrassen die de basis vormen van de Amarone zijn de Corvina, Rondinella en Molinara. Deze druivenrassen vindt u ook terug in de Valpolicella en zogenaamde Ripasso wijnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henribloem.nl

Waarom decanteren?

De reden om een fles wijn te decanteren is om droesem in de wijn te scheiden van de wijn. Droesem in een wijn is heel natuurlijk. Dit zijn kleine deeltjes die al die tijd aanwezig waren, maar na verloop van tijd samenklonteren en naar de bodem van de fles zinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnvoordeel.nl

Waar Barolo proeven?

  • Antiche Cantine Marchesi Di Barolo. 521. ...
  • Cantina Francesco Borgogno. 182. ...
  • Cantina Giacomo Borgogno e Figli. 197. ...
  • Azienda Agricola G.D. Vajra, Barolo. 110. ...
  • L'Astemia Pentita. Wijnhuizen & wijngaarden. ...
  • Fratelli Serio & Battista Borgogno. Wijnhuizen & wijngaarden. ...
  • Enoteca Regionale del Barolo. 195. ...
  • Terre da Vino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tripadvisor.nl

Populaire vragen