Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen. Verpak de taart goed als je deze invriest en doe er ook een plastic zak omheen.
Taart bewaren in de vriezer
Je kunt de meeste taarten ook invriezen. Doe de taart in een taartdoos en doe hier een zak omheen. De taart blijft zo ongeveer 3 maanden goed. Ook losse taartbodems kun je goed invriezen.
Wanneer je de vlaai zonder doos in de koelkast zet, kun je het nog een dag bewaren. Vlaaien kun je ook invriezen maar ook hierbij is het af te raden om vlaaien met slagroom in te vriezen.
Vlaai, afgesloten in bij voorkeur een taartdoos, kun je in de koelkast nog een dag of drie bewaren. Bewaar je de vlaai, of een stukje vlaai, op een bordje zonder dat dit is afgedekt, kun je het nog een dag bewaren. Als de vlaai is ingevroren, dan kun je de vlaai tot drie maanden in de vriezer bewaren.
Slagroomtaart invriezen is mogelijk, maar de smaak en textuur zullen veranderen. Als slagroomtaart goed verpakt de vriezer in gaat, dan is de taart ongeveer 1 maand houdbaar. Indien je de slagroomtaart op korte termijn wilt consumeren, dan is het beter om de taart in de koelkast te bewaren.
Taart dat tweemaal op kamertemperatuur komt is vatbaar om te bederven. Daarnaast verliest het smaak- en textuur. Kun je HEMA taart of taart van de Jumbo invriezen? Je kunt vrijwel alles invriezen, zolang je maar verse taart invriest zonder zuivelingrediënten als bijvoorbeeld slagroom.
Ook invriezen kan heel goed bij taart. Doe de taart in de taartdoos en verpak die in een plastic zak. Ingevroren blijft de taart zo'n 3 maanden goed. Ook taartbodems, kun je op deze manier goed conserveren.
Laat de appeltaart na het bakken goed afkoelen. Verpak de appeltaart luchtdicht. In de vriezer blijft de appeltaart ongeveer 2 maanden goed. Verwarm de ontdooide appeltaart voor het serveren in 5-10 minuten op in een voorverwarmde oven (160-180°C).
Een zelfgemaakte monchoutaart blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. En wist je dat een monchoutaart invriezen ook mogelijk is? Vries de taart in zonder de kersen bovenop en luchtdicht verpakt. De taart blijft dan ongeveer 2-3 maanden goed.
Een kwarktaart kun je heel goed invriezen. Verpak de kwarktaart luchtdicht in een plastic zak en vries de kwarktaart in zonder garnering. In de vriezer blijft de kwarktaart ongeveer drie maanden goed. Een kwarktaart moet ontdooien in de koelkast, dit duurt tussen de 12 en 24 uur.
Handig: Bewaren
Deze hazelnootschuimtaart kun je prima bewaren. Een paar dagen goed afgedekt in de koelkast of enkele maanden in de vriezer. Zorg echt dat hij goed afgedekt is, want in een koelkast zit altijd veel vocht in de lucht.
Van cupcakes tot muffins en van ruby cake tot red velvet, het is allemaal geschikt om in te vriezen. Al onze bakmixen met het woord 'cake' er in, kun je zonder problemen invriezen. En voeg daar voor het gemak ook nog maar deze baksels aan toe: macarons, sloffenbodem, biscuit, brownies en muffins.
Een Vlaai kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Doe de taart in een taartdoos met daar omheen een goed afgesloten zak.
Botercrème is in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar. Wil je de botercrème later weer gebruiken voor een taart of cupcakes? Haal deze dan een dag van tevoren uit de vriezer en laat het bakje in de koelkast ontdooien. Baksels met botercrème bewaar je idealiter op een koele plek.
Kun je appeltaart in bakblik, vershoudfolie of aluminiumfolie in de vriezer bewaren? Zeker! Wij adviseren om bakblik achterwegen te laten. Wanneer je de appeltaart in stukken hebt gesneden kun je ze het beste apart in huishoudfolie wikkelen om ze vervolgens in luchtdichte plastic verpakking in de vriezer te plaatsen.
Ingevroren slagroomtaart kun je ongeveer 4 tot 5 weken in de vriezer bewaren. Datzelfde is van toepassing op slagroomgebakjes. Uit de vriezer kun je de taart 2 tot 3 dagen bewaren, mits in de koelkast. Ook slagroomtaart die niet ingevroren was kun je maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.
Verschil kwarktaart en cheesecake
Beide taarten zijn dan wel kaastaarten maar er bestaat een wezenlijk verschil. Een cheesecake wordt gemaakt met monchou (roomkaas) en kwarktaart met, je raadt het al, kwark.
Reacties. De verse roomkaas van de Aldi is een goed en lekker alternatief. Daarnaast ook een stuk goedkoper. Zowel te gebruiken bij cheesecake als bij een normale Monchou taart.
Zachte geitenkaas, roomkaas, smeerkaas, mozzarella, …
Allemaal zachte kaasjes die je best niet invriest. Ze bevatten namelijk veel vocht dat bij het bevriezen uitzet en de textuur van de kaas helemaal kan verpesten.
Verpak de cake luchtdicht in plasticfolie voordat je hem in de vriezer doet. Je kunt de cake ook in plakjes snijden en de plakjes cake invriezen in plasticfolie. Zo kun je de plakjes versgebakken cake makkelijk ontdooien wanneer je er zin in hebt. Cake blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer.
Een tweede keer invriezen kan wel, maar enkel onder bepaalde voorwaarden: Het voedsel moet in de koelkast ontdooid zijn. Dus zeker niet onder warm water of op het aanrecht van de keuken laten ontdooien want dan geef je bacteriën de ideale omgeving om zich te ontwikkelen en te vermenigvuldigen.
Appeltaart bewaren kun je het beste als de taart eerst wordt ingepakt in huishoudfolie of aluminiumfolie, of natuurlijk in een taartstolp of taartdoos. En dan bewaar je de taart liever niet open in de koelkast, en eigenlijk ook niet in de warme kamer.
– Bavarois, mousses en puddingen altijd in de koelkast bewaren. Voor een langere houdbaarheid kunt u deze ook in de vriezer bewaren, ca. vier weken. Het duurt ongeveer 4 uur om een pudding, mousse of bavaroistaartje te laten ontdooien.
Als je ze in de vriezer stopt in een kartonnen doos, en dan met een plastic zak errond, daarna ontdooit in de koelkast met plastic zak er nog rond en een uurtje voor serveren laat "opdrogen", gaat het allemaal prima.
Afgedekt en niet-opgeklopt kan de ganache wel 1 – 2 weken in de koelkast bewaard worden. Ganache kun je niet invriezen.