Naast de schoolvakanties kunnen scholen ook nog extra vrije dagen inplannen. Zo kunnen scholen de meivakantie bijvoorbeeld uitbreiden tot 2 weken. Ook zijn de scholen soms dicht op de vrijdag na Hemelvaartsdag. In de schoolgids kunt u zien op welke dagen de leerlingen vrij zijn.
Heeft u een fulltimebaan van 38 uur per week? Dan heeft u recht op 232 vakantie-uren per kalenderjaar.
Zomervakantie: De zomervakantie duurt 10-11 weken, meestal van mei tot augustus of van juni tot half augustus.
In Spanje hebben de schoolkinderen ongeveer drie maanden zomervakantie tussen om en nabij 20 juni en 11 september (verschillend per regio).
Naast de schoolvakanties kunnen scholen ook nog extra vrije dagen inplannen. Zo kunnen scholen de meivakantie bijvoorbeeld uitbreiden tot 2 weken. Ook zijn de scholen soms dicht op de vrijdag na Hemelvaartsdag. In de schoolgids kunt u zien op welke dagen de leerlingen vrij zijn.
Vakantiedagen studenten mbo en hoger onderwijs
Voor studenten op het mbo, hbo of de universiteit is niet vastgelegd hoeveel vakantiedagen zij hebben. Ook gelden geen verplichte data voor de zomervakantie en adviesdata voor de overige vakanties. Dit betekent dat deze scholen zelf de vakanties bepalen.
Je kan voor je kind tijdelijk vrijstelling van de leerplicht krijgen. Bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts, het ziekenhuis of ernstige familiegebeurtenissen. Hiervoor vraag je vooraf verlof van school aan.
Vakantiedagen voorgezet onderwijs
Zij hebben bij een werkweek van 40 uur 426 uren vakantieverlof. Dat zijn: 160 uur wettelijke vakantie-uren; 266 uur bovenwettelijke vakantie-uren.
Ieder jaar komt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met periodes waarin de drie verplichte schoolvakanties moeten vallen. Dit zijn de zomervakantie (zes weken), kerstvakantie (twee weken) en de meivakantie (één week). Verder heb je natuurlijk nog de herfst- en voorjaarsvakantie.
De meivakantie wordt door de overheid verplicht gesteld. Officieel duurt de meivakantie 1 week voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. De meivakantie valt normaliter eind april/begin mei.
Tot de regio Zuid behoren de 2 meeste zuidelijke provincies Zeeland en Limburg, maar tevens een groot deel van Noord-Brabant en een aantal gemeenten in Gelderland. Enkele grote steden in deze regio zijn Breda, Den Bosch, Eindhoven, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Vlissingen, Tilburg en Venlo.
De regio Midden omvat een groot deel van de Randstad aangezien de hele provincie Zuid-Holland in deze regio valt Daarnaast omvat regio Midden ook enkele gemeenten van de provincies Flevoland en Noord-Brabant en een groot deel van de provincies Gelderland en Utrecht.
Nee, geen standaard herfstvakantie. Ik had soms wel een collegevrije week dan omdat de tentamens de week erna waren. Volgens mij hebben de meeste universiteiten geen herfstvakantie. Je kan gewoon zelf vrij 'nemen'.
Gemiddeld is dat 940 uur per leerjaar. 940 uur per jaar ; gemiddeld gaan basisschoolkinderen 5 a 6 uur per dag naar school , dat zijn tussen de 156 en de 188 dagen per jaar. Dat betekent dat er 277 dagen GEEN vakantie is, maar daar horen de normale weekends natuurlijk bij.
De voordelen van de meivakantie
Voor velen is deze vakantie het ideale moment om op vakantie te gaan. De maand mei valt namelijk buiten het hoogseizoen, waardoor de prijzen voor deze maand voordeliger zijn. Bovendien is een bijkomend voordeel dat het bij toeristische trekpleisters iets rustiger zal zijn.
In een schooljaar valt de laatste schooldag op 30 juni, de dag voor de zomervakantie. Als 30 juni een zaterdag of een zondag is, dan valt de laatste schooldag op de vrijdag voor die zaterdag of zondag.
De gemiddeldes. Ongeveer 83% van de Nederlanders gaat in een jaar op vakantie. De gemiddelde vakantieganger gaat zelfs drie keer per jaar, en blijft dan ongeveer 8 nachten weg.
De Paasvakantie in Belgie en Vlaanderen vangt in de regel aan op de 1ste maandag van April en duurt 2 weken.
De langste zomervakanties hebben ze in Italië, Portugal, Roemenië en Turkije. In een enkel land hebben ze het bijzonder goed geregeld qua duur van de zomervakantie. Zo heeft Bulgarije in het primair onderwijs maar liefst 11 – 15 (!) weken zomervakantie.
Fruit, gekookte groente en rauwkost om de dag. Gefrituurd eten, vleeswaren en toetjes met veel suiker niet vaker dan vier keer per twintig dagen. Meestal wordt het Franse menu dagelijks in de schoolkeuken bereid met lokale producten. Een maaltijd bestaat uit soep, salade, hoofdgerecht, kaas en een dessert.
Frankrijk kent geen meivakantie zoals wij die kennen. In Frankijk heeft men wel een voorjaarsvakantie van 2 weken. Deze wordt verspreid gegeven en start (in de eerste zone) begin april en loopt (in de laatste zone) door tot en met begin mei.