Welke vlag lijkt op de vlag van Tsjechië? De vlag van de Filipijnen lijkt het meest op de vlag van Tsjechië, maar de verhoudingen zijn anders (1:2), de kleuren zijn anders gepositioneerd en er zijn extra goudgele symbolen toegevoegd.
De Tsjechische vlag is rood met wit en aan de linkerkant een blauw driehoek. Deze vlag is hetzelfde als de vlag van voormalig Tsjecho-Slowakije.
De vlag van Slowakije is een symbool van nationale trots en geschiedenis. Deze vlag bestaat uit drie gelijke horizontale banen in de kleuren wit, blauw en rood, met het wapenschild van Slowakije in de bovenhoek aan de hijskant.
De vlag van Luxemburg is vrijwel identiek aan de vlag van Nederland. Het enige verschil is de kleur blauw. Die van Luxemburg is lichter dan het kobalt van Nederland. De Luxemburgse vlag is echter niet op de Nederlandse vlag gebaseerd, maar op de kleuren van het Luxemburgse wapen.
8. De meeste landenvlaggen zijn rechthoekig, waarvan de meeste vlaggen een 2:3 verhouding hebben. De vlaggen van Zwitserland en Vaticaanstad vallen op doordat zij een verhouding 1:1 hebben en dus vierkant zijn. Een vlag die door haar vormgeving altijd te herkennen zal zijn, is de vlag van Nepal.
In het Nederlands zeggen we gewoon Tsjechië en stelt er zich geen probleem, maar in het Engels heet het land "the Czech Republic".
Nederlandse en Luxemburgse vlag
De vlag van Luxemburg is overigens helemaal niet gebaseerd op die van Nederland. Ook het wapen van Luxemburg bevat namelijk de kleuren rood, wit en blauw, en daar is hun nationale vlag dus ook op gebaseerd.
De vlag van Oostenrijk heeft drie gelijke horizontale banden in de kleuren rood (Pantone 032 C), wit en rood. In het midden van de staatsvlag staat het wapen van Oostenrijk.
Vlag van Ivoorkust - Wikipedia.
Alleen Nicaragua en het eilandje Dominica stelen echt de show met een afwijkende vlag. Zij hebben als enige twee landen paars opgenomen in hun vlag, al zie je dat in beide gevallen pas als je er echt dichtbij staat.
De Nederlandse vlag wordt al sinds de 17e eeuw afgebeeld als een driekleur met de kleuren rood, wit en blauw. Bij het zien van de Luxemburgse vlag zullen veel mensen aannemen dat ze de Nederlandse voor zich hebben, want deze is bijna identiek: ook een driekleur met van boven naar beneden de kleuren rood, wit en…
Rond de 17e eeuw werd het oranje geleidelijk vervangen door rood.Het verhaal gaat dat het oranje op zee minder goed zichtbaar was. Het wit en blauw waren afkomstig van de livreikleuren van het Prinsdom Orange. Het oranje was afgeleid van het Prinsdom Orange.
Waarom lijkt de Nederlandse vlag op de Franse? De Nederlandse en Franse vlaggen lijken op elkaar vanwege het gebruik van rood, wit en blauw. De kleuren in de Nederlandse vlag komen mogelijk van het persoonlijke symbool van Willem van Oranje of vanwege hun maritieme betekenis.
Bier (Tsjechisch: pivo) is in Tsjechië heel populair en met een bierconsumptie van 145 liter per inwoner (cijfers 2011) zijn de Tsjechen al jarenlang de grootste bierdrinkers ter wereld.
Hoe zijn Tsjechische mensen? Over het algemeen worden Tsjechen beschouwd als zeer rechtlijnige, sarcastische en enigszins ironische mensen, maar ze zijn ook erg intiem met de mensen die ze het beste kennen en zijn over het algemeen erg beleefd.
Het Tsjechisch is onder de West-Slavische talen het nauwst verwant met het Slowaaks, gevolgd door het Oppersorbisch en het Pools.
De oudste vlag is de vlag van Denemarken, een Scandinavisch land met een rijke geschiedenis. De Deense vlag, ook wel de “Dannebrog” genoemd, is al sinds de middeleeuwen in gebruik.
In 1579 werd het 'oranje-blanje-bleu' (genaamd de prinsenvlag) de officiële vlag. Echter, uit onderzoek is gebleken dat er vóór de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) al rood-wit-blauwe vlaggen gebruikt werden in Nederland. Het gebruik van de vlag was echter niet officieel vastgelegd.
De prinsenvlag is een Nederlandse historische vlag. Hij werd waarschijnlijk omstreeks 1590 voor het eerst gevoerd, mogelijk eerder. De kleuren zijn in het Frans orange-blanc-bleu. Dit werd in het Nederlands 'vertaald' als oranje-blanje-bleu.
De Indiase vlag is de mooiste vlag ter wereld, niet alleen vanwege het kleurenschema of de pictogrammen die erin worden gebruikt, maar ook vanwege wat het allemaal aangeeft. Deze vlag is rechthoekig van vorm zoals de meeste vlaggen en heeft saffraan, witte en groene kleuren.
Opmerkelijk genoeg is de Jamaicaanse vlag de enige nationale vlag ter wereld die geen van de kleuren rood, blauw of wit bevat. Het ontwerp is gebaseerd op het Britse witte vaandel, met in het kanton de vlag van Jamaica.
De vlag lijkt op de vlag van Nederland, die een donkerdere kleur blauw (kobaltblauw) heeft. De beide vlaggen hebben echter geen gedocumenteerde gezamenlijke geschiedenis. Het feit dat Luxemburg in de 19e eeuw tot Nederland behoorde, heeft niets te maken met de kleuren van beide vlaggen.
Groene vlag
De vlag die tussen 19 november 1977 tot 3 augustus 2011 in gebruik was, was volledig groen. Dit was de enige nationale vlag in de wereld die slechts één basiskleur had en geen embleem of insigne bevatte.
De vlag van Turkije (Turks: Türk bayrağı) bestaat uit een witte krimpende maan en een eveneens witte ster in een rood veld. Aan de linkerzijde van de vlag is een smalle witte verticale band.