De Stage 2 / oranje tennisbal is uitermate geschikt voor tennistrainingen aan kinderen en beginnende tennissers. De meeste Stage 2 tennisballen zijn verpakt in een basket van 36 stuks. De kleur van deze ballen is geel/oranje.
Een drukloze tennisbal is aangewezen voor de beginnende of niet veeleisende (op vlak speelcomfort) tennisspeler. Speciaal voor jeugdige en beginnende tennisspelers zijn er drukloze tennisballen met een zeer trage stuit ontwikkeld, namelijk de Stage 1, 2 en 3 tennis trainersballen.
Drukloze tennisballen
Een drukloze tennisbal heeft geen binnendruk (gas) in de tennisbal. Omdat de bal niet met gas is gevuld heeft deze een langere levensduur dan de gasgevulde tennisbal. Door de harde kern is de drukloze tennisbal ideaal voor trainingen.
Hoe harder een tennisbal en hoe harder de ondergrond, hoe hoger hij opstuit. Dat is belangrijk om te weten, zeker wanneer je een recreatieve speler bent en voor het eerst op bijvoorbeeld hardcourt of gravel speelt. Op hardcourt stuiten ballen erg hoog op, terwijl gravel een zachtere ondergrond is.
Er zijn twee soorten tennisballen met elk hun specifieke speeleigenschappen: drukloze (pressureless) en gasgevulde (pressurised) tennisballen. Zeker als je gevoelig bent voor (arm)blessures is het handig de verschillen te kennen. Zoals de naam al zegt, staan drukloze ballen niet onder druk.
Omdat een tennisbal nooit 100% luchtdicht is, loopt het gas langzaam uit de tennisbal. Dit is één van de redenen is dat professionele tennisspelers elke 9 games nieuwe tennisballen gebruiken. Voor recreatieve spelers gaan de gasgevulde ballen 2 à 3 wedstrijden mee.
De leverancier claimt zelfs dat je zachte ballen weer op de juiste druk kunt terugbrengen. Je moet ze dan 4-8 weken in de Tennisball Saver bewaren.
Oudetennisballen haalt de ballen op en geeft de clubs er zelfs een vergoeding voor. Daarna zorgt de organisatie dat de ballen hergebruikt worden, bijvoorbeeld door scholen, voor honden of op kinderdagverblijven. Al ruim 120 tennisclubs geven op deze manier tennisballen een tweede leven.
Bij Decathlon kun je zowel gasgevulde als drukloze tennisballen kopen. Het is bij een aantal tennisballen mogelijk in bulk te bestellen. Ook hebben wij voor Tenniskids de rode tennisballen, oranje tennisballen en groene tennisballen.
de diameter van de bal moet tussen de 65,4 en 68,6 mm (2,57-2,70 inch) zijn; de massa tussen de 56,0 en 59,4 gram; de stuiterhoogte: de bal moet tussen de 1,38 en 1,51 meter hoog opstuiteren van een betonnen ondergrond, als hij van ongeveer 2,54 m (100 inch) hoogte wordt losgelaten.
Officiële ballen
We raden het af om met normale tennisballen padel te spelen. Dit om de simpele reden dat het spelletje hierdoor flink verandert.
Het gaat natuurlijk om twee verschillende sporten met andere behoeften. Omdat aspecten zoals de baan en racket anders zijn, spelen ze hier een grote rol in. Je kunt nieuwe tennisballen daarom niet gebruiken voor padel en kun je padel ballen niet gebruiken voor tennis.
Nee! Ze zijn te hard en bederven gewoonweg het spel. Tennisballen zijn dus zeker een afrader! De padelrackets zijn er niet voor gemaakt en het spelen met tennisballen kan ook leiden tot overbelasting van de onderarmen, ellebogen en polsen door te zware impacten.
De binnenbal bestaat uit twee helften. Die helften worden in een pers onder druk tot bal gemaakt. Vlak voor het moment dat de twee halve ballen op elkaar worden gelijmd wordt de druk in de pers opgevoerd. Op het moment dat de druk exact goed is, worden de twee helften met rubberlijm aan elkaar gelijmd.
Als je namelijk tennisballen in je droger gooit, blijft alles wat er in zit circuleren, zodat er geen kreukels kunnen ontstaan. Ideaal dus als je bijvoorbeeld lakens en T-shirts hebt die je graag kreukvrij uit de wasmachine wilt halen. Let er wel op dat je alles meteen na de wasbeurt eruit haalt.
Vilt en rubber worden van elkaar gescheiden, waarna het rubber een nieuw leven krijgt in de vorm van ondergrond voor speelveldjes van de Richard Krajicek Foundation. ABN AMRO roept bezoekers op oude ballen mee te nemen en af te geven. Ook in bankkantoren kunnen mensen gebruikte tennisballen afgeven.
Slechts een klein deel van de vijf miljoen tennisballen wordt echter een nieuw leven geboden. Dit terwijl oude ballen niet alleen kunnen dienen als vloertegels voor een sportvloer, maar ook verwerkt kunnen worden tot schoenzolen en dakplaten.
Een tennisser dient schone en algemeen geaccepteerde tenniskleding te dragen. Daaronder vallen dus niet: bermuda shorts, voetbal- of gymnastiekbroeken, boxershorts, sweatshirts (katoenen hemden met lange mouwen), overhemden of kleding die voor andere sporten dan tennis bedoeld is.
Vroeger was het gebruikelijk dat tennissers alleen shirts met lange mouwen op de baan droegen. Om de bewegingsvrijheid van de spelers te vergroten is het poloshirt dat we vandaag de dag kennen eindelijk ontwikkeld. De meeste poloshirts zijn gemaakt van piqué, een luchtdoorlatende katoenen stof.
Tennisspecifieke eigenschappen: Tenniskleding is vaak voorzien van eigenschappen die handig zijn tijdens het tennissen, zoals schuurvrije zomen, zakken in shorts en rokjes voor tennisballen en manieren om af te koelen op plekken die snel opwarmen tijdens het tennissen.
Gemiddeld gaat een nieuw blik á € 11,50 tennisballen 2 tot 3 partijen mee voordat de tennisballen te zacht worden. Als je nou langer met de zelfde tennisballen kan spelen zonder dat ze te zacht worden, dan bespaar je op jaarbasis vele euro's.
Het US open draait er in zijn eentje 95.000 ballen doorheen, Wimbledon 54.000, Roland Garros 65.000. Per toernooi. Tennisballen vormen dus een serieus milieuprobleem.
Om de hoeveel games worden er nieuwe ballen gebruikt bij het tennis? De tennissers starten de warming-up van 5 minuten met 6 nieuwe ballen, die daarna de eerste 7 games gebruikt worden. Daarna komen er om de 9 games telkens nieuwe ballen. Dit geldt voor alle grand slams en de toernooien van de ATP en WTA.
13. Ieder jaar worden er bij Wimbledon 54.250 ballen gebruikt.
Kan je padel met 2 personen spelen? Officieel wordt er tijdens de World Padel Tour alleen dubbelspel gespeeld. Er bestaat daarom geen enkelspel competitie. Wel kan je padel met 2 personen spelen om je techniek te verbeteren.