Snacks zonder suiker:rijst-, maïs of speltwafel. popcorn (naturel of met kruiden) olijven. gekookt eitje.
Om meer snacks zonder suiker te eten, vertrouw je op natuurlijk zoete voedingsmiddelen zoals vers fruit. Je kunt ook kiezen voor verschillende texturen zoals noten, zaden, volkoren granen, hummus, kaas, beef sticks en hardgekookte eieren om je eetlust te stillen en de behoefte aan zoetigheid in elk maaltijdplan te beteugelen.
Eet regelmatig en snack gezond
Het is belangrijk om regelmatig te eten en gezonde snacks te nemen om te voorkomen dat je bloedglucose te veel schommelt. Kies voor gezonde snacks zoals groenten met hummus, een handjevol noten of een schaaltje yoghurt.
Voorbeelden van gezonde snacks: Bruine boterham, (volkoren) beschuit, cracker of toast met licht beleg. Vers fruit zonder toegevoegde suiker of siroop: een stuk vers seizoensfruit, een schaaltje fruitsalade, een fruitbrochette, een handvol gedroogd fruit of eens een smoothie ter afwisseling.
Groenten is een van de weinige gezonde tussendoortjes die je haast onbeperkt kunt eten. Ze zitten bomvol vitaminen, mineralen en vezels en bevatten weinig calorieën. Goedkope en makkelijke opties om mee te nemen zijn: cherry- of snoeptomaatjes, worteltjes, punt paprika of reepjes paprika.
Top 10 producten die goed vullen én gezond zijn:
Peulvruchten. Bonen. Onbewerkt vlees. Vette vis, zoals zalm, tonijn en makreel.
De winnaar als het gaat gezondste snack van de snackbar, is de kroket. Een kroket bevat namelijk minder zout dan een frikandel. Bovendien wordt een frikandel vaak gegeten met mayonaise, currysaus en uitjes. Hier wordt de snack niet gezonder van.
Gefrituurd bevat een kroket gemiddeld 21 meer calorieën dan een frikandel. Dit komt omdat de kroket meer vet opneemt tijdens het frituren. Kleine side note: we weten allemaal dat een frikandel met saus – welke dan ook – een stuk lekkerder is, waar de kroket slechts met een laagje mosterd een hemels niveau bereikt.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Ze zijn een goede bron van vezels en bevatten geen cholesterol. Sultana rozijnen kunnen een gezonde toevoeging zijn aan je dieet, vooral vanwege hun gehalte aan vitamines en mineralen. Dus kun je zeggen dat sultana rozijnen gezond zijn. Hoewel je ze met mate dient te consumeren.
Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, vruchtensap en gezoete zuiveldranken (330 ml/dag) Rood vlees (vanaf 100 gram onbewerkt rood vlees per dag) Bewerkt vlees (vanaf 50 gram bewerkt vlees, zoals vleeswaren, per dag) Eieren (7 of meer per week) en hoge inname van cholesterol (400 mg/dag)
Probeer vers fruit gebakken, gegrild, gestoofd of gepocheerd . Maak en geniet van je eigen snackmix (granola) zonder toegevoegde suiker. Combineer je favoriete noten, zaden, gedroogd fruit, havermout en volkoren ontbijtgranen. Gebruik ongezoete appelmoes als vervanging voor een deel of alle suiker in je gebakken producten.
Ondanks de term suikervrij, bevat suikervrij snoep vaak toch een kleine hoeveelheid suikers. Een product mag suikervrij worden genoemd als er maximaal 0,5 gram suiker per 100 gram in zit. En met niet meer dan 5 gram suiker per 100 gram heet het suikerarm.
Gezondere tussendoortjes zijn tussendoortjes zonder toegevoegde suikers , zoals vers fruit of fruit uit blik (op sap, niet op siroop), ongezouten notenmixen, gewone popcorn, rijstwafels, crackers met magere kaas of yoghurt met minder suiker.
Patat zonder (bakje van 150 gram): 395 kcal, 22 gram vet (5.2 gram verzadigd), 0.3 gram suiker, 0.7 gram zout. Patat met (bakje van 150 gram): 560 kcal, 40 gram vet (7.4 gram verzadigd), 1.1 gram suiker, 1 gram zout.
Snacks, zoals een kroket of een frikandel, zijn geen gezonde keuze, of je ze nou in de airfryer of de friteuse klaarmaakt. Voeg een klein beetje vloeibaar of zacht bereidingsvet toe, zoals olijf- of zonnebloemolie of een vloeibaar bak- en braadproduct. Beperk de hoeveelheid acrylamide.
Zoals komkommer, cherrytomaten, reepjes paprika, worteltjes, radijsjes, stukjes rauwe bloemkool, bleekselderij, rettich, enzovoorts. Eventueel met dip, zoals de gegrilde groentedip. Een portie vers fruit. Zoals appel, sinaasappel, banaan, mandarijn, aardbeien, bosbessen, kiwi, nectarine, perzik, meloen.
Ga op zoek naar afleiding en doe iets actiefs dat niets met eten te maken heeft op het moment dat je honger of trek hebt zoals; surfen op het internet, het spelen van een spelletje of het lezen van een boek. Of nog beter; beweeg je lichaam. Dit is een van de beste manieren om van je hongergevoel af te komen.
De sleutel tot succesvol afvallen ligt echter in het vermogen om de juiste balans te vinden tussen wat u eet en hoeveel u beweegt. Genoeg vet eten kan helpen om uw metabolisme te stimuleren en uw energieniveau op peil te houden, zodat u calorieën kunt blijven verbranden zonder honger te hebben .