Welke wijn bij hete bliksem?

De ene stamppot is wat rijker en zwaarder dan de andere, maar de meeste zijn lekker smeuïg. Daarbij doen wijnen met een soepele structuur het goed. Een ronde wijn - wit of rood - met milde, opwekkende zuren in de afdronk houdt de maaltijd als geheel in balans.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eduardmol.nl

Wat te drinken bij hutspot?

Bij de smeuïge aardappelstamppot met zijn zoetige smaak van gestoofde ui en winterwortel smaakt een geurige witte wijn met milde, opwekkende zuren perfect. Viognier, zonder of met weinig houtrijping, Furmint, droge Pinot Gris, Weissburgunder en Grüner Veltliner zijn aanraders bij de traditionele versie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Wat drink je bij hachee?

Hachee is een typisch Hollands stoofgerecht met lekker veel uien in een ietwat zoet-zure saus. Kies hier voor een volle kruidige rode wijn zonder al teveel tannines. Met rijpe fruittonen. Denk aan een rode Rhône, een sappige Zinfandel of Italiaanse Primitivo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Wat drink je bij stamppot?

Een Hollandse klassieker: zuurkoolstamppot

Met frisse appel, zoute spekkies of scherpe piccalilly kun je met het zure van de kool nog alle kanten op. Serveer hierbij een subtiel zure wijn, die zacht uitvalt naast het gerecht. Een riesling zal goed bij de zuurkool passen en kan je altijd serveren bij deze stamppot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Hoe komen ze aan de naam hete bliksem?

De naam Hete Bliksem komt voort uit het feit dat de maaltijd er zo onschuldig uit ziet op je bord. Echter als je van je bord neemt brandt je al snel je mond omdat de appels in het gerecht de hitte aardig lang vasthouden. Van oudsher werd het met spek, later met een speklapje en nog later ook wel met worst gegeten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eenwagenvolverhalen.nl

Hemelse Hete Bliksem Stamppot Recept door BonApetit

35 gerelateerde vragen gevonden

Waarom heet stamppot hete bliksem?

Naam. Door het gebruik van appels en peren bevat het gerecht veel vocht, waardoor het lang zijn hoge temperatuur behoudt. Daaraan dankt het waarschijnlijk zijn naam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke wijn drink je bij stamppot?

Bijna alle stamppotten hebben gemeenschappelijk een romig mondgevoel. Over het algemeen sluiten fijn aromatische witte wijnen - zoals chardonnay, pinot blanc of pinot gris - met niet te hoge zuren en een licht romig mondgevoel hier goed bij aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op chefsculinar.nl

Wat drinken bij boerenkool?

Boerenkool is machtig en aards van smaak. Daar past een rode wijn uit de Languedoc heel goed bij. Lekker zwoel en kruidig, met voldoende frisheid om lekker tegenwicht te geven aan de stamppot. Ook een Côtes du Rhône is een uitstekende keus!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke rode wijn bij zuurkool?

Kiest u voor rode wijn dan is het belangrijk dat u gaat voor een wijn die niet onderdoet voor de krachtige smaak van zuurkool. Goede rode wijnen voor zuurkool zijn een fruitige en krachtige Spätburgunder of Pinot Noir.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnservice.nl

Wat is het verschil tussen stoofvlees en hachee?

Stoofvlees is de algemene benaming voor vlees wat lang moet sudderen of stoven. Dat kan voor allerlei gerechten gebruikt worden, o.a. voor hachee. Dus hachee is wel stoofvlees, maar niet alle stoofvlees(gerechten) zijn hachee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Welke rode wijn bij draadjesvlees?

Draadjesvlees is van rundvlees en doordat heeft dit recept een stevige structuur en smaak. De beste wijn die hier bij past is zonder twijfel rode wijn. Over het algemeen past hier een rode wijn van de Merlot, Sangiovese, Malbec, Syrah of Cabernet Sauvignon goed bij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elsarblog.com

Waarom azijn in de hachee?

Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ieder ander zuur (tomaat, tomatenpuree of zelfs rinse appelstroop) zorgt ervoor dat het bindweefsel in stoofvlees malser en zachter wordt. Daarom is het draadjesvlees van jouw oma zo lekker en zo zacht!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Wat te drinken bij pannenkoeken?

Kies je voor een hartige pannenkoek, met bijvoorbeeld spek en kaas, dan is het belangrijk om voor een volle, elegante, boterige witte wijn te gaan. Schenk bijvoorbeeld een frisse chardonnay. Ook rode wijn past bij een hartige pannenkoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke wijn drink je bij tomatensoep?

Bij tomatensoep past het beste een kruidige rode wijn. De romige structuur van de soep komt goed uit met de kruidigheid van de wijn. Denk hierbij aan wijnen van de Merlot, Cabernet Sauvignon of Malbec.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Wat voor wijn bij spruitjes?

Bij een bitter gerecht bijvoorbeeld met witlof of spruitjes, kun je beter een frisse of milde wijn kiezen zoals witte wijnen of een pinot noir. Hartig eten doet de wijn voller en romiger lijken en vermindert de wrangheid en zuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op yanflorijn.nl

Welke wijn past bij stamppot andijvie?

Neem bijvoorbeeld andijviestamppot. Doorgaans gaat de andijvie er rauw in. Met een spekje erbij heb je hele aardse smaken op je bord. We denken hierbij aan niet te zware rode wijnen van Gamay of Pinot Noir druiven, uit de Franse Loire of Bourgogne.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanlieverlee.nl

Welke wijn past bij courgettesoep?

Welke wijn bij courgette soep? Bij een lichtere soep, zoals een groentesoep of kippensoep, kunt u het best een droge witte wijn schenken. Witte wijnen van de Chardonnay, Muscat, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc of Pinot Gris druif laat een groente- of kippensoep volledig tot zijn recht komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Welke wijn bij spruitjes stamppot?

Een middelzware, zachte Chardonnay, met een beetje houtrijping, maakt dit feel-good-gerecht helemaal af. Denk aan een Mâcon Villages, Chardonnay uit de Languedoc of één uit de nieuwe wereld. Ook spruitjes zijn heel geschikt om een Hollandse ovenschotel mee te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oostendorpwijnen.nl

Welke wijn past bij rode kool?

Rode kool is een buitenbeentje in de koolfamilie door de vrij zoete smaak. Daar past dan ook een rode wijn bij die tegen deze zoetheid op kan. Suggesties: Amarone uit Italië, primitivo uit Zuid-Italië, shiraz uit Australië, zinfandel uit Californië.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn bij worst?

Medium rode wijn

Hoe robuuster het eten, des te robuuster de wijn. Een medium rode wijn past goed in de Italiaanse en Spaanse keuken. Gerechten met vlees zoals varken, eend, lam, gedroogde ham en worst smaken goed met een medium rode wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uw-slijter.nl

Welke wijn bij raapstelen?

De raapstelen zijn heel subtiel van smaak en hebben een elegante wijn nodig. Geen krachtpatser met veel tannine maar juist een wijn met veel fruit en een soepele afdronk. Net als de gehaktbal moet de wijn sappig zijn. In de nieuwe wijnwereld worden veel van dit soort wijnen gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arivawijnbeleving.nl

Hoe krijg je hachee vlees mals?

Om met het hachee maken een mooie binding te krijgen, bestrooi je het vlees met bloem, voordat je het gaat bakken. “Doordat je warme bouillon toevoegt, wordt het vlees heel mals. Er gaat behoorlijk wat bouillon bij, dus als je de bloem niet gebruikt, krijg je een vrij natte hachee.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sameneenkoekopen.nl

Waarom is mijn stoofvlees droog?

Zet het vuur niet te hoog: stoofvlees moet zachtjes stoven, en zeker niet koken. Zachtjes pruttelen is oké, maar van koken wordt het vlees taai. Het deksel hoeft niet meteen op de pan, dan krijg je te veel vocht in je stoverij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoe krijg je hachee saus dikker?

Een sneller trucje: maïszetmeel! Maak eerst een papje van wat koude vloeistof (bijvoorbeeld water of melk) en voeg het toe aan je saus. Roer goed om en laat nog even rustig doorkoken tot je saus voldoende ingedikt is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Wat te drinken bij stoofvlees?

Wanneer je het vlees of de vis in witte wijn stooft, dan schenk je er witte wijn bij. Stoof je het vlees in rode wijn? Dan drink je ook rood. Daarnaast is stoofvlees vaak zacht van structuur en dit betekent dat een ronde, soepele en zachte wijn zonder harde tannines hier zeer goed bij past.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbroeders.nl

Populaire vragen