Van de 'echte' vissticks zijn de Euro Shopper en de Jumbo het minst lekker volgens de kinderen. Iglo en VisMarine zijn het lekkerst: knapperig, een mooie kleur en een lekkere smaak. De deskundigen gaan vrij gelijk op met de kinderen.
De soort vis die voor vissticks wordt gebruikt, is meestal filet van kabeljauw, koolvis of alaskakoolvis. Vissticks worden meestal als diepvriesproduct verkocht en ook bevroren bereid.
De vissticks van de Jumbo komen er erg goed uit met 8 minuten op 200 graden, ze zijn krokant en krijgen een mooie kleur. De huismerk vissticks van Albert Heijn doen het ook erg goed, helemaal voor de goedkope prijs. Wanneer je vissticks voor de Airfryer zelf maakt dan zijn ze het lekkerste.
Vissticks zijn een bron van eiwitten en Omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die niet door ons lichaam worden geproduceerd en die nodig zijn voor een goede gezondheid. Omega 3 is goed voor je hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg Omega 3.
Ondiep frituren in olie met een hoog rookpunt (de temperatuur waarbij de olie begint te roken) zoals arachide- of maïsolie bij 190–200 graden en niet ontdooien vóór bereiding: hoe groter het temperatuurverschil tussen de vissticks en de olie, hoe krokanter het eindresultaat.
Vis bereiden in de airfryer
Om vis in de airfryer te bereiden verwarm je de airfryer voor op het gewenste aantal graden. Plaats een van onze diepgevroren visproducten zoals onze vissticks of kibbeling in de airfryer.
Een portie vissticks, bereid komt overeen met 150 gram.
Ontdooien is niet nodig. Iglo Vissticks bevatten rauwe vis.Zorg ervoor dat het product goed doorbakken is.
Er zitten 58 kilocalorieën in 1 stuk (30 gram) vissticks. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'vissticks'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
De vertrouwde iglo kwaliteit, maar met een nog krokanter jasje uit de oven. Bron van Omega 3, gemaakt van de beste 100% Alaska koolvisfilet en zonder toevoeging van kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Onweerstaanbaar lekker en voedzaam.
Vissticks zijn gemakkelijk om in de airfryer te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen, is de airfryer voorverwarmen op 180°C. Vervolgens plaats je de vissticks in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat de vissticks vrij in het mandje liggen. De vissticks zijn klaar na 12 minuten.
In de airfryer: Verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg de diepvries Vissticks (maximaal 8 per keer) in de airfryer en bak gedurende 8 minuten op 180°C. Draai halverwege om.
IN DE FRITUURPAN: Verwarm de frituurpan op 170°C. Bak de diepvries Vissticks (maximaal 8 per keer) gedurende 4 minuten op 170°C.
Ze worden niet hard genoeg en als ze dat wel worden laat de bovenkant los van de binnenkant. Of ze vallen gewoon uit elkaar.
De waarden per portie worden verkregen door 150 g diepvries product (5 Vissticks) in de oven te bereiden. Een portie bevat 324 mg omega 3 (DHA + EPA).
We maken ze van verse kabeljauw, maar je kunt ook een andere soort witvis gebruiken. Het krokante korstje krijgen de vissticks van panko.
Dit keer een review van de drie nieuwe nieuwe Lidl van vissticks. Je koopt ze in het koelschap voor € 1,99 voor 6 stuks (180g). Ze zien eruit als vissticks.
Tot voor kort kwamen vissticks in 28 of 30 gram in verschillende verpakkingsgrootte. We beseften dat dit niet duidelijk was voor jullie. Het vissticks assortiment is daarom vereenvoudigd in 2 ranges. Alle vissticks zijn gemaakt van 100% duurzame visfilet.
Bewaartip voor dit product
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Verse vis, schaal- en schelpdieren mag je maximum 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren. Koop je voorverpakte vis, let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Gerookte en gebakken vis zijn 2 dagen houdbaar.
Het is prima om nitraatrijke groente zoals spinazie of sla te combineren met vis of schaaldieren, zoals mosselen. Dat kan meerdere keren per week. Het eten van deze nitraatrijke groenten vormt geen gevaar voor de gezondheid.
Je kunt natuurlijk een kookthermometer of vleesthermometer gebruiken om te checken of je vis gaar is. Steek de thermometer in het midden van de vis en check wat de thermometer aangeeft. De binnenkant van de vis moet ongeveer 60 tot 62 graden zijn.
Tip: laat de fishsticks nu even opdrogen in de koelkast, zo'n half uurtje. Doe er geen plasticfolie over, want dan kunnen de vissticks week worden. Frituur de fishsticks 4 à 5 minuten (afhankelijk van je friteuse) op 170°C tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze eventjes uitlekken op keukenpapier.
Voorgegaarde veganistische visstick op basis van rijsteiwit en zeewier, ontdooid.