Een easy up partytent of ook wel opvouwbare partytent, de naam zegt het eigenlijk al, de partytent is makkelijk opzetbaar. Het verschil tussen een gewone en een opvouwbare partytent is dat je bij de gewone de stokken zelf nog in- en uit elkaar moet zetten en het zeil eroverheen moet doen.
Het doek of zeil van de partytent wordt meestal maar uit 2 soorten materialen aangeboden en zijn vervaardigd uit: PVC= Polyvinylchloride (vrachtwagenzeil) of uit : PE = Polyethyleen (afdekzeil). Partytent PVC: Deze partytenten worden aangeboden met gewichtsklassen PVC materiaal, aangeduid met gr. M².
Een tent uit katoen of polyester geeft verschil: Een katoenen tent is duurzamer dan een tent, vervaardigd uit polyester stof. Hoewel katoen moeilijker schoon te maken is in geval van vogelpoep e.d. is katoen uiteindelijk toch makkelijker te onderhouden.
Het PVC dekzeil is sterker dan PE en is daardoor beter bestand tegen weersinvloeden. De levensduur van PVC is langer.
In de tent passen ongeveer 30 personen en maakt dat hij geschikt is voor de iets grotere feesten. Naast een 30 koppig gezelschap passen er ook nog 3 statafels in de partytent. Verwacht je minder gasten, dan passen er 4 of 5 statafels in deze tent.
Partytent verankeringen kopen
Grondankers of betonankers zijn geschikt om een partytent vast te zetten op tegels, steen of beton. Met grondpinnen kun je een partytent goed vastzetten op zachte ondergronden, zoals gras, een gazon of aarde.
Veel mensen denken dat het niet nodig is om een partytent rondom vast te zetten. Wij raden toch aan dit wel te doen. Wanneer er wat meer wind staat kan je partytent namelijk eenvoudig wegwaaien en voor je het weet moet je hem aan de andere kant van de straat weer ophalen.
Jouw feestjes geef je vanaf nu onder deze tent. Want bij elk verjaardagsfeestje, BBQ of tuinfeest, biedt de tent de perfecte beschutting tegen de elementen voor jou en je gasten. Vanaf nu dus geen verregende feestjes of BBQ's meer.
Er kunnen 35 à 40 mensen comfortabel in de tent vertoeven, eventueel in combinatie met maximaal 4 statafels.
U mag op eigen grond een tent neerzetten zonder vergunning. Deze mag maximaal 30 dagen staan. Als de tent langer moet blijven staan, dient u een vergunning aan te vragen. We kunnen u alvast wel melden dat gemeentes daar heel terughoudend in zijn met het vergunnen van dit soort bouwwerken.
Een heater kan je makkelijk gebruiken binnen in je partytent zodat de tent zelf opwarmt zonder dat je last hebt van brand gevaar.
Een verwarming op gas is een krachtige en efficiënte manier om je partytent te verwarmen. Zo heb je de terrasverwarmers en de hittekanonnen. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en zijn beschikbaar in verschillende formaten. Bovendien zijn ze ook veilig en stoten ze geen schadelijke stoffen uit.
Vastzetten van de partytent:
Bevestig de scheerlijnen en spanbanden. Scheerlijnen kunnen door de ogen in het zeil aan de buis bevestigd worden. Voor extra stevigheid kun je de spanbanden over de tent heen gooien en vastzetten in de grond met lange haringen van 50cm of 75cm.
Je slaat een haring schuin de grond in, vervolgens maak je een scheerlijn tussen de tent en de haring hieraan vast zodat je de scheerlijn kan spannen. Dit zorgt ervoor dat de tent ook zijwaarts gespannen staat en niet aan de grond.
Een partytent 4x8 is geschikt voor circa 36 personen zonder zitplaatsen en circa 23 personen met zitplaatsen. Een partytent van 4x8 is daarom ideaal om grote tuinfeesten en evenementen als communiefeesten te organiseren.
Wilt u dat iedereen kan zitten, reken dan 1,5 m2 per persoon. Als mensen ook deels aan statafels gaan staan, kunt u als richtlijn 1 m2 per persoon aanhouden. Het kan voorkomen dat u voor een bepaald feest of evenement een vergunning nodig heeft.
De partytent van 4×4 meter heeft een oppervlakte van 16 vierkante meter en is geschikt voor ongeveer 25 personen. Er passen 3 à 4 statafels in en de partytent is op te zetten in slechts 30 minuten. Bij de partytent 4x4m worden er twee kopwanden en twee zijwanden meegeleverd met een oprolbare ritsopening.
PP is een hardere kunststof en PE is taaier. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn. Polypropeen PP en Polyetheen PE zijn bekende kunststoffen die veel worden gebruikt en die vallen onder de thermoplasten. Dit zijn kunststoffen die doormiddel van warmte vervormd kunnen worden.
Polyetheen (PE) is door zijn waterdichte en UV-bestendige eigenschappen een uitstekend materiaal voor partytenten.
De HDPE-buis is een soort PE-buis: PE is polyethyleen, HDPE is polyethyleen met hoge dichtheid, PE-buis heeft polyethyleenbuis met gemiddelde dichtheid en polyethyleenbuis met hoge dichtheid, dus het kan worden gezien dat de hdpe-buis tot de PE-buis behoort .